Jun 17, 2010

shawl ala-ala Siti :)

ye, saya dah mencuba memakainya... pendek kata, transformasi harus berlaku dari masa ke masa, kan? boring yang itu, kita cuba yang ini, ye tak? jadi, yang ni aku cuba dulu teknik pemakaian seperti yang ditunjukkan oleh fatin liyana, dan percubaan ala peti suara masih dalam proses. yess, saya selesa.



aku tahu tak sekemas dia kan, tapi aku rasa okay je sebab bila kita mencuba kan, swajanya kita ucap 'syabas!' pada diri kita bila dah berjaya melakukakannya. derr, mana ada orang buat-buat kali pertam terus kaw-kaw menjadi, kan derr? :P



okay, mari kita tengok. dah jadi ala dato' siti ke, siti sifir ke, cik siti ke...ye tak?




 kali pertama mencuba
selamba saja pergi TCM, kemasik...lepastu terburai-burai sebab tak kemas




kali kedua-pergi kenduri kahwin Rose
sama juga. terbura-burai sudahnya,time ni cun lagi.lepas tu, habis..


kali ketiga-kenduri kahwin aisyam
yang ni dah kemas.pandai dah nak letak pin kat mana perlu :) yeayy, berjaya!




amacam, dah jadi apa? jangan kau cakap macam cik ceti bawa payung dah lah...aku taram dahi kau karang. mentang-mentanglah aku tak berapa nak terang, kan? :P

selalu kan, aku pakai style ni je...




cik bulan:


aku teringin sangat nak baut tutorial, tapi perasaan kemaluan buat aku terbabas.:P


yang penting ada peningkatan, kan? lecture aku pun pesan macam tu...kali pertama observe, tegur dulu, nanti baru tengok ada kemajuan ke tak? apa yang penting, kemajuan! :P

lagipun, pepatah pun ada cakap, hari ini bialah esok dari semalam. tapi kalau semalam okay, hari ni makin tak pula, macam mana, ye?  sama lah macam pakai shawl tu juga, kali pertama dan kedua, terburai. kali ketiga, tak dah. itu maknanya, aku ada belajar sesuatu. ye tak? tapi kalau ketiga pun terburai juga, kau lempang muka kau laju-laju dan jangan makan kepala ikan lagi, cukup.dah, dah. :P

19 comments:

.::WaNiE::. said...

cik soffya,
kamu cantik.

Peri PiA said...

huuu,menawan :)

Mama Liza said...

hari ni baru tau, rupanya cik bulan ni muda remaja lagi.. and comel lak tuh.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

memang manis...sweet... akak tak pandai buat tudung mcm gitu2an..dah tengok tutriol kat youtube aritu pun mcm tak menjadik.

White Girl said...

0kay le tu... C0mel la !

soffya cik bulan said...

wanie,
terima kasih..:P
eh, itu ada kena mengena dgn entry ke..huhu

soffya cik bulan said...

peri pia,
kipas jgn tk kipas..ku dh prsn ni

soffya cik bulan said...

mama liza,
ngee...muda-mudi lg kak...
mcm budak sek ni ha...hahahhaa

soffya cik bulan said...

miss mirror.
tkpe kak..teruksn mncuba....tau usaha tgga kejayaan..

soffya cik bulan said...

white girl,
:)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sesuai ngan muka ko...
;)

Mak Su said...

nampak sweet jer

jangan harapkan maksu, tak reti langsung....huhuhu

soffya cik bulan said...

meniti senja,
woo..ko mesti lelaki yg faham..thu je sesuai tk sesuai...
he

soffya cik bulan said...

mak su,
ala..cuba try ok..mesti sesuai je..pia pn muka petak bagai tau

(: syai_sharif :) said...

comel laaa :D

soffya cik bulan said...

shai,
tudung ala2 siti mmg comel..hi

thnks :)

sugar2 kapas strawberry said...

cantik..kaler purple gmba n0 2 tu cantik shawl ny ;)

Cik NaNie Cik CaHaYa said...

kalau dah comel pakai camne pun tetap comel...ihikss..

Cik NaNie Cik CaHaYa said...

kalau dah comel pakai macam mane pun tetap nampak comel..ihikss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)