Apr 21, 2010

saya bukan pos malaysia.juga bukan nationwide.


eceh,tajuk kan mesti menepati SEO (search engine optimization).mana tahu orang tekan keyword terus dapat blog saya kan?hehh.gila ikut tips lah pulak sekarang... :D (ini tips juga okay.remind this)




pos malaysia dan nationwide ada sedikit berkaitan sebenarnya dengan entry ni.sebab saya nak cakap, hari ni saya terima surat lagi.huhh, apesal lah saya ni selalu je dapat surat kat sekolah ni?kawan-kawan saya takde pun...:P.wehh, ingat saya ni pejabat pos ke?nationwide ke?o.O





tapi jangan tertipu sebab surat bukan untuk saya pun,tapi dari mereka kepada mereka yang lain.jadi saya di tengah-tengah.macam pejabat pos ah lebih kurang.alahai....dua kali dah duk sekolah ni tangkap pelajar duk berbalasan surat.hari tu surat menggatal duk tanya pasal jantan.boleh tengok surat di sini.




hari ni, surat bergaduh juga.pendek kata, pasal jantan lah juga.okay saya nak cepat.nak turun PJ pulak..hehe.(nak jogging-jogging pecah lemak..bukan blogjogging eh?he...)






bacalah kalau faham atau saya cuba terangkan nanti.(actually, saya pun tak faham...wakakaka :D)tapi..pelajar-pelajar itu sudah saya kerjakan.hehh.tak kerjakan berat-berat pun, basuh sikit je..dan mintak mereka saling bermaaf-maafan...okay tak?yelah, dah lah sekelas...kan tak manis.perempuan pulak tu..duki caci memaki.tak sweet kan? T_T




kemain saya pakai oren hari ni sebab nak mood ceria.alih-alih mengamuk juga.rasa semakin tegas pelik sekarang.samapi pelajar pun terketar-ketar.jika saya mahu kamu jawab, macam-macam mana pun kamu mesti jawab.walaupun kamu terpaksa berdiri sepanjang kelas untuk itu, untuk akhirnya kamu boleh jawab, okay?



dan hari ni..1 Amal dan 1 cekap benar-benar teruji.





pelajar-pelajar cikgu,
maaf, cikgu bukan cikgu soffya yang dulu lagi..yang boleh ketawa terkekek-kekek senang hati dengan kamu.tapi cikgu.....telah lahir semangat baru dari keyakinan yang telah kamu campakkan.ye pelajar...sekarang cikgu berani mengakui ini, cikgu tak takut kalau kamu membenci cikgu, asal saja kamu jadi manusai berguna satu hari nanti...paling tidak pun, menjadi manusia ketika cikgu masih di sini...:)

8 comments:

Peri PiA said...

bangga dengan cikgu,anak2 murid kadang2 memang mengecewakan..

xoxo

soffya cik bulan said...

sis, itu benar...
murid skrg sgt2 degil yg pelik...
dn ku hairan, kemana perginya sifat respek pd guru...??

penaberkala said...

nakal-nakal anak murid cikgu
siap berutus surat lg dlm kelas,haha
jgn pukul-pukul ye cikgu, jadi kawan terbaik utk mereka
tp jgn plak bg mereka pijak kepala

cik bunbun said...

haha. serius tak faham ape yg ditulis tu! haha:D

soffya cik bulan said...

penaberkala,
itulah pasal..kdg2 rs mahu adji mcm the hulk.kalau marah je boleh bertukar, abru budak tkut kan?haha


ngee..ye, insy...:)

thsnks!

soffya cik bulan said...

cik bunbun,
he..tkpe, nnati sy translate..:)

kalau sempt..:)

yusuf mujahidin ™ said...

cikgu kne garang sket nmpknye...hehe

soffya cik bulan said...

yusuf,
akan ku cuba....ye, nanti.he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)