Jun 24, 2010

"inilah calon isteri aku..." | kau begitu sempurna --"

[post melekat hingga 25 Jun 2010]


soalan aku buat kalian...



kalau kau adalah lelaki, pernah tak kau menyatakan ini kepada seseorang? mungkin pertama kali kau melihatnya, kau sudah merasakan ini, seolah-olah ada bisikan yang terdetik di hati... yang membuat kau rasa, "ya, inilah orangnya!". pernah tak?



kalau kau adalah wanita, pernah tak kau menerima ucapan sebegini? mungkin tiada rasa di dalam hati ketika pertama kali kau melihatnya tapi dia merasakan sedemikian. demi, ia melafazkan pada kau... apa kau rasa tika itu? pernah tak?



"bila pertama kali saya melihat awak, dalam hati sudah terdetik...inilah calon isteri aku. sungguh sempurna segalanya..."




cik bulan:

aku akan mengulas ini kemudian...



34 comments:

Uruchimaru @ kf said...

senyum bce entry ni!

tunggu jwpn cik bulan !

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

rase ini...
;)

cik paro said...

siapalah gerangan nya akan mengucapkan padaku begitu??

sugar2 kapas strawberry said...

masih blom pasti lagi ngn rsa ni..kekekeke

* mEsSy * said...

sila jwb cik bulan..

=)

.::WaNiE::. said...

hmmmmmm

:)

waiting for ur comment first

soffya cik bulan said...

uruchimaru,
wokeh..he

soffya cik bulan said...

meniti senja,
rase ini?

soffya cik bulan said...

cik paro,
tggu...pasti ada...

soffya cik bulan said...

sugar2,
belum pasti dgn rs itu?

soffya cik bulan said...

messy,
ngee...tkut nk jwb gak nihh

soffya cik bulan said...

wanie,
hehe...no komen..hahaks

tklh, tggu...

enyheartsdiamond said...

kalau eny seorang lelaki, eny dah tau dah nak ngorat siapa :)

embun d tengah malam said...

cuba ulas..terasa ingin tahu

cik arnab said...

adik sdg mengalaminya, dan lau boleh nak tips dr akak..=]

soffya cik bulan said...

eny,
siapakah itu?ngee~

soffya cik bulan said...

embun,
hahaks..akan diulas.tunggu eh

soffya cik bulan said...

cik arnab,
alamk yg bagaimana dik..
adakh seseorg telah melamarmu?

ardinihumaira said...

pernah dapat dari deen... tapi masa dia lamar dni last year... tahun ni dia asik sebut tentang 'cmana nak kumpul duit nak kawen ni' hhehehehe..

helena's said...

siapa yg cakap!cepat lah sambung!

akuzle said...

salam, cik moon....

rasernyer mender2 tuh diucap pada aweks yg lawa jer... kalo awek ala x lawa mcm akak neh, suda criter lainlaaa....(sori, emo sket neh....huhuhuhu)

ader org lelaki menggariskan beberapa kriteria utk calon isteri yg kalo kiter bc pon mcm nk gelak terguling2...
1.lawa (dier hensem ker?)

2.slim (dier selim?)

3.putih melepak (dier punya kulit cerah?)

4.kerja kerajaan (dier kjer?)

5.beriman (dier semayang?)

6.sopan-santun (dier beradab?)

itulah serba sedikit kriterianyer even semua jwpan kpd soklan dlm 'bracket' itu adalah TIDAK!!!

sory yer, byk mkn ruang... jgn x approve tau, cik moon...hehehh

soffya cik bulan said...

dini,
wahh sweet...
moga dini cpt2 kawen.hehe

soffya cik bulan said...

helena,
siapa yg cakap?nnati gthu..hoho

soffya cik bulan said...

akuzle,
hehe..terima kasih sudi komen dgn pnuh semangat...hehe

ye, mmg tk dinafikan tu.ada lelaki pattern gitu, tapi tk ukur baju di bdn sendiri.hrp tk kenal LAGI dh lelaki macam tu...

emm...tggu ulsn dr sy kemudian ye

Nazz@Purple said...

ye saya perlu penjelasan lanjut...huhuhu

~aSHa~ said...

dulu hUBby akak kata

'rasanye ada chemistry antara kita'

owh terharu...

soffya cik bulan said...

nazz,
wokeh..tunggu ye...

soffya cik bulan said...

asha,
bestnya...woww...

SuRAizA~ said...

menanti ulasan kak soffya utk dihayati sepenuh hati.hikhik

soffya cik bulan said...

suraiza,
tuggu...tp tk thulah ulsn dia jd mcmmne...sbb mkin hari ia memberi kesan berbeza

nana said...

tak pernah... *sigh* bagusnye kalau ada... :)

soffya cik bulan said...

nana,
erm...kalau ada pn bkn bgus sgt..mgkn hnya kata2 manis...kot, kan?

ibNu NaiM said...

cepat la taip cik bulan purnama~
lambat-lambat kang kene pelempang laju-laju kang...nak???haha!

ctadawiyah hamzah said...

baru bce..hmm
siyes terharu kot plus that guy the one that we love senyap2..aduhai
indahnye hidop...heheheh
suke2!!!
kn bgus kalo ada yg ucap cm2:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)