Apr 25, 2010

zaman kanak-kanak 3:budak itam sangat lasak | adakalanya seperti jantan :P


 ...budak itam dan budak putih...





sekarang sudah besar.dia tetap putih dan ku tetap hitam.hoho



cerita budak hitam part 1 dan part 2 di sini.


panjat sana, panjat sini.patah habis pokok-pokok orang.lurah, bukit, danau paya semua dah ku takluki.pacat lintah...hoohhh, itu kacang saja.eh, bukan..itu best friends.haha.teruk memang teruk...dengan pukat (benda ala-ala pukat) atau bakul jarang kat dapur atok tu, bantai je buat menangguk ikan.haha.




ikan apa...ikan sekila mungkin.tak pun..anak bilis kot.entah, tak ku kenal dan tak ku ingat nak gambarkan.tapi kecil-kecil..kat alur-alur air jernih juga air tak berapa jernih dan kadang-kadang kat air-air terjun yang turun dari bukit.




fuyoo...itu budak hitam.selamba.gatih basikal...(kamu tahu gatih tak?kayuhlah kome...) rally sikit, lepastu ronda-ronda kampung...lepastu masuk port lah.haha.port apa, port menangguk ikan di air keruh.haha.kalau kamu tengok ku masa zaman-zaman darjah dua tiga tu, memang tak lulus...semua paya kenalku ini.parit longkang apatah lagi. air terjun pun ada.main tarzan-tarzan tak payah cakap lah...teruk memang teruk, persis anak teruna.gengnya pun...ramai jejantan tapi bukan jejantas dari yang betina.




tapi yang hairan tu, sampai besar pun...ku tak pandai berenang.mungkin sebab terlebih advanced masa belajar dulu, sampai tak tahu yang mana satu berenang dengan gaya kuak lentang mahupun berenang katak...orang suruh libas-libas tangan, ku lipas kaki kecepuk kecepuk kot belakang.lawan toke...itulah pasalnya....:P sampai sekarang tak reti berenang...hehhh




eleh, ku tahu kome lagi teruk perangai dari ni kan...cerita sikit...mahu tahu juga...:)



p/s:besar-besar ni dah tak lah lasak sangat...he walaupun sedikit rock...:)


p/s/s:semalam pergi karaoke, layan lagu ella.hilang gian....haha :P







5 comments:

Peri PiA said...

wuuu,kamu ttp cantik di hati ku

malam tadi ku sakit kepala

Aus MeLankoLik said...

ternyata kau amat lasak dulu2 , hahahak .
sila mengaku seadanya , hahahak

embun d tengah malam said...

g belajar berenang..t ajar i ekk

fiD said...

terasa sebentar,, ohohoh,, macam same jek,, sebab dah besar tak pandai berenang even kecik2 slalu "godak" laut

BudakHitam said...

budak hitam yang ini sangat lasak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)