May 25, 2010

aku teruja nak buat contest pasal kucing lah. boleh?


actually, aku dah balik rumah...berehat kejap. tadi sanak-saudara sepupu-sepapat datang penuh satu wad, jadi aku ambil kesempatan untuk balik berehat lah kejap. lagipun takut juga ramai-ramai dalam wad perempuan tu, karang runtuh...



takut juga nurse-nurse (nurse lagi.he..) tu jeling tak ingat je...haha. (meniti senja cakap hari ni entry hari nurse sedunia ke sebab banyak sangat sebut nurse dalam entry aku lately..hehe)



balik-balik rumah je...layan si manja aku. terkinja-kinja dia tengok aku. teruja macam nampak hantu makanan. abang aku pun belum balik kerja, jadi, mesti dia masih kelaparan... belum makan. aku keluarkan lah makanan kucing ni ha...dia dengar plastik je dah teruja. lepastu melompat tak ingat atas ladtop aku... sedap-sedap aku online dia kacau line.



aku pun letak dia duduk kat makanan dia dan aku pula yang teruja tengok dia makan. he...sebab dah bergilir-gilir teruja, aku rasa nak snap gambar-gambar dia tengah makan dan posing, dengan kehandalan aku menggunakan kamera ladtop aku ni. ha...inilah antara dua hasilnya...





terer tak kucing aku posing? terer tak aku snap gambar beliau? terer kan? dalam teruja-teruja ni... aku terpandang sekeping gambar. wahh, comel juga tengok kucing aku terkejut @ teruja macam tu. datang idea nak buat contest lah... boleh?



tajuk contest aku fikir... contest kucing teruja! | anjuran soffya cik bulan. boleh? penyertaan mesti upload gambar kucing yang sedang teruja atau terkejut tahap gaban. he... undeng-undeng? aku cakap dalam next entry tentang contest... yang pastinya gambar tadi akan jadi banner contest, dan korang mesti teka kenapa kucing aku jadi teruja @ terkejut macam tu...



sebab ternampak hantukah? atau ternampak bulan mengambangkah? ternampak kucing betinakah? (sebab kucing aku tu jantan) atau ternampak kamera akukah? boleh teka...nanti aku bagi jawapan pilihan. a sampai z. cewah... macam soalan exam dah tu. mestilah..aku ni guru yang baik, tak suka bagi soalan subjektif ha.. mesti budak-budak aku pening. termasuklah korang...kan? jadi, sebelum korang pening, baik aku bagi soalan objektif. bulatkan je. nak hentam keromo pun boleh :)



jadi, kalau sesiapa ada kucing... sila ambil gambar kucing anda sekarang.. serlahkan keterujaan dan keterkejutan melampau pada diri kucing tu... gambar tu terpulang, single (gambar kucing tu seekor) ke..atau berdouble (gambar kucing dengan korang sekali), itu terpulang :)



fyi, aku ni teruja dengan kucing. jadi, aku wariskan keterujaan aku pada kucing aku dan kucing korang... he :) akhirnya, lahirlah contest aku ni. eleh...macam-macam contest orang buat, aku tak tanya pun eh, kenapa kau buat contest macam tu, tak buat macam ni? tak kan...jadi, tak payahlah aku terangkan panjang-panjang kat sini, kenapa aku nak buat contest ni...okay?



apapun, ada lebih 100 ribu blogger kat malaysia ni... kalau semua nak buat contest, maka setiap orang harus memikirkan idea yang berbeza walaupun hampir sama, kan? kreatif...kreatif..betul tak?


okay, cakap banyak tak guna... nanti lompat ke contest tersebut, wokeh? kejap lagi aku post entry contest tu sebagai sticky mode.




bebel cik bulan:

ini entry semalam... cuba
buat contest sambil layan lagu teruja ella...baru kau tahu tinggi langit, dicabar cinta, teruja… ecehh... apa kaitannya dengan contest? terujalah!

rasa-rasa korang nak join tak? join la..join la...ek (sambil buat muka comel.haha)

10 comments:

CahayaAzureen said...

Cikgu , saya tak tahu sapa cakap .

Depa cakap , kalau tangkap gamba kucing , kucing tuh akan ---- .

Cikgu , kitaorang rindu gila !

cikgadis konfiuss said...

haha tau tau!!
kucing tu tkejut tgk muka dia sndiri d laptop! kann? kanNNN?? hehe

ardinihumaira said...

boleh pia!

hehe... pia.. dni hari ni tak sempat berblog.. sorry tak reply pertanyaan pia.. tadi baru dni duk godek2 shoutbox tu...

nak wat sticky mode, pia kena tekan post options pastu tukar post date and time tu before pia publishkan entry tu pada masa dan tarikh yang pia nak stickykan post tu.. so dia akan duk post teratasa walopon kita publish post baru :)

Peri PiA said...

100 ribu?termsk ku juge ye?nge~

gerammm,mau pelok kucin

kechixx said...

hehehe..kalau binatang lain boleh?

kechixx said...

hehehehe...kalau binantang lain tak leh ke?hehehehe...

fiD said...

ayussss... ini dia pecinta kucen datang...

pandai posing ea. bukan men lagiiii...

@ien_R@z said...

mane nk kutip kucing nie.. hihi...
rasenye xleh join la.. sb sy bkn peminat kucing.. ngeeee~

all the best ya!! adiah pe ek?? hik3

soffya cik bulan said...

cahaya,
betul..cikgu pnh dgr gak..tapi, cikgu tk percayalah...cikgu selalu je ambik gmbr kucing2 cikgu.mnja ni pn..entah bpe kali dh ambil..alhmdulillah, pjg umur lg..he

cahaya, sama..rindu gila jugak!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mama aku cakap xbaek ambik pic kucen...
nanti kucen mati...
huhuhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)