Apr 7, 2010

zaman kanak-kanak 1:masa kecil sangat hitam.besar-besar ni agak hitam.hoho :D

...budak putih vs budak hitam...



memang.sesiapa yang tengok ku masa baby, boleh bawa pengsan.nak sedap lagi, koma terus sebab terperanjat.yang mengandung, dilarang tengok sebab takut kenang..karang tak pasal-pasal dapat anak coklat jingga tak pun merah jambu...hoho.





mak ku jawab...sebab ramai sangat yang tegur kan."kenapa anak mu hitam sangat ni???" yelah, mak putih melepak.tapi bapaknya tak nafi lah memang tak berapa nak susu.agak kopi-kopi sikitlah.huhu."erm...takpelah...asal dapat je..hitam-hitam pun, kita sayang anak kita..."(sebab mak dan ayah tunggu 7 tahun nak dapat anak kan lepas abang.dapat pula perempuan macam yang nak.bapak terus potong rambut yang rock tu..dan mula berserban.hu...)





tapi yang best, mak ku cakap ku ni pandai dari kecil lagi.hoho (angkat bakul sikit ni.jangan marah arr...).semualah keluargaku dan jiran-jiran geram dengan ku sebab dari kecil memang mulut cakap banyak, tegur itu ini tak padan dengan usia.yelah, mak cakap belum dapat jalan, masa tengah merangka-rangkak lagi tu dah pandai cakap sikit-sikit dah.





lepastu, mak cakap ku manis..biarpun ku hitam.haha.mak cakap ehh...okay.ada lesung pipit dekat bibir (yang ku kenali sebagai telaga buruk.kamu tak tahulah panggil apa pula, kan?).dua-dua belah pipi.lepastu, bila bercakap, dengan mulut manis macam tu..lepastu tegur itu ini, itu yang memang buat orang geram.sebab tu mak cakap ku macam musafir, sebab kejap pergi situ makcik ku ambil lepastu ke sini jiran ku pula bawa ke rumahnya atau ke mana-mana. tak lekat kat rumah sampailah ku besar.hoho.melekat perangai tu.





satu lagi, pakcik ku selalu cakap ku bijak (haha.poyo je mengaku bijak.tak lah..atas beberapa alasan.tapi taklah bijak sangat, kan...?), sebab ku pernah makan najis ku sendiri.hahaha.gila kotor kan?masa tu, mak lambat sedar ku dah berak.lalu ku main-main najis tu.geli kan dengar??tapi..masa itu ku tak tahu apa itu najis?apa itu yang kau main-main tu...?makku cakap, majoriti budak akan termakan najis cicak ke (cess, najis cicak.gila sopan ni...) atau najis sendirilah.hoho





bila pakcik ku sedar dan nak ambil ku, pakcikku bau mulut...wooo, begitu harum.maka, sudah sahlah..bahawa ku telah termakan najisku sendiri dan sebab itu ku pandai.pakcikku cakaplah...ye, pandai meloyar buruk sedikit sebanyak.ni tips ni wohhh, nanti boleh praktis untuk anak sendiri ye...??haha





yang paling ku tak tahan ialah...masa makcik ku kahwin ku 4 tahun.sebab ku kan selalu tidur dengan makcik ku itu, tapi malam tu tak boleh lah, dah malam ehem ehem ehem kan.kacaulah....lalu ku bengang.ku pergi tanya pakcikku...




"eh, bakpe pakcik nasrul tidur dengan mek?orang kan tidur dengan mek....mana boleh"




haha.dan ku menangis-nangis, seraya mengamuk-ngamuk.maka, dapatlah ku tidur dengan mek ku seperti biasa.kacau program, potong stim.hehh.tapi ku tak tahulah apa yang terjadi malam itu, okay...??ku kan tidur nyenyak...hoho.ha...kamu, jangan nak gatal-gatal fikir dan nak kucerita yang bukan-bukan, kan kena banned blog ku cari makan ni karang, payah!





okay, kisah masa kecil bersambung lagi dalam enxt entry....:)




p/s:kamu...apa yang mak kamu kata eh???ku nak tahu juga....


p/s/s:bila teringat zaman kanak-kanak, rasa nak jumpa doremon dan minta pinjam mesin perakam masa supaya boleh balik ke zaman itu semula....hu

10 comments:

Peri PiA said...

paling comel ok :)

embun d tengah malam said...

hitam itu sweet

Mr feckry said...

ha lu mesti tau mesin cahaya masa kan.

Ena said...

Mak akak selalu cakap camnie:

Hitam2 si tampok manggis
Sungguh pun hitam di makan manis..

warna kulit tak mencerminkan keperibadian kan!.. yg penting ati mau baikkk kan!.. kan kan kan!!!
hehehehe...

Cik Akma said...

mase kecik2 mak kita ckp kite slalu majuk. haa apekah? xleh nk salah cakap terus majukk. hahaha adehhh~

akey87 said...

haha..gelap skit..

.::WaNiE::. said...

ala masa kite kecik2 pun kite pening tengok

apahal ke xlawa beno

tapi sampai beso pun itam haaa

soffya cik bulan said...

peri pia,
hoho..comot tkde ke kak...?hehh


embun d tgh malam,
hitam itu menaawn gak kan,..huhu



mr fecky,
memang ah...:P

soffya cik bulan said...

ena,
huhu...betullah mk akak tu..hoho

iye..hatinya..juga budinya...:)


cik akma,
huhu..bdk manja lh tu..:P


akey87,
gelap byk lah..hoho

soffya cik bulan said...

wanie,
ahha..
apakah nasib kite..??
huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)