Mar 14, 2011

tak sekolah punya orang!

ada satu makhluk ni, dia yang beria-ia nak berkawan dengan kita. buat baik dengan kita. kita pun dah orang buat baik, kita pun sambut baik juga. tak terfikir niat disebalik orang tu. then, dah baik-baik tu, dia dengan sendirinya terasa sakit hati. ohh mungkin sebab saya bekas kekasih bf dia. mungkin.


tapi kita ni tak ada apa-apapun. tapi dia asyik nak uji kita. nak uji bf dia jugak. konon yang kami ni masih sayang-menyayang. haihhhh. kalau kami masih sayang-menyayang, dah lama kita berbaik-baik yang oiiii. soalan dia yang kerapnya, ex gf tu lagi cantik dari saya kan? ex gf awak tu lebih baik dari saya kan? ohhh please girl!


tapi kita ni ORANG TUA kan, kita buat-buat faham ajelah... cumanya, bila dia melampau-lampau, itu yang buat kita jadi MARAH!!! yang BEST tu, dia pakat ajak kawan dia untuk add kita kat fb. kita ni kalau perempuan, kita approve aje. konon nak suruh stalker kita lah tu.


then, bila dah rasa tak suka, boleh pulak dia maki-maki kita, mengumpat-ngumpat kita dengan kawan dia tapi pakai wall to wall. ohh itu tindakan bijakkah? tak terfikir yang kita ni boleh baca wall dia tu dah dia dah add kita as a friends? then, pakai bahasa yang kita sendiri tak pernah guna pun.....


tetapi, marah kita ni marah orang tua kan, marah orang tu ni tak kecoh-kecoh. kita pun diam aje, malas nak cakap banyak. dah kita diam, dah dia maki-maki kita, dia tegur kita selamba badak aje. buat baik lagi. bermanis muka lagi. adehhh, tolonglah. saya ni ORANG TUA, mestilah saya dah makan garam dulu dari kamu. so, janganlah buat macam tu ye dik...


berdiam-diam diri jugak. bak kata Dato' Siti Nurhaliza, dalam melodi semalam, kita berdiam diri bukan sebab kita nk org pijak kepala kita, tapi kita taknak lagi keruhkan keadaan... jadi tak perlulah nk tambahkan bara lagi ye... tak perlulah nak ajak lagi kawan-kawan awak add kita... :)


dah tak suka, tak perlu berpura-pura lagi. kalau rasa tak boleh nak berbaik-baik, jangan berbaik-baik... kan senang... hati pun tak sakit ye dak...


pernah kita tulis pasal kisah ni dulu... pasal dia lah tu... HE HE :S


IKLAN:
JOM JOIN HEARTBEAT! BERBALOI-BALOI. SANGAT CEPAT DAPAT INCOME!
BOLEH JUGA TEMPAH HADIAH MENARIK DI HEARTBEAT!
KLIK LINK KAT BAWAH OKEH :)




14 comments:

Amy Abdul Rahman said...

Relaxxx akak :) cool. hehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

nama pun ex.. apa kes nak kaitan lagi. Kalau rasa tergugat cuba la jd yg terbaik agar lebih baik dr ex tu..
SEBAB TAK BERTUDUNG MAKA TAK LAYAK MENYAMPAIKAN BENDA BAIK

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sabar yew yong...

ada mokhtar said...

dear, check ur mail

Peri PiA said...

hmmm,rumit?

puteraduyong said...

manusia kan unik...penuh sifat2 yang kadangkala kita tak faham... :)

tomato said...

perghh hari ni bnyk betol bace entri pasal dengki2, huhu

soffya cik bulan said...

amy,
tu ah kan..relex2. hehe

soffya cik bulan said...

the lekat lekit,
itulah pasaikan..
nk wt cne, xsek pny org kan

soffya cik bulan said...

ceroi,
hehe.sabar niiiihhh

soffya cik bulan said...

ada,
dh chek dear
dh reply pun

soffya cik bulan said...

PP,
rumit jgk lh kn..he

soffya cik bulan said...

puteraduying
btl gak tuhhhhh kan
kdg2 kita pn ada bnda pelik yg kite bt n kite x pahammm

soffya cik bulan said...

tomato,
haihhh
terbaca ke cane tuuuu he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)