Apr 1, 2010

double pia berdating...danau kota pun bolehlahhh!!


peri pia dan soffya cik bulan
(nama kami sama..dia pia bukan nama sebenar.he.saya pia nama sebenar.ececeh)



update paling pantas.balik je dating, peri pia mentransfer gambar dan mengedit.terus disentnya kepada saya.so, saya di subuh hari ini,dengan rela hati dan sebulat suaranya menyetujui pelepasan entry ini.hehh :D (dia yang karang, dia yang luluskan.apa ke hal?)





okay, selepas banyak kali cancel date dan selalu tak jadi, malam semalam pun jadi.k.long (peri pia) teks me, "slm syg.hrp pia dapt mesej ni.planning to a make with u tonite?just the 1 of us?i will go to ur place, jmpt pia lps tu kite pusing2.u free?" dan saya begitu teruja.ohh, saya mahu jumpa..dan tak mahu cancel-cancel lagi (biarpun, tengahari esok iaitu hari ini bakal di observe oleh guru pembimbing.nasib banyak kerja sudah selesai).saya pun reply teks cepat-cepat.mahu.mahu.mahu.




9.30, dia sampai, dan we decided ke danau kota.taman bunga rayalah mana lagi.menjamu char kuew teow..he.itu tidak penting.makan apa pun dan dimana pun, tapi yang penting, ia pasti istimewa..sebab, berdua.dan...cerita tak habis-habis.macam bergaduh pula berebut peluang nak cakap.haha.lawak, kan?encik masa pula asyik jeles je..tengok jam.wahhh, pantasnya...belum puas lagi nak gebang.banyak lagi tak cerita, tak share dan tak mengumpat ni.hoho.





masa first time jumpa dulu, ye saya nervouse gila.rasa macam tak percaya je.tapi kali ni..ambik kau, hilang sopan-santun(tu lah, k.long tak nak percaya sangat, saya ni rock.hehe.mesti k.long nak pengsan tadi.haha).kali ni juga, kami borak tak ingat dunia.emm, selain perihal peribadi.... kami banyak juga sembang bab-bab blog, blogger dan nuffnang ni. yelah, banyak sangat yang kami tak tahu.bila jumpa ni ambil peluang sikit nak korek-korek.ka.long korek ilmu saya, saya korek ilmu k.long...(bukan korek hidung okay?hidung korek sendiri-sendiri la..hehhh)




k.long:pia ada add si X tak...follow dia tak...
pia:ohh ada...cantik dia, kan kak...

k.long:aah...
pia:si Y kak?akak ada follow?
k.long:ada, tapi dia tak mesra la.. akak ada lah response-response entry dia, tapi dia senyap je.balas pun kat situ jelah...

pia:aah, mungkin lah..pia ada juga komen-komen tapi tak ada response

k.long:aah, mungkin dia selesa dengan orang yang dah lama dengan dia kot..

pia:ye kot.yelah..dia cantik.kaya pun kaya nampaknya...
k.long:aah,tapi dia rapat dengan si X tu...
pia:ohh, mungkin lah kak...dia suka kawan dengan orang yang gojes-gojes je.gonjeng-gonjeng macam kita mana dia nak rapat..haha
k.long:haha..





entah betul entah tidak eja gorgeous tu.hehe.tapi itu pendapat sahaja...perasaan kami begitu, mungkin kamu tidak..tapi tidaklah ingin berburuk sangka, kan?kita menghulurkan persahabatan, tapi jika dia tidak memberikan tangannya untuk kita, apa kita mahu cakap?just cakap dalam hati,oohh si gonjeng mana boleh duduk sama tinggi dengan si gorgeous.hehh




dan kami tidak gorgeous okay, gonjeng tu mungkin lah...haha.jadi, sila layan gambar-gambar gonjeng di bawah...hehe (p/s:sila jangan pengsan atau muntah.okay?).jika ditanya, kenapa kami begitu erat?ye..kerana kami saling menghargai antara satu sama lain.ku manja dan suka orang yang caring padaku.jadi bila ada, ku hargai...terima kasih, sis!





...terlampau teruja.sampai tutup mata, buka mulut tunjuk gigi, haha...



wah3...gojengkah kami?

dalam kereta.while waiting for someone.hehh :D


haipp!!




..nak cucuk mata ni actually...





kenangan malam ini berharga.series!kamu ada?tak ada kan...??hehhh.(^,^).okay, okay.saya tahu kamu ada banyak.boleh saya join?ngee...tak malu.btw, terima kasih sis, untuk malam yang sungguh indah ini...moga jadi kenangan mu yang terindah juga dan semoga dapat ketemu lagi.insyaAllah....:)





p/s:nak lagi banyak yang gonjeng, sila terjah blog gonjeng cik epal.hehh..:D (ku suka blogmu..sebab itu ku selalu promote.he..)



p/s/: ada sesiapa mahu ajak berdating lagi.....??


19 comments:

NeenaAnuar said...

dua2 pun gorges! ;D

bestt kan dpt lepaking camgini! ;)

soffya cik bulan said...

neenaAnuar,
itulah pasal...best sampai tk mahu balik.hehhh

terimakasih...gojes mmg gojes.hehe

helena's said...

kamu comel!ini series!hikk

Peri PiA said...

oh!syg terima kasih diats entry ini

kamu gojes,yg gonjeng tu akak :P

entry disubuh hari pia?terharu2

xoxo!

embun d tengah malam said...

chr keow teow..mlm ni gak i g makan..tapi kat syah alam la,...hehehhe,,,

bicara dari bulan?tidak takut dengan ketinggian?hehhehe..jika tidak aku juga mahu turut bersama kamu berbicara di bulan

soffya cik bulan said...

helena,
cikhel..iyelah tu kamu...iyelah, comel.tapi tak boleh lawan kamulah, kan?he..

soffya cik bulan said...

peri pia,
sis, td ku diobserve..alhmdulillah, ku buat ok dr dulu.hehe

ohh...kita kalau gojes, sm2 gojes.kalo gonjeng, kita sm2 gonjeng.adil kan?he,,


sis, rindu kamu :)

soffya cik bulan said...

embun d tengah malam,
hehe..ayuh.ajak lah i sekali..wakaka :D

he..krn itu kukatakan...ku bulan tak di awan.boleh kau lihat siang mahupun malam...:)

F U N F A B U L O S I T Y said...

best tuuu-sekali keluar gojesss2 kan?
hidup berpesyen dgn aman(tetibee) ;D

Shafie said...

seronok tul..
suke tgk posing last tu.ehe.

(angkat tgn knn) tiba2..hehe

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

dua dua cantik

ardinihumaira said...

cik pia.... tetiba dni macam pernah tengok... u kan macam isteri sepupu dni! serius tak tipu. t dni letak picasss.. tadi terjumpa isteri dia. pastu ternganga dni. patoyla selama ni rasa macam kenal. hihiii

soffya cik bulan said...

funbulosity,
huhu..ye sgt seronok dan terlampau teruja.haha

soffya cik bulan said...

shafie,
aah seronok..kan2

eh, td kua da baca blogmu..panggilannya fie eh.
cuba kau buang h pada nama mu aap kau dapat.safie kan?itu nama ku di u dulu.kdg2, meraka panggil je fie.ku geram...

soffya cik bulan said...

crazay beautiful88,
oohhh terima kasih..hargai.tp ku belum terpedaya...:)

soffya cik bulan said...

aridnihumaira,
hu...pelanduk dua serupa.yhu...nak tengok.jumpa lagi kembar nie..hehe

AiZ said...

hehe... memang gorgeous lah akak... :) bahasa melayu org panggil gonjeng, bahasa inggeris org panggil gorgeous.. :P akak nilahh.. haha..


psst: kalau datang langkawi, jom kita dating pula... haha.. :)


u taknak komen entry i ke? hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>DUNIA LUAR SEORANG BLOGGER YANG NAK TEGAR



soffya cik bulan said...

haha....gonjeng tkpe dik oiii...jgn sebut jongang dah.haha

ok2...nnati kita dating eh...:)

soffya cik bulan said...

haha....gonjeng tkpe dik oiii...jgn sebut jongang dah.haha

ok2...nnati kita dating eh...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)