Apr 27, 2010

anne ngasri bercerai | lagi kaitan Sehati Berdansa dengan nikah cerai artis



tak reti nak komen dan takut nak komen sebenarnya.well, artis ni macam kita juga.punya life...punya tekanan, dugaan, bebanan, tanggungjawab....dan paling penting, punya perasaan yang seperti kita punyai juga.




nak menghentam, menghina, mengkritik...ohh, itu saya elakkan.kadang-kadang bila fikir, kita tak kat tempat dia orang, kalau kat tempat dia orang, mahu lagi teruk dari itu kita buat, kan?kita jadi, kan?




kenapa saya cakap ni?sebab tengok ramai sangat yang menghentam tanpa perasaan.wajar ke kita buat macam tu?memang.mereka punya silap, punya kealpaan dalam diri, tapi  kamu jangan jadi buta hati, 2x5, tak pakai otak nak mengomel itu ini, tanpa kamu fikirkan tentang perasaan orang, tentang hidup yang hanya dia je yang jalani.bukan hidup yang kamu jalani, okay?



berbalik soal nikah cerai yang berkait-kait ni...macam saya cakap tadi, tak nak komen banyak-banyak...cumanya, bagi saya, jodoh pertemuan ni ketentuan Allah...cuma kita makhluk berakal punya pemikiran untuk beza yang baik dan buruk.ia perkara halal yang tidak disukai oleh Allah, tapi kalau itu saja jalan yang terbaik, maka tidak dihalang dalam Islam.


dan kamu, mereka tak kecoh, kenapa kamu yang sibuk-sibuk sangat?kamu bagi mereka makan ke?



yang benar, jika tidak menjengkelkan, usahlah kamu kecohkan.tapi kalau yang benar-benar silap, saya tak kisah....:)yang tak salah, tetap salah, okay? contohnya, isu ini:

Saya Terpaksa Buka Tudung Untuk Cari Rezeki – Anne Ngasri


...jika benar pun bagai dikata, janganlah dia buat statement itu, sebab lagi terserlah kecetekan ilmunya.nak buka, buka saja.kan/tak payah cakap apa-apa...itu lebih baik.





dan, sehati sedansa....itu hanya program realiti TV.jangan kamu nak jadi syirik pula, percaya benda yang pelik-pelik dan buat assumption sendiri.dah.dah.doakan saja yang terbaik buat mereka...baut semua artis kesayangan kamu tu...:)


baca info di link-link ni dan kamu nilaikan sendiri....:)

Anne Ngasri Bercerai?

Badi Sehati Berdansa? Giliran Anne Ngasri Di Ambang Perpisahan



p/s:bukan peminat artis itu ini, tapi kadang2 tak suka bahasa 'jahat' yng digunakan untuk menghentam orang dalam kesusahan.ye, saya tahu artis kahwin cerai hal yang menjelikkan, tapi tak ke kita terfikir, dan punya peraasan, bahawa yang berlaku tiu adalah satu musibah yang mereka juga tak inginkan?tidak2 pun kamu tidak membantu, paling kurang pun bagilah ia peluang untuk bernafas...



p/s/s:jangan sampai kamu, adik-beradik kamu, atau saudara kamu pula yang mengalami dan akhirnya orang sibuk bercerita dan baut andaian itu ini.......pedihh tak jika itu terjadi?

11 comments:

~Bloggerina~ said...

kiter pun ade entri psl citer depa

Peri PiA said...

tu ler..uhuhu

sedihnya

.::WaNiE::. said...

hmmmmm

Dia tak patut buat statement terpaksa bukak tudung untuk cari rezeki.

Though wani xpakai, i wouldnt dare to make a statement like that. What i do is already wrong, but to say something like that lagi la salah :)

Nurul_HaWa♥ said...

dorg cerai ker????

ish2...

eT said...

yer la...byk btol cite cerai nih..hish...

FaTiN said...

isk. terkedu

fiD said...

cikgu pernah terbaca tak pasal hukum sehati berdansa ni???

ada ulama cakap HARAm...

soffya cik bulan said...

fid,
kalau nak cakap pasal halal haram...huhh, banyak sangat fid...


menyanyyi, suara perempuan kan aurat, haram kan?


berlakon juga...itu ini,haram juga kan?


buka tudung...pun haram juga.betul tak fid...jadi, badi2 takde kena mengena.

dan sy tak menggalakan, yg haram itu..cuma nk kata, jgn percaya pada badi2."bercerai kerana badi sehati berdansa."

thst all...:)

soffya cik bulan said...

fatin,
o.O

helena's said...

sedih kan..iskk.

tp statement dia pasal tudung tu tak patutlah..

sugar2 kapas strawberry said...

huhuhu..perasan x artis kawen artis jrg yg kekal..bkn nk ckp pe..huhu
tp jodoh kawen maut tgn Tuhsn sume tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)