Jul 12, 2011

b baby ayang abang papa mama :P

tetiba. seseorang mengembalikan aku pada kenangan ni. pada title-title ni. hehe. teringat jugak, lecture aku sound dalam kelas dulu... lecture sastera, yang memang sangat-sangat penuh kemelayuannya. tahu apa dia panggil bini dia,

"embun :)"


ambik, klasik tak klasik kau. dia sound, "apa panggil hubby baby sayang abang semua tu, penipu je semua tu". memang buta-buta je kena kat kepala sorang-sorang kan?


hari ni ada pulak orang yang kembali mengingatkan. pasal gelaran dalam couple ni. series tetiba aku jadi geli. memang aku rasa aku ni dah hilang sifat romantika atau tepatnya, hilang gedik. ohh. sebab sebelum ni couple dengan orang mulut macam longkang, takde ah nak panggil macam ni segala kan? awak saya, hoii hoii, orang, kite, kalau paling sedap tu...'yg', ahh kira panggilan mesra kita orang lah tu. takde lain dah. dia 'yang' kat aku, aku 'yang' kat dia. tapi aku 'yang' kat sape-sape je pun :P


dulu panggil bekas tunang 'b'... kemain kau. sampai mak aku nak tersasul panggil dia b jugak. eh mak, tersasul ke saja nak bahan anak mak? :P


sudah pada tu...takde dah. tunggulah bila kahwin baru nak ada title segala kot. sekarang ni panggil saya awak, nama ke nama, kira okey lah dak? takdelah rasa macam budak sekolah sangat. kalau kadang-kadang, saja-saja nak gedik, tu kira pengecualian. kan?


tapi aku suka cakap... bahasa kan 'kite...orang...' most better kot?
alah..tapi seperti musim jugak...adakalanya prinsip manusia ni boleh berubah-ubah kan?


pernah lah jugak 'papa mama' dengan ex-bf yang dulu. adehh, geli wehh bila ingat-ingat. budak baru nak up, biasalah kan? :P


budak baru nak up. eh tak, masa dah ada tunang nihh :)

5 comments:

Cahya Qasehnya said...

panggil je yg mana okey. huhuhu. :)

lala shaheila said...

tulah..kalo igt balik geli lak rasanya :)

cik helena said...

kite pon saya awak je,lepas kawen baru lah panggilsegala macam tu.hee

** BaBy_sHa ** said...

hahaha.....stended la tuh..panggilan manje2.....

Peri PiA said...

hubby,erkkkkk

embun itu manis sekali sebutan nya :),ditambah pula dipanggil dgn penuh ksh syg

syg,tgn mcm mane?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)