Jun 24, 2010

addthis | nak pasang ini tak? ikuti tutorial ini...:)

nampak kan button ni kat blog cik bulan kan? 

[kat side bar]



[dalam setiap entry]

nak pasang tak kat blog? kalau nak, mula-mula masuk sini..


(1) nampak ni kan...

 (besarkan okay)


I. pilih nak letak kat mana..website ke, blogspot ke....

II. pilih nak button macam mana.kalau aku punya yang button 1 tu

III. pilih nak analitik sekali ke tak (yang ni aku pun tak berapa faham)

IV. dah siap, ambil code ye :)



(2) install kat side bar. pasang pada gadget kita ye (HTML/Jayascript)

[ jadi ini...]


(3) letak dalam semua blog post (harus dimasukkan pada template)


caranya : 
I. buka kotak HTML template anda

II. cari  

5 comments:

Uruchimaru @ kf said...

cik bulan ni rajenlah!
thumb up!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

time kaseh...
;)

Peri PiA said...

wahhhh,hbt!!!sgt2 berguna tens syg

ardinihumaira said...

sayang! dni nak letak jugala benda tu kat blog dni.. hari tu dah try pastu buang.. nak letak balik dah terlupa lak cmana huhu.. thanks pia!... ^___^

Uruchimaru @ kf said...

cik bulan pun bce novel trilogi laksamana sunan jga? emm yg penting ilmu kita dpt dri pembcaan novel itu cik bulan..

terima kasih atas penghargaan anda cik bulan,kita sgt menyenanginye hee ^-^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)