Mar 20, 2011

[GAMBAR] Majlis akad nikah adik, ziey & nik, 11.03.2011

 

Nik & Ziey
akad nikah: 11.03.11
tempat: bdr seri bandi, kemaman

sejak Tsunami di Jepun, musim dah tak menentu. selalu kat tempat kami, orang elak kahwin hujung-hujung tahun sebab tengkujuh. so, time bulan 3 ni biasanya cuaca cantik sangat. elok untuk kenduri. tetapi, semua Allah yang tentukan.

 
majlis akad nikah adik berlangsung dalam musim tengkujuh dan diringi hujan lebat. apapun, bersyukur kepada tuhan, dalam kelewatan pengantin lelaki tiba dan tok kadi menunggu, akhirnya majlis berlansung dengan selamatnya. Alhamdulillah....


aku nikahkan dikau...
 

alhamdulillah...

bersama mak tiri dan ayah saya 

pengantin baru...

menyarungkan cincin


makcik yang menjaga kami sejak kecil...


makcik dan saya


mencapap :P


peace yo!


budak pipi debab :). comelll kan?


elisya... bunga kesayangan kami :S
sweet sangat budak nihhhh

sepupu, linda. baru kahwin bulan lepas


dan ini kaftan yang maksudkan dalam entry ini. susah-susah, bagi adik pakai senang untuk bergambar kejap lepas habis majlis tu. tengoklah, kenduri sambut sambut menantu adik saya pakai kot... 


 cantik kan adik pakai?


eceh :P


sebelum akad nikah tu, diadakan solat sembahyang hajat kat rumah. jadi, untuk majlis akad nikah ni, family pia tak jempout orang luar, hanya keluarga kami, keluarga lelaki dan tetamu yang datang sembahyang hajat. untuk jamuan, kami menyembelih seekor kambing disertai gulai lembu,ayam masak merah, dan lauk pauk lain. ohh tapi bukan kambing bela ye... HE HE. time-tima macam ni kan, rasa kan untung kalau ada kambing sendiri.. hohohoho.


alhamdulillah, selamat sudah satu majlis. 18.3.2011 akan menyusul pulak majlis persandingan dan kenduri kahwin.. bersiap-sedialah untuk sibuk..hehe


p/s:
gambar dari kamera cabuk n73 aje.sorry kalau gambar tak sedap mata memandang :S 
-entry tersesat kat draft. tak terpublish. haihh-


JOM JOIN HEARTBEAT! BERBALOI-BALOI. SANGAT CEPAT DAPAT INCOME!
BOLEH JUGA TEMPAH HADIAH MENARIK DI HEARTBEAT!
KLIK LINK INI UNTUK DAPAT INCOME DARI HEARTBEAT, ATAU LINK KAT BAWAH UNTUK TEMPAH GIFT :)




4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

yong yg pose lebih eh...
:)

Mawar Merah said...

Cik Bulan, lawa mekap. Natural je.

slaynz said...

cik bulan bile plok lg, adik lepas doh.... ke nok tunggu bulan jatuh keriba ker guane....huhuhu

Peri PiA said...

cik bulan meletops

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)