Apr 4, 2010

dato' paduka singgah baca blog aku, wooww!!

...bukan dato' siti ataupun dato' k lah tapi...



ku rasa sebab entry ku pasal teater tahun lepas.teater tu karya beliau, dan kami pelakon-pelakonnya. dan beliau memang suka cari kat blog-blog maklumat pasal teater dan kami pernah exam dengan cara tu.buat ulasan teater berdasarkan ulasan kat blog-blog orang.sebab tu ku buat ulasan pasal 3 buah teater yang berlangsung berturut-turut tu...




kerana dia jugalah, ku berfikir untuk tukar gaya penulisanku menjadi lebih sopan...tak lagi guna "x tau,so, bile, aku," slanga inggeris dan berwarna warni tulisannya. dan akhir sekali ku rasa nak berubah, ku tulis blog dengan ayat penuh dan skema yang mungkin.walau ada caca merba nya lagi.sejak dari itu..ku insaf.hehe.




...dato' paduka dr. rosli mohd saluddin di tengah-tengah tu...




datuk paduka:safia, saya ada jumpa blog engkau...


hahhh.mapusss...blog cokia tu dia baca?ku terkesima.kaku sekejap.mataku pada matanya.


datuk paduka:hehh, apa yang kamu tulis...





ku mampu sengih saja.dan dia pun berlalu...ku malu.series.blog bodoh ku dulu..yang macam diari tu ada yang baca?dan beliau itu....yang ku kagumi selama ku di arena sastera, yang bila dia tawar ku bersajak dengannya ketika majlis-majlis tertentu nak-nak time tengku bainun datang tu..ku gila teruja.cepat-cepat je mahu itu telah membca blogku itu.hohoo..




okay, sebab dato' paduka itu..ku ingin buat sekali lagi ulasan teater itu untuk menjadi rujukan kepada penggemar teater.ye,tiga teater berturut-turut itu sungguh amaizing.betul.bukan sebab kerana ku yang berlakon, menari dan menyanyi tapi skrip mantap dan jalan cerita yang betul-betul tidak membosankan, punya klimaks yang tak kau duga serta kelakar...haha.




okay, next entry ulasannya okay?




p/s:ku suka teater.menonton dan berlakon..ku suka.ku suka juga nyanyi...


p/s/s:profile penuh dato' paduka akan diceritakan kemudian.ni ku mahu cepat.mahu pulang ke KL pula...:)

16 comments:

fiD said...

kamooo minat giler ngn benda ni ek...

Epul Azimi said...

jgn datuk berduka bace sudah...hehehe

FaTiN said...

haha ingatkan datuk paduka hubby umie aida :D

.::WaNiE::. said...

tak penah tengok teater:(

Rashid said...

salam

cintasufi juga nak baca sama.. hehe

a'ahhlah rasanya dah berzaman tak tengok teater..

soffya cik bulan said...

fid,
ye..ku minat...kamu fid?

soffya cik bulan said...

epul azmi,
haha...datuk berduka itu kamu

soffya cik bulan said...

fatin,
ohh itu bukan..dia tk ada masa nk membaca blog.hu

soffya cik bulan said...

fatin,
ohh itu bukan..dia tk ada masa nk membaca blog.hu

soffya cik bulan said...

wanie,
ye..kamu mmg tk pernah tgk teater..asyik tgk m.o jer..hahah

just joking..hoho

soffya cik bulan said...

wanie,
ye..kamu mmg tk pernah tgk teater..asyik tgk m.o jer..hahah

just joking..hoho

soffya cik bulan said...

rashid,
cintasufi itu...kamu ke..??
berzaman...PGL tk tgk kah?

Peri PiA said...

ada kan rezeki kita menonton teater di IB?nge~

soffya cik bulan said...

peri pia,
insyaAllah...pasti ada peluang kan?

Peri PiA said...

InsyAllah,Amin...
huu~,kamu akn tamat mengajar xlama lagi

soffya cik bulan said...

ya...dan ku tak sbr...(konon2.)
pdhl sedih juga..byk yg ku sedih..:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)