May 2, 2010

tersasul-sasul | mana awak kerja sekolah?hehh.

eh cikgu...dah lah tersasul-sasul, sempat lagi nak berpeace-peace.hehh



pernah tak kamu kan time marah-marah, sampai tak tahu dah kamu cakap apa ataupun tersasul-sasul cakap...he.itu biasalah kan...kalau kita orang (cehh, kiteorang tu...tapi bukan kiteowang ye) kan, bila marah je, mulalah keluar dialek negeri masing-masing tu.




yang teganung, keluar loghat teganung.yang kelate, keluar kechek kelate.hehh.tersasul habis...yang tak tahan tu, kalau makan jadi makam, kalau tekankan jadi terkangkang.haha.




kalau time-time happening, buat tersasul, budak-budak gelak je.tapi kalau time marah-marah, hehh budak-budak pun kelat je muka.nak gelak pun tak terkeluar, tahan sampai biru muka-muka.hehh, tahu takut....




yang geram tu, bila tersasul time-time happening tu, dan budak-budak ingat.lepastu, asal jumpa je duk ulang yang sama...contohnya hari tu, jaga kelas budak tingkatan satu.dah tersasul-sasul.ciss, roboh kewibawaanku.geram.rasa nak lempang muka sendiri laju-laju.ptuih.ptuih.




dah relief kelas, mula-mula buat kuiz.dah pening kering idea, lupa apa lagi peribahasa melayu, saya pun hentikan kuiz, dan saya mintalah masing-masing buka buku siapkan kerja sekolah mana yang belum siap.saya chek dari meja ke meja untuk make sure mereka buka buku ke tak.




sampai ke meja-meja samdol ni;



cikgu:ha, mana kerja awak sekolah?(citt, dah terbelit-belit pulak.minta-minta budak-budak ni tak perasan.sekali, dia tak perasan tapi member dia yang perasan)


murid 1:aik, cikgu...mana kerja awak sekolah? (serentak tu...mereka bantai gelak kaut-kuat. hodoh.binawe....mana nak sorok muka ni.)


cikgu : aah, cikgu memang...ayat memang gempak sikit...(nak cover, tapi terserong macam tu pulak.hehh)


murid 1: he...kemas ayat cikgu.he..


cikgu : (still nak cover kan...) aah...memang...selalu memang kemas ayat cikgu.hehh




blah lah dari situ, apa lagi.hu....malu..malu.mana nak sorok muka ni.saya tahu, gerenti kena kutuk lagi lepas ni...cikgu kalau buat silap sikit je, tapi kena kutuk berkurun-kurun.tu yang geram...




memang ye.sampai kesudahnya mereka usik saya yang sama bila jumpa dan bantai gelak ramai-ramai...huhh, kerana mengenangkan masa hanya tinggal 2 minggu lagi, ku tidak mahu garang-garang dah....tak apalah..kutuk lah..kutuk lah..cikgu redha....isk3, pasrah benar....hehehehe.





p/s;tengah fikir, apa nak bagi kat budak-budak ni sebagai cendera mata kenang-kenangan...any idea?

p/s/s:cuti memang menyeronokkan....lena diulit intan.hehh :)

36 comments:

cikgadis said...

hahah x pa
kenangan tu...
mesti manis bila dingat2 balik!

*eceh! matang kan komen aku ni?

kekeke :P

.::WaNiE::. said...

hahaha

eh tapi kalau kite tngah marah sangat mmg selalu tersasul2 mcm tu

nak cakap lain tapi keluar lain huhuhu

AiZ said...

hikhik :P ... lawak lah u.. :D
"Mana kerja awak sekolah.." :))



u taknak komen entry i ke? hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>DUNIA LUAR SEORANG BLOGGER YANG NAK TEGAR



naz said...

hahaha u gemuruh kot?

fiD said...

memang kenangan bagi cikgu muda kan, hehe...

tersasul macam nervous jek

honey amour said...

darah gemuruh la tue..

soffya cik bulan said...

cikgadis,
he...betul tu..
sampai saat ni msh sengih bila ingat...:)

soffya cik bulan said...

wanie,
hehehe...
kome pun sama kan yop..?

soffya cik bulan said...

aiz,
hehe...lawak lah sgt...:)
will be back at ur page soon..:)

soffya cik bulan said...

naz,
he...tak..tapi memang macam tu..kdg2 tersasul ntha hape2..isk

FaTiN said...

buat jamuan kecik-kecik. pastu amek gambar buat frame besar-besar

Shafie said...

klaka disitu..haha.
tersasul2 ye cikgu. :P

t jadi kenangan jgk :)

cutieLuver said...

best r cekgu ni...hahahaha...
relax r kak..nanti tu la pengalaman plg manis untuk di igt..hehehehe..

student tu nti da besar mesti igt akak smpi die tua..

soffya cik bulan said...

fatin,
agak2 besar mana tu frame nak buat tu...:)


tq for the idea...:)

soffya cik bulan said...

shafie,
hehh...mmg klaka...
ye, kn jd kngn slmnya...:)

soffya cik bulan said...

fid,
ye..kenangan...pasti akan rindu pasni

soffya cik bulan said...

honey,
aik..darah gemuruh ek?

soffya cik bulan said...

cutielover,
he...cikgu plg best utk diusik...hohoh


hrp mcm tulah..tp jgn r igt tang tersasul tu...terjejas kewibawaan den

Peri PiA said...

pernah juge,ooo tidakkkkk larikkkk (T_T)

hmm,cendera hati...

eD's photography said...

hehehe...lawak2...
biasa la tu..:P

cikgu comel..:P

soffya cik bulan said...

peri pia,
he...ku pening sis...:(

soffya cik bulan said...

ed's photogrphy,
wahh..sudah lm tk dtg...
eceh....:P

sugar2 kapas strawberry said...

aduhai cikgu....lawak gak kn??
cikgu ngh bengang ke msa tuh???
ahahahah..sy pon tumpang gelak skali la

ardinihumaira said...

hehe... tersasul tu kerja dni la. kekadang nak cakap lain p cakap benda lain ;p

soffya cik bulan said...

strawberry,
he..skrg dh sebut pendek je nama awk dik..hehh

ok.gelak la..gelak la..redha je..he

soffya cik bulan said...

dini,
kerja kita juga...:)

helena's said...

hahahaha!kawan-kawan cikhel selalu gelak pasal cikhel selalu salah cakap,,haha SELALU okay.hakk

dorang kata cubelah fikir dulu sebelum cakap..

saya cakap..ehh mana sempat nak fikir.hahaha so kalau paham tu oklah.haha

amirah said...

mana kerja awak sekolah?..
hehe ..
lawak2 ayat 2

soffya cik bulan said...

helena,
nge....samolah kito yop...:)

soffya cik bulan said...

amirah,
he..tak tau cheq..dah nk jadi lagu tu..huhu

tehr said...

hahaha...
baru satu kisah tu kan cik bulan?

...banyak lagi yg akan menyusul, kan?
[kalau sekolah rendah, tersasul ke, apa ke, senang je cover]

hahahahaha...

ct fad said...

hihihi..biase arr..kalau marah tu ntah ape2 pun leh tersasul..
pastu bile repeat balik..gelak sowang-sowang..huhuhu
chinese style

soffya cik bulan said...

tehr,
he...berkisah2 lg tehr...selak aje lables diari cikgu, mesti dpt baca kisah2 tu...he


thnks ya drop by :)

soffya cik bulan said...

ct fad,
btul ut fad...bila diingat blik, hehhh apa ke lorat beno aku nihh...:P

Rashid said...

Nak peace juga.. hehe

Itulah hebatnya seorang cikgu. Tersasul tapi sempat lagi covernya.. tak nak kalah tu.. hehe

soffya cik bulan said...

rashid,
he...ini bukan kes nak beralah atau tak..tapi malu.karang budak cakap,cikgu b.m tak belajar nahu.hehh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)