Apr 21, 2010

ketawa boleh memanjangkan usia.jom ketawa berdekah-dekah :D



eh, ini bukan ketawa.ini sengih...:)


ha...ini baru ketawa, kan?





betul.itu fakta.baca ni kalau tak percaya T_T. cilokan fakta adalah dari blog ini.toce.toce. :)



Ketawa ubat terbaik

Terapi ketawa sebenarnya dizahirkan oleh seorang ahli terapi yang bernama Norman Cousins. Istimewanya, kajian menunjukkan apabila seseorang ketawa, ia menghasilkan imunisasi tubuh dengan tinggi terutamanya sel semula jadi yang melindungi tubuh daripada penyakit kanser.

Apabila seseorang ketawa, otak menghasilkan hormon endorfin yang melengkapkan rasa penuh yakin dalam diri. Dan boleh dikatakan individu yang ceria mempunyai jangka hayat yang lebih panjang berbanding individu yang hidup dalam tekanan. Jadi, jika anda ‘tak ada mood’, pergilah tonton filem komedi atau baca komik kegemaran anda dan ketawa.


Italic

ha, percaya tak?jadi, mari kita berketawa bersama-sama...saya jamukan sedikit lawak jenaka tentang sekolah untuk pengubat duka.meh ketawa ramai-ramai...keh keh keh...:D



sama lah juga..kalau MILO terbalik jadi apa?bukan OLIM, tapi tumpahlah...:P
apa kehalnya murid jawab macam tu.kalau kelas saya, mahu makan penampar laju-laju ni...:D




hahaks."macam tak boleh percaya je..."tu yang lawak ha adoiii tu...
muka tak leh blah.cuak gila :P



lagi cerita kelakar, singgah kat blog jom ketawa.ok?




p/s:tadi ownernya ajak join pages ni kat FB, saya join saja...alang-alang dah tergelak, post jugalah kat sini kan.sama-sama bantai gelak.nak lagi..singgah sendiri, okay?


p/s/s:tengah mengarang tips lagi...:)

6 comments:

Peri PiA said...

hahahahahahahaha saya ketawa ni :D :)

yusuf mujahidin ™ said...

hehe..
ketawa penawar duka
:)

penaberkala said...

senyum itu awek muda
ketawa plak panjang usia?
haha, nice

ketawa byk2 pun xleh gak, hilang ilmu

soffya cik bulan said...

peri pia,
wah3..kuat ketawa kamu ye..gigit karang

soffya cik bulan said...

yusuf,
betul tu...:)

soffya cik bulan said...

penaberkala,
hohoh...betul juga.semua betul ni.jd apa yg tk btul?huhuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)