Apr 9, 2010

kalau orang, cakap orang.kalau kucing, cakap kucing...

kuuuu.....ciiiing....(jawabnya)


haha.ingat lagi iklan tu.....??



okay, shafie upload pic kucing sangat, jadi saya mahu lawan...haha.bengang je beliau baca statement ni.jangan bengang-bengang, nanti jadi bapak kucing...miauuuuuwwww..!!!ini kucing saya jumpa bawah rumah atok masa balik kampung hari tu.saya geledah bawah rumah bila dengar bunyi anak kucing.hu....dan jumpa empat ekor.ye...semuanya gemuk-gemuk dan comel-comel.makin geram.rasa nak gigit......gigit....:D



taraa...kiut-miut tak...:)






di sinilah saya curi mereka



mula-mula saya ambil dua ekor ini...comel kan?





dan ini mereka empat beradik





tengok...garang kan?tapi kau tu budak kecik, mana boleh lawan aku, kucing comel oiii...
kata mak.(itu tangan mak okay.hehhh)




ini yang paling comel...:).kuarantinkan dia kejap
(mata sepet sebab tak tahan flash)






eceh...ushar-ushar.agak-agak berapa tinggi ni ye?lepas tak aku nak terjun
turun nak pergi akt adik beradik aku nihh??






ohh, memang tak lepaslah...ku kecewa!




p/s:entry pasal kucing belaan saya pernah buat di sini..iaitu kisah si manja.tapi saya tak pernah ada kucing yang dibeli mahal-mahal macam hanis zalikha tu, he...hanya kucing biasa.tapi saya sayang sangat-sangat.mana ada duit ribu-riban wohh, nak beli kucing parsi comel-comel macam tu.hanis, minta satu, boleh?hehh


p/s/s:kita harus buat baik kepada semua makhluk di dunia ini....bukan hanya kepada manusia.jadi, cintailah alam flora dan fauna anda.hehh, pesanan penaja kejap.:)



meh..kita join MyLook.



klik gambar itu untuk join.
bukan cari saja-saja, tapi dapat duit sekali..mahu? boleh juga klik sini.

25 comments:

cikgadis said...

ah?
kenapa??
sengaja bg org jeles ni..huhuhu
yg kelabu tu comel! paling gebu!
arghhhh aku mau juga!
wuuuuu

Peri PiA said...

kecomelan yg teramat sgt

esk ade hal sedikit dipagi hari,ptg belum tahu syg

eh,kamu sudah ke kelab rasenya disaat jari jemari ini menekan keyboard?

aktiviti mu bagaimana pula syg?

soffya cik bulan said...

cikgadis,
huhu...biar kamu kamu semua jeles..
ku cinta kucing tahu..??
ngee...D

boleh, kalau mahu, bayar empat ratus sen.hehh :P

soffya cik bulan said...

peri pia,
ye..sangat comel.he..
esk juga ku ada hal syg..
tapi lusa ku free setakat ini,t api tak tahu jika hal kemudian..:)

he..kelab.ye..sekejap lgi.mungkin.jika ku tak merajuk seperti minggu lepas.hehh

Peri PiA said...

kalo begitu aktif kan celcom mu ya syg,jika ade kelapangan dan diizinkan Allah,dating lagi kita :)

suri said...

salam sahabat..
hati2 nnti dia gigit cik bilan camna?huhu nak sarungkan cincin kat jari manis pun dah tak cantik lgi..huhu..

embun d tengah malam said...

comel..suka la kat kucing

zh-ena said...

comelnya semua anak kucing tu
geram jea tengok

etomyam said...

alamak...geramnya, memang suka kucing, tapi sekarang tak leh nak bela, pasal bebudak asthma huhuhu

Shafie said...

amboi dedicate utk sy ye..ahaha.
sje nk sy bengang n jeles ek :P

xpe2.. :PP

oh2 sampai nk geget diorg ye..
bwk r cni..bleh pgg diorg.hee..
yg ni pon da cumel..takyh beli sampai mhl2 tu :)

FiesyaaChacha said...

cumelnyaaaaaaaaaaaaaaaa :)

Cik Akma said...

errr akma takot kucingggg~ hahaha~

soffya cik bulan said...

peri pia,
he...sori.ku tk aktif celcom smlm.sbb ku mmg pelupa.dan tepon tu mati bgitu shj spjg hari tdk berbateri.nsb baik kita msh dpt ketemu..krn maxis itu.huhuhu


tp maaf.sbb pagi td ku lmbt bangun.hohohoho

soffya cik bulan said...

suri, salam sahabat utk kamu juga..
he..iye.mahu hilang seribu tu..hoho

soffya cik bulan said...

embun,
sama la..:)

Peri PiA said...

Alhamdulillah :)

heh :P,sudah didenda dgn jayanya

terima ksh syg,maaf lupe ucap td

Myaby said...

alololo

comey nye kitten tu

:)

soffya cik bulan said...

peri pia,
huhu..nnait ku ingin denda kamu pula.:P

soffya cik bulan said...

myabi,
mmg comel..mahu?

Peri PiA said...

ekeke,owh belum buat salah SECUKUPNYA cikgu :P,nge~

soffya cik bulan said...

zh-ena,
hu...geram dri jauh jelah ek kak...:)

soffya cik bulan said...

etomyam,
tkpe..bila budak2 dh ebsar, bela lagi..huh

soffya cik bulan said...

shafie,
ye..dedicated utk kamu...
:)
sbb kamu kan budak bgus..:)

soffya cik bulan said...

fiesyaaa,
mmaf, baru prsn kujungan kamu ke sini...
ok, ku bertandnag skrg..:)

soffya cik bulan said...

cik akma, jgn takut kucing syg....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)