Aug 9, 2010

ada luck hari ini

tangkap-tangkap itik satu pun tak kena. semua tulis 0 thats mean tak dapat apa-apa hadiah tapi si paan dapat no 1, maka dapat si beruang 'small'. kamu tahu bagaimana smallnya benda tu? fuhh, agak besar sikit dari kepala lutut kamu. grrr...bengang je si paan. boleh kasi awek ke ni kak? cess, kamu budak...


ada sesiapa nak mengorat budak ni?


si kawan 'baik' aku pun nak try lagi. kata si budak jaga games ala-ala faizal tahir tu, jangan tangkap si itik kosong. lalu aku bodek " eh abang faizal tahir, kamu tunjuklah mana satu tak kosong". lalu si dia perasan yang amat, dah tak boleh buat kerja. agaklah, kalau tak ada si kawan 'baik' aku tu, mahu dia minta nombor telefon aku, komang-komang pun minta facebook. abang faizal tahir, kalau kamu baca ni sumpah bak kak natrah cakap kamu macam FT, tapi aku rasa bab ray bon kamu je kot, tak pun rambut kamu.eh.


lalu, si kawan baik dapat tangkap itik nombor 2. dapat apa tahu? ha..dapat si beruang 'medium'.fuhh, penat nak aku pilih mana satu beruang idaman kalbu. sebab tahu-tahu saja lah si perempuan harus berlagak comel dalam memilih-milih beruang ni.ye dak? lalu aku tolak yang tulis LOVE tu sebab malu tapi mahu dan ambil si putih gebu yang biasa-biasa saja tapi punyai bulu yang menawan.lembut...


dengan rasa tak puas hati walaupun mengendeng seekor beruang tak bernyawa (matilah aih nak gendong beruang hidup kan?) maka kami berkeputusan ingin membuang wang ringgit dan usaha di permainan baling gelung pula. berbekalkan RM20 dan sebekas baldi yang dipenuhi 50 gelung kami membuat balingan. hakhak, ala-ala baling basketball, baling bola bowling, baling biji dadu semua ada. fuhh, dan...dalam banyak-banyak cuba ada luck sikit, aku dapat botol hijau. yess!!!! melompat kau...


ye, aku dapat bear medium, tapi tiga kali besar dari bear medium tadi (tak snap gambar bear tu sebab tak heboh sanagt kan?tapi harus hargai sebab ia pemberian si kawan baik, kan?) maka, aku senyum puas hati sampai ke telinga meskipun balingan kami seterusnya ibarat melempar padi bagi ayam makan. ayam je yang kenyang tapi aku hanya mampu senyum riang.hakhak.


budak large bersama beruang medium


ooh ye..aku bagi nama dia 'padle pop' sebab warna dia soft sangat warna-warni macam aiskrim paddle pop he. itu saja laporan ke genting highlands hari ini (8.8.2010) bahagian I :]


Nota bulan:
saja guna perkataan 'luck' tu... rezeki kan semua dari Allah, ye tak?

Nota merepek:
tiba je saya dapat kawan baik hari ni...eh, kawan baik ke eh? :P (dan-dan jek kawan baik...piiirah...;P)

7 comments:

deqyalalink said...

amboiii..untungnyee balik genting dapat teddy :)

sugar2 kapas strawberry said...

malu tapi mahu..ahahhaha

best gler g genting..btw sape kwn baik tuh?

ardinihumaira said...

bestnya dapat beruang tak hidup tu.. sedap pelok memalam... tdo lena dengan senyuman.. hik3 ;)

.::WaNiE::. said...

pinjamm :P

Peri PiA said...

seronoknya,anggun nya

Kie-yu said...

cantek shades~!
hee

syg, letak la bpe spending kt genting
so that if sesapa baca entri ni nk g genting leh bajet bpe RM nk bawak

cdgn je
kalau taknak xpe
no offense hoh?

en_me said...

sonoknyer pi genting tewww.. uhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)