Jul 16, 2010

baru nak pergi kursus asas memandu. jangan gelak.

umur dah 24. besar panjang.sihat walafiat dan tidak cacat mana-mana anggota, tapi, baru ni nak pergi kelas undang-undang. hehh, malu kat anak kucing jiran sebelah rumah, hakhak. nak buat macamana, penakut..tapi tu dulu. sekarang tidak lagi (tunjuk jari telunjuk dan goyang-goyangkan lepastu angkat tangan macam ultraman. ada berani?).



kawan, pagi esok aku ada kursus asas memandu. weh, janganlah gelak... aku tahu aku lembap. tapi nak buat macamana, dah lahiriah aku ni penakut... bila orang suruh belajar kereta macam orang suruh pergi mati. ya ampun...



ni ha..baru step 1.nak nangis (^,^)



tapi sekarang, dah okay. tu pun nasiblah ada juga yang sudi-sudi tolong ajarkan aku sampai boleh gelak-gelak time belajar (cess, mengada-ngada sebenrnya) kalau tak, maaf, muka toye macam cuka, nak pegang stereng rasa semacam je.



jadi sekarang, aku rasa dah okay sikit dan berani offer diri sendiri kat mak aku untuk pergi ambil ujian memandu ni... aku agak mesti mak aku buat pulut kuning nanti tanda syukur aku dah berani pergi tanpa paksarela. hakhak.



doakan aku tak mati ye kawan-kawan :P



Notabulan:
Telah berangan dapat lesen kereta dan memandu honda jazz idaman aku tu laju-laju tak hengat, sebelah je dengan encik M...lepas tu, potong bmw dia. sopan je, angkat tangan perlahan-lahan, lambai...komang-komang pun, cucuk-cucuk kereta dia kot belakang biar dia sakit hati (gila tinggi cita-cita tu cik bulan, lesen entah bila nak lulus...last-last, kalau dapat pun, bawa kereta auto je.agagaa...)


tadi ada join contest tudung, mesti kalau encik M tahu dia gelakkan ke'perasan'an aku ni...

7 comments:

cik panadol said...

nk gelak ape pulak....aku 2 kali masuk kursus memandu baru dapat lesen...rilek je....

gud luck...

soffya cik bulan said...

cik panadol,
bru nk gi kursus asas lorr...

princeduyong said...

baik pergi sekarang...daripada pergi time dah berkedut nanti....

ANAK MANJA

.:: Miu Miu ::. said...

wah.. goodluck ok!
jangan takut, n hati2 kalau ada cikgu memandu yang miang! :D

xazryx said...

gud luck ea .bwk elok2 mase test nnt .muke jpj da la muke nk mkn org .hahaaha .

ardinihumaira said...

bestnya pia nak beli keta nanti.. ;)

Peri PiA said...

selamat maju jaya yunk

kamu blh atasi segalanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)