Jul 17, 2010

ramai pengomen baru... sharing dengan kamu bagaimana :)


 [pengomen baru kecuali wanie dan sugar2 kapas strawberry]


Sebab itu ping blog itu penting. even hari-hari kita ada pengunjung setia, yang akan baca blog kita, apa kata kita melebarkan lagi sayap tu. pergi ping blog kat mana, contohnya innit nuffnnag dan gengblogger. kemudian lihatlah tajuk-tajuk entry orang lain kat situ, dan kita pun sama, singgah-singgah lah juga entry mereka... kalau innit nuffnang, rajin-rajinlah 'NANG it' ye..



Kemudian, balik blog dan chek blog pula. lihat komen... confirm ramai pengomen baru yang datang dari ruangan kita ping blog tadi ataupun datang dari hasil kita blogwalking tadi. apa lagi, blogwalkinglah balik, sure, bertambah pula follower kau lepas tu bhai....



jadi, mahu ping blog? singgah sini...:)

senarai pages di facebook untuk ping blog dan  senarai sites untuk pingblog  bagi blogspot


selamat mencuba....:)



Notabulan:
jangan pula bila dah ramai pengomen baru, kamu lupakan loyal reader kamu ye kawan...

3 comments:

ardinihumaira said...

;) dni pengomen baru gak pia.. bau kedai tak?

hik3..


larikkssss

ARieF said...

so..
i'm your new commentator!

ken said...

where's me? =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)