Jul 16, 2010

tips : perlu bijak bermain dengan keyword (part II)



Sambungan lagi tiga tips dari tiga tips pada part I. kalau sebelum ni kita cakap pasal RAJIN, JANGAN SYOK SENDIRI dan SELALU CHEK KEYWORD, kali ni kita cakap pasal ALERT, CEPAT dan PING BLOG.




Keempat: 


alert. isu semasa tu harus peka. jangan duduk dalam dunia kau saja. harus berfikir di luar kotak. macam aku ni ha, banyak sangat fikir dalam kotak, tu selalu je terlepas isu. contoh pasal azrinaz mazhar, orang lain dah siap memetik hasil, aku baru nak tanam anak pokok. kesian kan orang tak alert ni, ye tak?



kelima:

cepat. jangan tunggu lama atau banyak berangan-berangan macam mana nak dapat trafik banyak, tapi duduk diam tak buat apa-apa.. dapat tahu saja keyword apa yang orang cari, terus buat lagi entry. cuba menjadi orang terawal tulis pasal tu...dan lepas tu, buat lagi dan lagi. tapi janganlan cerita sama... berkembanglah. jari tu mesti tangkas dan lekas. persaingan itu besar dik oii...




Keenam:

terus post dan ping, kawan! ping blog ni sangat membantu...orang duk tengah-tengah cari, kau suakan benda tu, melompatlah dia... bak orang mengantuk disorongkan bantal, berlari tak cukup kaki dia datang blog kau.bagaimana, kat mana nak ping blog?lihat di dua entry ni...

sharing | senarai pages di facebook untuk war-warkan blog dan  sharing | senarai sites untuk pingblog [blogspot]



selama mencuba...:)


Notabulan:
Pening juga nak memikirkannya ye...

4 comments:

fiD said...

den memang setuju!

soffya cik bulan said...

hehe...
pendapat sndiri sj fid..:)

ardinihumaira said...

pia.. betul tu... ^__^


p/s: pia, dni demam teruk... tak dapat bangun tadi... ni gagah gak bangun setelah tdo melebihi 8 jam... nak sambung tdo sampai subuh tah berapa belas jam dni tdo :'(

mrs.JamaL said...

hai cik bulan ..betul sangat la tu..tapi macm makcik ni memang segan nak war war kan dah ada blog kat kwn2 fesbuk...ha..ha.. x dapat nk nolong de

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)