Nov 13, 2010

blogwalking. gua tak makan orang!. jangan risau.

 =)

blogwalking. makan orang? dengar tajuk pun dah gerun kan? haihh, kenapa? tak adalah...sebab aku dah lama gila tak blogwalking betul-betul. semalam sempat lah blogwalking lama sikit mengembara ke serata alam. sampai ke polland aku pergi. gembira T_T sebab telah mengenali ramai orang. eceh, ayat buku.


misis berjaya wehh. kenapa aku cakap misi berjaya? sebab aku rasa blogwalking aku berkesan kot semalam. sebab aku tengok UV aku dah meningkat hampir dua kali ganda dari biasa. selalu dalam 200-300 UV je sehari, tapi semalam lain sikit. jadi, pesanan aku, majulah blogwalking untuk blogger. ye dak?


hari ni pun pemfollow aku meningkat banyak sikit. so, aku nak ucapkan walcome to my blog lah. kalau belum kenal, aku nak cakap, nama aku ni soffya cik bulan, bukan nama sebenar. SINGLE (cepat je cakap, siap capslock bagai.hehh).


aku kalau menulis... biasanya selalu tulis/eja bahasa buku. kadang-kadang je tersempang sikit tatabahasa dan ejaan aku ikut keadaan semasa. tapi yang penting, aku CINTAKAN bahasa Melayu. dan paling penting, aku sangat BENCIKAN short form melampau! korang nak buat, buat lah, tapi aku tak. aku datang je blog bershort form ni, cuma aku ni otak skema, tak reti sangat nak baca tulisan short form melampau :P kadang-kadang, orang tulis pelik-pelik, guna bahasa rempit/bahasa gedik lagi aku tak faham...


aku pulak suka gelak hakhak. agak-agak macam samseng jalanan. hakhak. eh tak ada, tak ada. tu aku gelak macam tu, sebab memang kat luar pun aku gelak hodoh gila. boleh bawak pengsan kalau korang dengar. (tipu, tipu), lepas tu, untuk membuktikan kesamsengan aku, aku suka melempang orang laju-laju. takut tak? takut tak? =P


hakhak. aku kalau tulis, memang macam samseng. tapi jangan risau, aku bukan piranha, jadi aku memang tak makan orang. jadi, boleh datang dan balik dari blog aku ni dengan selamat, dan masih berkaki dan bertanganlah. aku jugak daj seaktif dlu berblog. lepas tu aku suka cakap hehh, haihhh, hissshhh. itu memang kau orang akan jumpa dalam mana-mana entry aku. bila sebaut hehh tu, sila sebut macam ahmad nisfu dalam cerita nujum pak belalang. sebab apa, sebab aku minat dia sangat-sangat. hakhak.


dulu, satu hari 3-5 entry satu hari tu macam makan kacang je nak tulis, tapi sekarang, aku sibuk dan sudah hilang ketagihan tu. taring dah hilang lah lebih kurang. so, agak slow sikit... tapi jangan risau, kalau datang blog tinggalkan jejak, insyaAllah lambat melaun aku datang.


datang kat sini, boleh buat macam blog sendiri. nak kutuk ke aku tak kisah? ada apa hal ye dak, setakat nak maki seketul dua. yang penting, kau orang puas hati, dan rasa sangat puas hati datang landing sini... satu lagi, aku tak ada masa sangat nak jawab form spring tu, lagipun aku ni bukan artis pun. cuma, aku ni suka kenal ramai orang. kalau nak kawan-kawan kan, boleh add aku kat fb aku tu..


lepas tu kalau suka blog aku, boleh follow dan bolehlah LIKE kat pages aku tu. sebab biasanya, aku sangat jarang approve friend request dari lelaki. sila rujuk entry bawah kenapa, okeh? dah banyak sangat lah cerita, lepas tu banyak sangat songeh pulak tu. esok lusa sambung pulak =)


pesan tahibulan:
so, rajin-rajin lah blogwalking ke blogku...kekkekeke

15 comments:

Amirrah Zawani said...

majulah blogwalking.. hehe!! :D
btw, i pun x suka approve lelaki..
heh!!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

saya pun tak paham kalau bahasa rempit yg shortform dia melampau sgt... kdg2 budak2 rumaja ni suka sgt guna perkataan ringkas bila sms.. aduhai pening nk pk menda dorang tulis.. cr dlm kamu confirm xde punya

NuR 'aQiLaH said...

makkk tatottttttttt. ekeke
jom blogmalking sama :D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sentiasa datang ke sini..
hehehe...

ardinihumaira said...

:) dah folow pia

Peri PiA said...

wokay syg..hak2

Anonymous said...

This particular place saved me $487 for the year or so! They're an online broker and they are generally kind, caring, along with take great care of their clientele. Most importantly for me, they answer emails and respond to calls with humans.

Anonymous said...

Car and motorbike insurance plans seriously is not tremendously interesting. Based on in which point out you reside with, it can possibly indeed be one particular tiny and / or large section of your allowance compared with your friends spanning status ranges. Tend to be minimal for use on your state? I've noted this site very helpful to compute less expensive auto insurance. I am happy to be here.

Anonymous said...

Motor vehicle rrnsurance coverage is absolutely not very thrilling. Dependent upon which unfortunately assert you live during, it might come to be one particular smaller sized or even a big little bit of your capacity to pay versus other people across condition wrinkles. What is the the very least in your state? I've discovered this webpage worthwhile to calculate affordable auto insurance. I'm very happy to be here.

Anonymous said...

My advice, if it ain't too high just pay it quickly so you don't wind up taking a trip and hiring an attorney trying to get our Suspended License reinstated.If a ticket from another state defaults, your drivers license can now be suspended regardless of whic state your licensed in. An unsatisfie traffic judgment in one state can prompt an automatic suspension in another.

Anonymous said...

Lot of information about how to get cheap auto insurance? Getting your first car insurance policy may not be a priority but it should be. Car insurance protects one of your first investments, your car. But car insurance can be complicated and often new car insurance shoppers fail to compare car insurance rates and in turn fail to reap the financial benefits of finding the best and affordable car insurance available to them. Information here is great. Love to come back again.

Anonymous said...

I am planning an eco-friendly baby shower for my sister, and, trying so hard to think of different things to do. Anyway...... I came up with a wishing well where each guest will be asked to bring one organic jar of baby food, but I don't know how to present it in invitations or at the shower? I searched and searched the internet and could NOT find anything to help, hoping you ladies can!!!!!!

Anonymous said...

I am planning an eco-friendly baby shower for my sister, and, trying so hard to think of different things to do. Anyway...... I came up with a wishing well where each guest will be asked to bring one organic jar of baby food, but I don't know how to present it in invitations or at the shower? I searched and searched the internet and could NOT find anything to help, hoping you ladies can!!!!!!

Anonymous said...

Do i have to get an auto insurance when i buy a used car? or else, they don't sell the car to a person who doesn't have an auto insurance? I currently have a lease car that will be returned this January next year. But i want to get a used car soon so that i can work on the car, but i won't be driving it around. The car will be in my garage until i return the lease car and get an auto insurance. I live in Philadelphia, PA
Any suggestion?

Anonymous said...

When adjusters have that package thing from an attorney with paperwork, pictures and also other documents and etc. How much time does it usually state in the letter to reply? Do adjusters actually respond by or on the date? How can they respond by telephone, email, letter or fax?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)