Apr 5, 2010

cikgu jatuh terkangkang di dalam kelas..adoiii....!!!


"cikgu........!!!!"


pelajar jerit...dengan tangannya sekali macam drama-drama tu, hero menghulurkan tangan kepada heroin yang nak terjatuh...



tapi malang, kalau dalam drama, heroin tak jatuh, tapi dalam babak ni berbeza sema sekali. dan cikgu pun jatuh bedebuk.hehh, tipu je..cikgu jatuh dengan sopan santun la..haha



semua pelajar telan air liur.gulpp!ada yang menekup muka.kaki cikgu ke atas, kerusi terlentang ke belakang.apa yang nampak, dan apa yang tak nampak, ku pun tak tahu sebab tak ada di tempat kejadian.



tapi yang pasti, tiba di library kawanku itu menangis.sebab malu tapi kelakar...hohohoho



kawan cikgu tak bangun lagi.duduk diam dulu.ambil mood nak marah.pandangg murid, murid tunduk saja.huhhh, bersalah lah tu.



yang sebenarnya, tadi kawan tu cikgu masuk marah-marah sebab masing-masing tak buat kerja dia suruh.lepastu, dalam marah, kawan cikgu duduk dan tak disangka-sangka, kaki kerusi dah tak okay.dan apa lagi...kawan cikgu pun terjatuh dengan sekelip mata.



beliau malu juga...hu, marah punya marah, akhirnya itu yang terjadi.pelajar ada yang tunduk sebab nak cover gelak.yang tunduk sebab rasa bersalah pun ada, yang pura-pura tak nampak pun ada.


kawan cikgu : ha, apa dia?gelak lah gelak lah...dah tahu kerusi ni rosak, kenapa letak kat sini lagi (cikgu tendang kerusi.citt, cikgu cover line tu...)


pelajar tunduk, dan ada buat tengok arah lain.


kawan cikgu: ha, awak macam ni lah...nak bagi cikgu jatuh dulu, nak cikgu malukan diri cikgu dulu, baru awak nak jadi baik, nak dengar cakap (apa kaitan eh murid degil lepastu cikgu jatuh kerusi lepas tu murid jadi baik?ku pun tak paham...tapi kawan cikgu time tu kan pening)



murid diam lagi.nakal-nakal pun pasti rasa bersalah sikit sebanyak.kawan cikgu pun masuk part sedih sikit, bagi murid touching-touching sikit la...



kawan cikgu:kamu ni kan....tak kasihan kat cikgu ke...cikgu ni sayang kamu semua.kalau tak macam adik, macam anak dah cikgu anggap....(aik, mudanya mak aku...?hehh)



then, lepas habis berkhutbah, kawan cikgu pun keluar dan meluru ke tempat kami. beliau senyap mulanya..tapi kemudian, gelak dengan air mata.kelakar..tapi malu.macam manalah...nak pandang muka mereka minggu depan?hu....




p/s:kalau kamu...apa kamu buat...??jika di tempat kawan cikgu untuk kelas seterusnya???pakai mask lah ku jawab.nazim jawab...buat-buat lupa.he.


p/s/s:siapa cikgu itu...?tekalah...kami 6 semuanya perempuan di sini sesi petang..hehehehe.nanti menyusul lagi cerita menarik cikgu di sini..:D

14 comments:

aduka said...

kesian cekgu..
haha..

Peri PiA said...

adeh,jika daku...akan menghilangkan diri sebentar.

wah cerita ape kah itu?

iqafi said...

cikgu..:-P

Mata Hati said...

kalau diriku yg jadik anak murid, sure secepat kilat tlg angkat cikgu tu..huhu

enyheartsdiamond said...

kalau eny..amek mc seminggu sampai malu habis..haha :p

soffya cik bulan said...

aduka,
mmg kesian...:(

soffya cik bulan said...

peri pia,
haha...itulah.jika kerana malu, dia ingin hlgkn diri skjp...

soffya cik bulan said...

iqafi,
iye...:)

soffya cik bulan said...

mata hati,
basgus..ni anak didik yg cikgu cari selama ni

soffya cik bulan said...

eny,
huhu..kalau ikut malu, mahu mc 1 bulan..wakaka

ain fathihah said...

ngeri! hehe

soffya cik bulan said...

ain,
ngeriii...haha

m-c-C-h-!-k said...

ishk2.. kesian cikgu tue ek.. sape la dia.. tapi cikgu tu bagus coz pandai cover line.. mesti dia dah xmasuk kelas yg dia jatuh terkangkang tu agaknya kan? hehehe..kim slm kat cikgu tu ek

soffya cik bulan said...

mccik,
hahha...pandai sgt...sape ye?ngee...

nk kim slm ke?hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)