Feb 23, 2010

Sampailah encik jamil mampuss...haha!




Ok.sekarang sambung cerita tentang masalah yang lawak...haha.masih kah kau ingat dalam entry terdahulu (KLIK SINI) pia pernah menyebut. okay.dia menjadi masalah sebab kadang-kadang mnyebalkan hati, tapi juga sangat lawak, hanya kerana dia cuma encik jamil...haha. faham tak?





okaylah, ia hanya berkenaan seorang kawan. Yang boleh dikatakan dikenali hanya melalui business. Mungkin asalnya a buyers la. tapi, lately... jadi kawan pula. Bukan ada cerita menarik pun.kalau anda harap baca entry ni nak hilang tension ke, nak gelak sakan ke...tak ada nya. Tapi, kalau nak senyum malu-malu kucing tu, bolehlah.silakanlah membaca...sampai ke titisan yang terakhir.ok?




Perasan tak berapa banyak ok dah dalam entry pia akhir2 ni?perasan tak? Perasan (aku jawab sendiri).bagus, sebab alert! (untuk diri sendiri juga.wakaka.)




He...too olders then me. Tak perlu lah i mention berapa umur dia kan.nanti, dia issue pula, susah. Tapi, kalau anda mengharapkan perangai dia macam umur dia, forget it!tak akan punya...at the first time jumpa, macam mat skema gila. Sesuai dengan kerja dia lah.tapi rupa-rupanya...gila juga.wakaka.otak dia la...gila-gila dan loyar buruk.tapi dia bestttttt....wa cakap lu!haha.





Kenapa dia besttttt??? (ala2 iklan tv3 dulu-dulu tu)

Sebab.. Sebab dia bestttt..haha.=p (mAngkuk betul la...marah blog readers macam ni)





(saja nak panjangkan entry.sebab nanti kalau pia bagitahu dia, eh, i ada cerita pasal u dalam blog.dia akan tanya balik lah kan...eh, apa yang u cerita pasal i, hal baik ke buruk n berapa banyak u cerita? Benda-benda baik n special pasal u lah...dalam beberapa muka surat khabar....pia boleh cakap macam tu.sure dia senyum sampai ke telingaa...haha.agak lah kann...)





Yang sebenarnya....(ala-ala lagu yuna tu) Tak ada yang best pun melainkan otak dan mulut dia yang tak ada insurans tu. Otak dia memang boleh masuk lahhhh...sebab dia punya cara berfikir memang sangat sesuai dengan realiti hidup sekarang. Walaupun dia dah dot.dot.dot umur dia, kau orang takkan jangka macam tu. Owh...jangan ingat pia cerita kat sini sebab nak suruh anda semua cakap, wahhh baiknya dia.tak.sebab pia kenal dia...bukan sebaik dan sesempurna manapun...ala, macam kita-kita ni la.tapi, dia tidak sembunyikan siapa dirinya dan tidak berpura-pura baik. Erm, ada sesuatu padanya, yang boleh pia belajar.





Dan sebagai kawan, ada sesuatu, yang boleh diingati tentang dia.kata-kata nasihat dia..sangat-sangat berpijak di bumi nyata. Eh, kau orang pernah dengar tak nasihat yang kau orang rasa tak boleh nak terima, tak boleh nak dengar, tak boleh nak install masuk dalam kepala otak? Ada tak?? Ada kan?banyak kan??jadi....pastinya kita dah muak. Tapi, bila dengar nasihat dari certain orang...eh, boleh masuk pula. Senang hati pula nak ikut...ahaaa....itulah yang pia maksudkan. Hati pun senang...kan?yelah..dia pun dah lama hidup.mesti experience pun banyak kan?dia kan makan garam dulu dari kita....ok, itu satu.





Dua.apa pia cakap tadi?owhhh, mulut tak ada insurans kan?ok, janganlah anda semua suspek yang bukan-bukan pula.tapi memang betul la kan..mana ada mulut ada insurans. Insurans nyawa ada lah kan?insurans mulut ada ke?huhu, sendiri jawab.





Ok.anda takkan dapat kawan yang mulut macam ni kat mana-mana. Sebab, pia tanya anda lah kan...at the second time, bercakap kat fon,dia dah kutuk2, siap mangkuk-mangkuk bagai. Tapi dalam nada lawak macam ala-ala p.ramlee lah kan...Ada ke? Mungkin anda pernah jumpa...tapi pia first time ni. Tapi tak tahu kenapa, hati senang kawan dengan dia. Sangat-sangat senang, sebab tak payah fikir banyak-banyak.kau mangkuk kan???aku pun hayun lah...haha. dia kenakan pia, pia kenakan dia balik.1=1.ok.




Ada aku kesah???





Haha.itu lagi satu ayat dia yang paling glamour la...rasa nak cili-cili je mulut dia masa mula-mula kawan. tapi sekarang..dah biasa yang amat. Saling memperkenakan lah sekarang.lepastu, gelak...wahhh, hilang masalah. “Jangan pening-pening cik ya oiii, apa nak difikir-fikir, nikmati dulu hidup tu.kenal dulu asam garam, baru boleh berlagak nak berpacaran pun...”haha. nasihat encik jamil lagi. Tahu je pia ni jenis minah bunga-bunga. Kurang asam betul.






Then, dia kelakar gila...sangat-sangat kelakar. Kadang-kadang kalau bercakap kat telefon 30 minit, tak tahu apa isinya percakapan tu. Dah, asyik buat lawak bodoh, lepastu perkenakan pia aje. Sedap- sedap mulutnya dia tanpa ragu-ragu, memanggil pia...cik mon atau cik dey...haha. lagi aku geram! Sebab, at the first time jumpa masa tu..pia kan agak montel atau deybab. Jadi, dengan sesedap rasanya dia pun memperkenakan hamba ini.huhu, tak apa..cik ya dah kurus sekarang. Dah turunnn....berat badan. Masih lagi dalam proses diet, dan berat yang diingini 47kg.boleh ke??? Biar nanti, balik rumah kat kampung, buka-buka pintu, mak pun kata “maaf dik, adik silap rumah ni...”miaaauuww...konon-konon mak tak kenal la..hahaks.






Tapi bila hal yang series dia akan series tahap gaban. Sampai pia tak rasa tu patah kata yang keluar dari mulut encik jamil ni. Macam tak percaya je....adakah itu encik jamil yang cakap? rasa nak chek-chek dahi dia...demam ke hape, takutla tak sempat sampai tiga kali jumaat ke (yelah, dia pun dah lanjut usia....haha. takdelah....). Terkedu juga bila baca mesej nasihat dia yang panjang gila.kadang-kadang la. Then, dia cakap la...





“cik ya...saya ni memang tak series.tapi bila masalah tu series, saya akan cakap dengan series....sebab, saya taknak satu masalah tu jadi besar dan bila silap langkah,tak boleh nak patah balik.” Itu kata encik jamil. Isk isk isk, terharu rasa. Sampai nak menitik air mata.agagaaa...





Kalau tak, mesej dia... pendek-pendek dan memang mangkuk. rasa nak hantuk je kepala dia kat dinding. (cess, dalam ni je aku berani cakap macam tu)





Haku peduli apa??



Itu ayat yang pia selalu balas kalau dia beritahu apa-apa pula. kau perdajalkan aku ye, aku balas lah balik.mesti jadi 1=1, kalau tak, tak puas hati. Terasa berasap sampai ke telinga.haha.





Lagi satu, dia suka hafal dialog-dialog dalam cerita p.ramlee... dia sesuaikanlah dengan mana- mana situasi percakapan tu.contohnya, pia tanya..sampai bila, nak life single aje...???





Ermm...ececeh, dia macam berfikir je.sabar tunggu ni... “sampai encik jamil mampusss....”haha. dia gelak.





tu dialog dalam cerita madu tiga kan? Masa diorang bahagikan giliran sama-sama diaorang....malam ni rumah kau, esok rumah kau, lusa rumah aku...gilir-gilir macam tu, sampailah encik jamil mampusss....kan, kan??lebih kurang macam tu lah. ingat tak dialog tu...ingat? ha, terima kasih sebab ingat. Satu geng la..minat p.ramlee. Dan tahniah juga, sebab otak kau masih gred A sebab boleh ingat walaupun dialaog pia tu tak berapa nak sama dengan dialog asal. bengang tak kau rasa?kalau ada kawan macam ni...sakit hati.pia tanya series juga la nadanya, dia main-main.pia balaslah, “ok, takpe...hari ini hari engkau labu...hari esok, hari aku pulak....”(dialog labu-labi)





Menyampah aku! Sebab selalu sangat kena dengan loyar buruk dia.huhu. ok, now the end fasal encik jamil a.k.a encik mangkuk (nama samaran dalam entry INI....)







take note: sila kutuk encik jamil ok alias encik mangkuk?aah, rasa better juga kalau dalam entry akan datang, cerita fasal dia, letak mr X a.k.a encik jamil a.k.a encik mangkuk .dah dia suka sangat dengan encik jamil kan dan suka dengan mangkuk, ye tak?

take note, take note: gambar encik jamil tiada.maaf...(T__T)


10 comments:

Anonymous said...

jewish dating web site [url=http://loveepicentre.com/]gay dating online[/url] prison women dating http://loveepicentre.com/ free dating sites

INDRA QIRANA said...

uh sian encik jamil he hee

SuRayA^i. said...

alahai encik jamil~

soffya said...

indra qirana,

knpalah kesian dgn en jamil...

kesianlah dgn sy, asyik kena buli je...he

soffya said...

suraya,
tenx for drop by...=)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

drug test period [url=http://usadrugstoretoday.com/products/coumadin.htm]coumadin[/url] group health insurance north carolina http://usadrugstoretoday.com/products/actonel.htm dietary supplements to increase muscle mass http://usadrugstoretoday.com/catalogue/a.htm
other diseases with herpes symtoms [url=http://usadrugstoretoday.com/products/copegus.htm]copegus[/url] comparison of urinary and intermittent catheters [url=http://usadrugstoretoday.com/products/zaditor.htm]skin infection herpes[/url]

Anonymous said...

mercedes benz southampton http://eautoportal.in/auto-info/grand-theft-auto-cheats-htm info georgia automobile wholesale license
[url=http://eautoportal.in/ferrari/ferrari-mouse-pad]jacksons auto parts[/url] hyatt mercedes calgary [url=http://eautoportal.in/cadillac/saskatoon-cadillac-dealers]saskatoon cadillac dealers[/url]
what is the warranty on a mercedes benz http://eautoportal.in/chopper/bryan-habana-chopper
[url=http://eautoportal.in/fuel/fuel-cell-cars-suvs]tri star mercedes st louis[/url] pick a part auto wrecking [url=http://eautoportal.in/ford-car]ford car[/url]
automobile and industry and futurists http://eautoportal.in/bike/emerald-city-bike-race
[url=http://eautoportal.in/auto-co]mercedes thompson fanfictions[/url] volkswagen crew cab [url=http://eautoportal.in/ford]ford[/url]

Anonymous said...

http://healthportalonline.in/captopril/captopril-indication-treats
[url=http://healthportalonline.in/celadrin/fatty-acid-profile-of-celadrin]companion diagnostic tests for targeted cancer drugs[/url] drug to stop alcohol craving [url=http://healthportalonline.in/carbamazepine/carbamazepine-and-dog-seizures]carbamazepine and dog seizures[/url]
alli diet drug http://healthportalonline.in/cefdinir/cefdinir-300mg
[url=http://healthportalonline.in/ceftin/ceftin-drug-and-uses]reviews liquid health 5000[/url] cialis generic levitra viagra [url=http://healthportalonline.in/cephalexin/cephalexin-dosage-for-dog]cephalexin dosage for dog[/url]
aaron jones drug kingpin http://healthportalonline.in/cetirizine/sideeffectsof-cetirizine-dihydrochloride
[url=http://healthportalonline.in/cefuroxime]how long will someone elses urine stay good for on drug test[/url] csa drug manufacturing [url=http://healthportalonline.in/cetirizine/cetirizine-hydrocodone-h1-cetirizine-hydrocodone-h1-a-the]cetirizine hydrocodone h1 cetirizine hydrocodone h1 a the[/url] generic drug names for brand name drugs [url=http://healthportalonline.in/cipro/cipro-and-sinus-infection-treatment]cipro and sinus infection treatment[/url]

Anonymous said...

problems affecting our health worldwide [url=http://usadrugstoretoday.com/products/brand-cialis.htm]brand cialis[/url] weight loss medicine http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-allergic-asthma.htm
diathesis stress model [url=http://usadrugstoretoday.com/products/kytril.htm]kytril[/url] reconditioning your penis [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-allergic---asthma.htm ]celtic heart of fire [/url] antibiotics when pregnant
worlds bigest penis [url=http://usadrugstoretoday.com/products/dulcolax.htm]dulcolax[/url] purchase mariage frere tea http://usadrugstoretoday.com/categories/la-salute-delle-donne.htm
internal medicine physicians pc in omaha ne [url=http://usadrugstoretoday.com/products/septilin.htm]septilin[/url] alum or aluminum sulfate [url=http://usadrugstoretoday.com/products/revia.htm ]leanne neville weight loss [/url] tree of liberty blood of patriots

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)