Aug 15, 2011

Tiba-tiba HANTU RAJIN datang ;P


Eh, baru tadi pagi post pasal MALAS. tetiba, lepas maghrib tadi, bertukar pulek. hantu rajin mana tetiba datang. dengan semangat membara, aku nak setelkan segala kerja sekarang. key in markah. tanda buku budak. upload gambar kat eshope. packing order baru untuk dicourier. dan lain-lain. eceh. banyak kau nak setelkan dalam sekelip mata ek cik bulang? eh, apa susah. dah namanya sekelip mata. kalau tak boleh sekelip mata, kita try berkelip-kelip mata, boleh siap tak? ;D


Dulu kan, paling tak rajin jenguk home kat fb. kalau on, terus pergi wall sendiri jek. lepas tu bila update status, tengok manusia kat situ, cepatnya bagi respond... sama ada like aje atau comment. lepas tu blur dan tertanya-tanya, apesal manusia kat sini semuanya alert dan laju macam cipan? kenapa aku tak tau pun pasal update status orang? ahh bodoh. dah kau tak tengok home pun, mana kau nak tau?


ketuk dahi sendiri 4 kali. lepas tu rajin dah bukak home. saja, nak tahu jugak manusia kat dalam ni buat apa? dan selalunya akan senyum sendiri baca status masing-masing tuhh. lucu dan comel manusia segenap alam ni kan??? ahh, kan dah cakap, manusia ni adalah makhluk tuhan yang paling unik dan sukar dimengertikan. kadang-kadang dia berperangai comel. kadang-kadang, berperangai hudoh nak mati (macam haku. muahahaha)


ni adalah benda yang aku suka baca dan terbaca banyak kali orang post kat wall. naik kat home tuhhh. tempek sini bulih?


Berterima kasihlah pada orang yang telah
☑ MELUKAI HATI mu kerana dia telah membuat HATIMU KUAT
☑ MEMBOHONGI mu kerana dia membuat HIDUP mu makin BIJAKSANA
☑ MEMBENCI mu kerana dia yang MENGASAH KETEGARAN mu
☑ Dan MENYAYANGI mu kerana itulah ANUGERAH TERINDAH dalam hidupmu



✿ Lelaki yg BAIK- lelaki yg boleh bimbing wanita ke jalanNYA
◕ Lelaki yg COMEL- lelaki yg berpakaian baju melayu dan menuju ke masjid 
✿ Lelaki yg SWEET- lelaki yg selalu bercakap dengan nada yg rendah
◕ Lelaki yg ROMANTIK- lelaki yg mnghadiahkan sebuah doa setiap hari
✿ Lelaki yg CHARMING- lelaki yg mengingatkan si dia tentang ibadat
◕ ITU lah LELAKI yg menjadi igauan wanita ...InsyaALLAH


 -_____=
fuhhh, hari ni dah ke-15. aduhaiiii ramadhan, cepatnya berlalu kan..? 


Lagi entry tentang perangai manusia-makhluk-UNIK-pelik-ANEH-dan-Sukar dimengertikan-

1.gelak aje. eh bukan gelak, sengih. geli hati.

2.Hari ni kau buat orang, esok orang buat kau balik, lagi teruk dari tu, adat lah tu...kan?

3.tak sekolah punya orang!

4.Dunia yang BERBEZA

 

IKLAN:
Release tension sambil shopping kat sini...



 

1 comment:

Uchi kay-f @hmad said...

emm ape kabor incik M?ah ha..

salam ramadhan cikgu sofia ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)