Apr 29, 2010

janji | bagi kamu besar atau kecil? part 2

sambungan perihal janji dari part 1.



 
"mengapa kau lupakan...janji yang kau berikan, janji yang kuharapkan, siang kunantikan, dan malam aku impikan...mengapa kau lupakan...????"-janji-



layan sekejap lagu tu.sebab ada kaitan dengan entry ini.saya memang hangin betul bila orang tak boleh penuhi janji, tapi buat derk je...buat-buat bodoh atau sememangnya dia bodoh saya tak tahu.tapi, fikirlah...harapan orang.hati orang...consider lah sikit...bila tak dapat buat, beritahu awal-awal.say sorry..dan saya bukanlah hitler yang bermisai kontot itu, nak marah-marah tanpa pedulikan masalah yang kamu ada.kan






ye, kita masih manusia.dan bila bernama manusi, kita akan ada perasan marah.tapi tak sukalah marah-marah.tak cantik.tak best.hati tak tenang.kita juga punyai sikap bertolak ansur kan?sebab kita buakn bso di syarikat besar, yang always say no untuk alasan-alasan orang bawahan, tapi kita hanya kita, yang boleh cakap...."okay, u awak sakit, tak apalah, kita pergi lain kali"




bukannya buat-buat bodoh, buat orang tertunggu-tunggu dan kemudian cakap, "u kan tak boleh faham yang i ni sakit.tak larat.bila u nak orang penuhi janji tu, u nak jugak.tak kira,orang tu sakit nak mati ke, yang penting ia janji"




pedihnya hati.dia boleh sound pula macam tu.hello...ini bukan pasal nak penuhi janji tu ke apa.eh, kita ni manusialah boleh faham awak sakit, tapi let me know awal-awal...supaya tak tertunggu-tunggu dan tak berharap.dan bila orang dah berharap, lama-lama, bila dah tak jadi, orang akan marah.marah bukan kerana nak juga pergi, tapi merah kerana awak tak reti nak bagitahu awal-awal.okay?






kamu semua faham tak maksud saya?






p/s:he...cerita ini ada sedikit kaitan dengan sebab saya tidur awal semalam.hehh...bukan merajuk derrr, tapi biasalah, orang ada bunga dalam taman kan..eceehh bencilah, bila orang berjanji tapi tak nak bagitahu awal-awal tak jadi.kan senang....betul tak?




P/s/s:hidup ni segalanya tentang pilihan, kan?

9 comments:

.::WaNiE::. said...

saya pilih ziarah blog kawan2 dari tido

embun d tengah malam said...

sabar jer lah

deqyalalink said...

hehehhe jangan merajuk nnti cepat tua :) tp klu pompuan biile tengah hangen memang sume pun jadi hape2 tteeteteeue

cik EPAL said...

jangan salah pilih.

helena's said...

lebih2 lagi kalau org yang kita sayang tak tepati janji..sakit gla rasa..

Ariff Shah said...

off topic:

yand intense debate tu.. kalau dah buat ikut semua step tapi masih tak keluar gak maksudnya template tak sesuai la.. nak tolong pun macam tak reti sangat. sori :(

soffya cik bulan said...

wanie,
he...samalah dgn saya juga.hehh :P

embun,
iye..sabar..:)

soffya cik bulan said...

deqyalalink,
he..betul tu deqya..hehh


cik epal,
insyaAllah..doakan akak..:)

soffya cik bulan said...

cihel,
betul tu cikhel..


ariff,
emmm, tkpela..thnks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)