Dec 19, 2011

Kesayangan mak kecik, Thaqif Qhayyim !

memang excited bila jadik untie kan ! bila adik melahirkan si comel itu, aku memang teruja giler ! kalau boleh nak jaga dia selalu (padahal bukanlah makhluk yang rajin sangat pun... hahaha). so, malam first bawa dia balik rumah tu, aku tidur pukul 4 pagi, sebab dia asyik menangis . aduyaiii! kesian adik, kesian nik !. tu sebab sama-sama jaga . lepas tu tidur jaga, tidur jaga sampailah pagi.


keadaan macam tu berlarutan sampai sekarang. sebab anak buah asyik menangis time malam . 2, 3 hari tu, mula ada kuning. tapi, tak tinggi laa. alhamdulillah, makin turun sekarang bcaan kuning tu .


at first, aku rasa kekok nak pegang budak baru lahir. rasa takut... sebab tak pernah kot ada budak kecik kat rumah tu . ada pun, lepas dah 40 hari macam tu kan . tapi, bila dah mula pegang sari hari first dia lahir tu, aku dah mula excited. every time, aku je yang pegang . bedung ke, time menangis ke. eh, mak kecik dia terer bedung tau ! hahaha . tapi sekarang budak tu memang tak mau beedung. lasak giler. dia mengamuk-ngamuk sampai terburai la bedung tu. ala-ala power rangers haha .


finally, ada la nama budak tu ... hari tu, kiteorang decided nak letak, nik mohd ariff iskandar aje , simple kan? nama yang orang dah selalu sangat sebut... so, senang . tapi, lepas dikriktik oleh pengkritik tetap sekeliannya, maka bertukarlah nama itu apabila tiba hari ke8 kelahiran, maka ia bertukar kepada nik mohd thaqif qayyim . dan itulah nama yang telah didaftarkan semalam !


HUUU, mak kecik miss u laa thaqif!




 umur sehari
...

umur dua hari 
...

umur enam hari ...


#dia sangat putih melepak . aku cakap, putih ikut mak bapak dia laa... tapi comel ikut mak kecik dia. hahaha  *bab putih, kite ngalah laa. KAHKAH

#sedapnyeee cium baby kan ! eii geram !

#bila tengok adik sabar je layan anak dia, aku terus teringat mak... dlu lagi la, semua kelengkapan bukan ada, bukan cukup. macam mana laa mak sabar nak besarkan aku nihhh. insaf tiba-tiba datang huuu. sayanggggggg mak !



2 comments:

Aida Azryn said...

ololo.. shumelnyer thaqif. <3.<3

Peri PiA said...

Subhanallah comelnya,tahniah :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)