Apr 22, 2010

ohh abang bung ohh zizie izzati...naik mahkamah pulak?




belek punya belek...jumpa cerita ini.isk3.kenapa mahu buat begitu abang bung?bukankah keizinan isteri pertama itu dituntut dalam Islam?ngee...bak kata bangNara "Ish-ish. Tengok kat parlimen abang Bung kita nie punyalah garang macam harimau. Rupa-rupanya hari tue masa nak kahwin dengan Zizie Ezette tak mintak kebenaran bini first. Mungkin terlupa kot. Almaklumlah syok sangat nak berbinikan Zizie yang putih gebu."




ada nada perli di situ.hehh :D



okay, saya bukan nak ambil pot sangat dengan kehidupan artis ni.tapi, sebab bagi saya nikah kahwin ni kan perkara yang baik dalam agama.dan, soal kahwin ni bukan perkara kecil. jadi, bila nak buat perkara yang besar dan perkara yang baik pula tu, nak mendirikan masjid kata orang, dirikanlah dengan cara dan jalan yang betul...kan lebih afdal?lebih direstui...dan pasti akan didoakan dengan doa yang baik-baik saja...kan?




bak kata emak:
kita hidup dengan pasangan kita bukan untuk hari ni atau sehari dua je...tapi untuk seribu tahun akan datang, hingga hujung nyawa,hingga ke akhir hayat,hingga ke nafas terkahir....




hahh, begitulah nak m'gambarkan betapanya besar hubungan perkahwinan itu.betapa bermaknanya ia...:)




p/s:tidak begitu arif soal nikah kahwin.tapi asas-asasnya tidak pula ku jahil dan ku khatam ia dengan baik...:)


p/s/s:selalu teringatkan pesan emak...berkahwin untuk hidup bersama seumur hidup jika diizinkan tuhan....dan kerana itu, saya single kembali...bahagiakah jika perhubungan tidak direstui keluarga?tidak bukan..???jadi bagi saya, ini adalah jalan yang terbaik...:)


13 comments:

sekamar rindu said...

salam...

demi cinta sanggup wat apa saja...

moga berbahagia Bung dan zizie tu..

p/s: tersenyum baca dialog dlm pic awak tu..hehehe

embun d tengah malam said...

cinta u tak direstui family?kesian u..sabar ya

yusuf mujahidin ™ said...

pemes dorg skrg ni..

soffya cik bulan said...

sekamar rindu,
betul tu kan....tp hrp2lah jgn jadi bodoh krn cinta eh..:)


ngee...gmbr bung n ziziekah?ohh itu kn dari bang nara punya

soffya cik bulan said...

embun,
huhu.....:)

soffya cik bulan said...

yusuf,
aah....pelik dan jelik kdg2

ardinihumaira said...

tak pk b4 buat itulah..

Peri PiA said...

tu la bagi bung dan zizie 2 is better than 1..lupe la tu :P,lupa LA SGT KAN nge~


keputusan mu AMAT TEPAT syg,bangga dgn mu

soffya cik bulan said...

dini, itulah pasal..kan?

motif:pk dulu sblm buat :)

.::WaNiE::. said...

macam macam hal :P

soffya cik bulan said...

wanie,
biasalah tu yunk...artis...:)

soffya cik bulan said...

peri pia,
insy...semoga ia tepat dan selalu tepat...tk mungkin berpaling...eceh :)

Peri PiA said...

jgn berpaling lagi :)

kamu ank yg baik...InsyAllah diberkati..Amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)