Apr 9, 2010

teka-teki teka tekuk.part 2

sekali lagi..bukan tenuk atau beruk, tapi tekuk, okay?


hehe.dah jual dalam part 1, kena bagi jawapan lah kan..tak ada sesiapa yang mampu menjawabnya pun..huhu


soalannya ialah:-

1.pintu apakah yang 10 orang tolak pun tak terbuka-buka....??


2.Ali, dia naik KLCC sampai tingkat 80.lepastu, dia buka tingkat dan keluar ikut tingkat tu.tapi kenapa dia tak mati-mati....??




dan jawapannya ialah:-

1.ohhh..itu sudah tentu pintu yang tulis "TARIK".kalau tolak sampai kesudahnya, tak terbuka kan?

2.Ali itu burung.macam mana nak mati wohh...terjun tingkat 642 pun confirm boleh tersenyum riang lagi, kan?



:D



apapun, thanks buat Asada Ryutaro...sebab ada bagi idea tentang teka-teki untuk dijual lagi kat budak-budak sekolah lepas ni...dan sebab, hari tu dah kena banyak sangat dengan budak sekolah kan teka-teki...hangus muka cikgu kena bakar kan dengan mereka...hehh, maka, ku nak jual balik teka-teki itu kepada kamu semua....sila jawab dengan teliti.eceh.semoga kamu sama-sama hangus denganku...




otak mesti kaki auta.mesti pandai membohong, mesti pandai temberang...hoho.baru boleh jawab..kalau otak fikir fakta-fakta je, maka sampai matilah belum dapat.mereka berteka kepadaku soalan-soalan ini...ku bagi 3 dulu hari ini, okay?ni budak india dan dua budak melayu jual ni time tu.




...lihat ke dalam mata, nampak apa?...


1.kenapa orang india mata dia besar-besar, mata orang cina matanya sepet-sepet??




...terbaik dari ladang ni...

2.kenapa orang india tak makan daging lembu, tapi makan daging kambing...??





...pelbagai kaum...


3.banyak-banyak kaum kat Malaysia, kaum mana yang paling kaya...??sebab dia??






wah wah wah...cikgu sengih tunjuk gigi je tak boleh jawab, tanda surrender.okay, kalah.dah memang otak ku bukan otak penipu weyhh...suci.maka, tak dapat lah nak memutar-belit hal-hal itu...




sila jawab.jawapan in the next entry..kita tengok siapa yang kena....!!!




p/s:bukan contest pun...saja suka-suka merapatkan kita.tapi...kalau nak jumpa-jumpa macam kami hari tu, boleh je..sambil makan-makn mcd kan..??sambil-sambil blogging...lagi bagus, kan..??



p/s/s:ku rasa nak cerita pasal encik jamil lah pula...tunggu...:D

9 comments:

.::WaNiE::. said...

ok maknanya wani pun jenis orang yg kepala otak suci tak pandai nak tipu2 kelentong2 pendek kata tak reti auta sbb tu xreti jawab teka teki

hahhahahahahah

soffya cik bulan said...

hahahhahhahah

ye...mmg otak kita suci.ohhhhh


cover line.padahal sebab kita tak pandai :P

Peri PiA said...

arghhh terlalu penat @ barkarat kah fikiran ku ini :|

maaf,komen agak emosi nge~

soffya cik bulan said...

peri pia,
he...takpe.nati ku beritakan jaawapannnya..:)

Peri PiA said...

nge..syg jika diizinkan Nya kita sarapan bersama esok??

soffya cik bulan said...

peri pia,
wahh..hebat juga tuh.mahu joging2 kah??ku suka..:)

Peri PiA said...

InsyAllah syg :),kite spend time di mek d titiwangsa lps jogging mau?nge~.Pagi tadi hjn rahmat xdpt jogging hihi

soffya cik bulan said...

hu..insyaAllh..boleh juga tu...:)
pukul berapakah??

Peri PiA said...

InsyAllah pkl 7.30-8 mcm tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)