Jun 22, 2011

Masih ingat lagi si kembar siam, AHMAD dan MOHAMMAD?

 AHMAD & MOHAMMAD :)

dah lama aku teringin nak jumpa budak berdua ni face to face bila memikirkan besarnya rahmat tuhan kepada mereka berdua. daripada melekat hingga terpisah. berkongsi kaki satu seorang... ajaib sungguh. nak sangat tengok macam mana dorang survive. iyelah, tengok dalam TV jek selama ni tak real kan....


so, jumpa dorang hari tu...dorang terlibat jugak dengan rakaman tu. apa lagi, ambik peluang nak interview lah kan. dah besar dah ha, dah 13 tahun. dan dorang nampak sihat dan cergas.


masa dorang ngan bapak dorang tu, aku segan pulak nak buat mesra rakyat nihh. then, bila adik dorang yang darjah 3 dan 6 tahun tu duduk makan semeja dengan aku, tengok bapaknya macam okey...tu rasa berani sikit.


so, masa tengok dorang berdua makan kat luar masa minum petang, aku pun pergi ah dekat-dekat. ya Allah, aktif gila kot budak berdua ni. lagi aktif dari bebudak yang cukup segala. panjat situ sini. biasalah, budak yang kuat kan?


aku tanya lah exprience dorang kat sekolah... macam mana... seronok ke tak, dan ada lah lagi soalan-soalannnya, lupa dah. tapi dorang memang menjawab tu sesama. serentak. agak-agak perasaan dorang sama tak?


ADIK dorang, darjah 3. lagi besar dari ahmad dan mohammad. kata dorang, dialah yang makan yang kami taknak. pandai melawak gak ye :)


semoga hidup dan urusan mereka selalu dipermudahkan... berkat kesabaran dan ketabahan mereka selama ini... aminn:)

3 comments:

+qAsiH naDiRa+ said...

aah la~dulu cerita pasal diorg sgt diikuti kan.alhamdulillah diorang sihat n normal mcm kanak2 y lain~ :)

Kancilbiru said...

oh dah besar dah kembar ni...alhamdulillah sihat mereka..

nizamsani said...

wah.bertuah dapat jumpa mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)