Jun 15, 2010

tips : tulis entry berhits tinggi - antaranya tentu entry berkenaan artis

(zarina Ann Julie-anak pontianak)
lagi-lagi kalau isu hot dan gambar hot macam itu, kan?
.
.
.
.
(mesti tertojol biji mata kau tengok gambar tu kan?huhu)

tapi janganlah pergi kemaruk tulis pasal isu panas macam itu saja. nanti kena band lah blog kau. kalaupun isu itu tidak hangat, atau kita sekadar menulis tentang biografi artis itu, jangan risau... ia memang akan dapat hits tinggi, even masa kita post tu tak ramai yang baca dalam kalangan blogger (assumption ini berdasarkan komen yang dilontarkan, sebab aku tak ada funtion macam sesetengah blogger lain yang boleh kesan bilangan orang yang baca entry-entry mereka), tapi...



hits (dari segi SEO) iaitu apa yang orang google, cerita tentang artis memang dapat hits tinggi, sebab memang orang suka ambil tahu pasal artis dan sudah lumrahnya manusia  memang suka ambil tahu hal orang, kan? jadi, bila kita tulis cerita tentang artis, pastinya menyumbang kepada trafik kita, kan? jadi, tak hairanlah kalau blog bang Nara dapat trafik yang cecah lantai punya.



setakat ini, aku pernah buat 11 saja kisah artis, iaitu: (boleh klik saja kalau nak baca. aku dah letak link kat situ)

1.anne ngasri bercerai-berai
2.betty benafe gambar seksanya
3.heliza helmi bertudung cantik
4.zizie izzati nikah dengan abang bung
5.farid kamil ada blog?
6.pelakon spa Q (zaris nellydia) berclubbing
7.search & awie (konsert DT)
8.ella bernyanyi di RTM
9.Imuda dah sihat
10.diana daniella yang cantik
11.bunga citra lestari mengandung
12.ashraf sinclair dalam sinetron cinta & anugerah



dan cerita tentang Anne bercerai memang dapat hits paling tinggi (antara semua cerita artis yang aku tulis atas tu), manakala certia heliza helmi pula tentang baik-baik saja orang cari... contohnya, heliza helmi, cara pakai tudung macam heliza dan heliza berbaju kurung... itu antara keyword yang tinggi di blog aku walhal entry aku hanya bertajuk heliza helmi sahaja.



betty benafe? tahu-tahu sajalah apa yang orang nak tahu dan nak tengok.. tentu tentang gambar-gambar panas dan seksanya itu. zizie izzati? ala..kontroversi nikahnya masih menjadi buruan orang, sebab itu ada yang tersinggah kat blog aku ni.



kan, besar peranan SEO, betul tak dan besar penangan artis untuk trafik kita sebenarnya... :)


cik bulan:
nasihat aku...kalau tak ada idea, ambillah tahu hal artis tika tu..dan buatlah entry... :)

8 comments:

naz said...

haha terima kasih sifu :) pic tu memang hot. lama tak tengok haha

ardinihumaira said...

betul3.. blog dni ramai cari fahrin. hehe.. tapi dni segan nak letak gambar2 yang macam anak pontianak tu.. sebab blog dni cik abang selalu spot check. mula la dia komen kalo dia tak puas hati. pasalnya blog dni, satu fam dia baca. maunya segan kat kakak2 dia kalo post entry 'pelik'. susah gak.. kalo la diorang tatau blog tu, bestnya post apa saja ;p hehe

sugar2 kapas strawberry said...

aha..gossip artis mmg hot

cm bulanara tuh la

Peri PiA said...

xpandai seperti mu :)...kalao gosip2 memang naik kan trafik

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

owh...
ko sgt ikuti gosip kah???
;)

Cik Akma said...

i likee gosiipppppp hahaha :D

Linglung said...

bulan2 puasa ni pulak gua tgk gambar gila babi kat atas tu..huhu

PutraRocker said...

besor gelo nasik lemok die der!o_O

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)