Mar 28, 2010

pelajar sekarang memang pelik.tapi bukan jelik.

...ini 1 arif, pelajarku untuk subjek PJ.fyi, saya pegang 8 kelas untuk subjek PJ...



situasi 1:



...di padang sekolah...(minggu itu)



cikgu: okay, hari ni kita main bola jaring. kita nak belajar cara-cara baling bola jaring...ada ba..(belum habis cikgu cakap, dah disampuk.nasib baik tak tersampuk cikgu...hisshh)


murid 1:cikgu,bola jaring ke..??tak suka lah cikgu...


murid 2:tak nak la cikgu belajar bola jaring.tak best...


(cikgu dah pening2 lalat...bila lah silibus aku nak habis kalau macam ni..??)


murid 3:cikgu, main badminton lah best cikgu...


************************************


...di padang sekolah...(minggu depan itu)



cikgu:okay, minggu ni awak main jelah badminton...saya bagi kelonggaran, dah minggu lepas nak main badminton sangat...


murid 1:ala cikgu...tak nak lah main badminton.tak best lah cikgu....


murid 2:kenapa tak main bola jaring cikgu...best cikgu.


(cikgu pening macam nak pitam.bukan sebab apa, bengang dan bengong bercampur-gaul.)


cikgu:hehhh, bila cikgu suruh main bola jaring, kamu nak main badminton.bila suruh main badminton pulak, kamu nak main bola jaring pula.mana satu ni...??


(pelajar sengih.lagi busuk dari kerang busuk.cikgu pun tak tahu cap apa senyum tu..haishhh)


cikgu:pelik lah cikgu kamu semua ni...macam-macam pesen. (besen pun tak macam kamu...-dalam hati.he...).kamu ni datang dari planet mana yang pelik sangat ni...marikh?pluto??


murid sengih lagi.cikgu pun sengih...(cikgu tak boleh nak marah la...sebab muka murid pun naif je...memang mereka dari planet asing kot.ngee).sampai habis tahun pun tak habis lah silibus PJ aku macam ni...ahai...






situasi 2:


...di perpustakaan...



kawan cikgu: ish, ce mu tengok ni ho...macam2 la...


cikgu:(tengok.terkejut beruk da...)haiiihhh, macam ni pesen pun ada.adoiii....(gelak)


kawan cikgu:(gelak juga)hu...pening la aku.pelik-pelik la buat kije ho...meh sini pinjam staple nak staple ni.dah lah dok buat dalam buku, pahtu kertas pun daif ho..


cikgu:peel student leni memang pelik2...sabar jela...meh sini nak amik gambar ni, nak tayang kat blog aku (cess, macam ada yang nak tengok...hu, ada aku kesah?)


kawan cikgu:(ready amik gambar.tapi muka sensored.low profile sikit.he...dalam hati, macam best sangat blog dia...ptuihh.agak-agak la kawan cikgu cakap macam tu kot dalam hati dia.XD)





...ha adoii, inilah kepelikan itu...



...sengkek sangatkah pelajarku sekalian??dahlah tak buat karangan dalam buku, dikerat-keratnya pula kertas ngam-ngam.agak-agaknya separuh lagi dia buat jawab soalan geografi pula kot?ish3...kokak-kokak(pinjam ayat cik epal) pun takkan lah tak boleh tulis atas kertas kajang atau kertas dua helai, tak payah kerat-kerat sayang oiii....






p/s:wohh, student sekarang memang pelik-pelik.sabar jela...cikgu-cikgu sekalian sabar ye...nanti pia akan cerita lagi satu lagi pelik dari ni.sabar-sabar.


p/s/s:cikgu semakin selesa di sekolah itu...best.budak-budak pun makin best sekarang...;).mungkin kadang-kadang saya agak loyar buruk cakap dengan murid,tapi saya tak pernah menyumpah atau memaki-maki okay?

11 comments:

Shafie said...

amoboi cikgu nyorok blkg kertas ye.ekeke..

bese la tu awk..student mcm2 skg.
kdg terlebih kreatip :P

jgn diikut sgt diorg kdg2..
tp kdg student lg syg kalau cmtu.
cuma jgn sampai diorg kawal kita lak r..
cewah sy ckp cm sy cikgu jgk je :PPP

Peri PiA said...

i can feel u do ur best,i believe in u..muahhh

soffya cik bulan said...

hu...itu kawan cikgu.malu2..he

itulah pasal, mcm2 ada.hehh

kdg2 rs geram.kdg2, susah2 sgt ikut jelah peel budak...kalau tk pening

soffya cik bulan said...

peri pia,
sis..kamu selalu positif dgn sy.hehh

sis, blog sudah berubah ni..prsn tk?he...

sis, knpekah smlm tdk hubungiku?

Peri PiA said...

perasan sayang,ku nak mau ckp ape diats perubahan indah mu :)

owh,hubby ku ada hal jumpa kwn,kamu x xupdate nge~.maaf syg..xmanjadi lagi..aishh :|

soffya cik bulan said...

peri pia,
hee...indah kah?ye, ttg bulan semuanya mmg indah kan...

hu, ku kuciwa.hubbymu..katakan, aku merajuk!hehhhh

Peri PiA said...

jgn la dikau merajuk syg
erm kita cube mlm khamis?
hari rabu,mlm nya..hrp2 menjadi

soffya cik bulan said...

peri pia,
ye, cuba lg...he

Peri PiA said...

uhuk3,sedih bunyi nya tu?kita cuba bersungguh2 ya..
xoxo

soffya cik bulan said...

peri pia,

xoxo....(mulut muncung.hehh)

Peri PiA said...

yup,muncung lebih nge~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)