Feb 11, 2010

How dare i’m?tak kontroversi sangat2 kan entry ni kan?





(",)


kenapa bergitu tajuknya?huhu.tajuk je gempak ok? tapi..story tak segempak mana pun actually. sy pun tak tahu kenapa pilih tajuk tu..tapi kalau nak tahu baca sampai akhir.mungkin sebab ni lah first time berani nak buat kenyataan terang-terangan fasal ni...perlu ke????actually, saya fikir tak perlu pun, tapi susah rasanya nak buat apa-apa, nak cerita apa-apa yang baru jika tak cerita yang akarnya...10 yang tanya, lagi sepuluh kena jawab.tapi lepas tulis di sini, tak nak lagi cerita-cerita dah.



urrmm, lately, ada banyak kisah berlaku dalam hidup pia. Masalah?opsss, bukan pia nak cerita tentang masalah.bukan. sebab setiap orang mesti ada masalah kan.who cares?jadi...lebih baik lupakan fasal masalah2, sebab setiap orang juga mempunyainya.blogging...jangan menyemakkan otak orang.ye tak...baik kasi orang senyum je bila baca entry post kita..kan2?



Ok. Tapi..masalah kalau diceritakan dengan jalan yang baik, untuk tujuan yang baik, pasti jadi baik juga bukan?kadang2 dalam masalah pun boleh senyum.sebab, masalah tu lawak gila...haha.ada ke?ada.mungkin kita jumpa orang yang lawak gila...tapi bagi masalah untuk kita. Kan2?tak ke masalah yang lawak...



sebab bila sakitnya hati ingat dia yang menyakitkan hati, tapi sebab dia lawak punya orang...ekekek, kita boleh gelak.senyum.sengeh macam kerang busuk sambil menaip macam pia sekarang ni haaa....dia memang lawak!tapi dia juga memang menyakitkan hati.juga satu masalah.jadi, dia adalah masalah yang paling lawak yang pernah pia jumpa abad ini.haha.




ok.bukan nak cerita fasal masalah yang lawak ni.b mungkin akan cerita tapi boleh continue in another entry tak??sebab mood series datang ni...(bukan datang tuuuut ye.haha). Ok, sesiapa yang baca entry post kali ini...beruntung la. Sebab, bukan senang pia nak cerita hal peribadi pada skrin ni.owh, saya bukan superstar pun.bukan scha al yahya, pasar sandar, atau memey suhaiza yang ngetop dan meletop tu.bukan.tapi saya juga tetap punya teman yang perlu saya kongsikan cerita tentang diri saya....




.pasar sandar.



.memey miaaw.



scha al yahya....minat dia tau!




Pasti ada kawan2 yang mengenali sedang bertanya dan akan bertanya. soalan-soalan yang sama. ok, saya berterus-terang. Jangan tanya lagi banyak2, kenapa, mengapa dan bagaimana. ok, di FS, semua pasti tahu tentang saya dan dia. Tapi di FB, tiada dipublishkan.haha, saja.sebab, aktif FB di saat keretakan itu berlaku. Jadi, sejujurnya saya berterus terang saya telah lama bersendirian.kami dah bawa haluan masing2, sebab ada masalah yang kami dan beberapa ahli keluarga, sahabat handai dan sanak-saudara saja yang mengetahuinya. kami mungkin masih saling menyayangi, tapi mungkin sebagai kawan...masih saling mengingati, masih saling menghubungi...sebab kami BUKAN MUSUH seperti yang pernah terjadi dengan perhubungan sebelum ini.be profesional. Kan, kan?



sejarah lalu tak mungkin berulang kata tomokk...haha. tapi yang pasti, hanya sekadar hubungan dua orang yang pernah berpasangan.itu sahaja. Lagipun siapa tahu, mungkin dialah jodoh pia kan. Jodoh...baik buruk pun mesti terima.kan, kan?jadi, buat masa ini, secara berterus-terangnya, ingin saya katakan, izinkan saya menyinglekan diri buat sementara waktu, iaitu sampai adanya satu waktu...im dare to be in a relationship, or lebih tepat lagi **married**.haha. mungkin... (kenyataan cik pia berani mati ni.)


Ok.jangan mengumpat belakang ye?im be honest here. With you.with all. Nothing to hide. And you must read this with all your heart without sebarang prasangka.ececeh.banyak lah kau pia...




Kawan2...so jangan ditanya lagi, kenapa, mengapa dan bagaimana.sudah ku terangkan secara terang dan bersuluhnya, bulan hidup bulan ceroh kata orang terengganu, itulah kisah sebenar antara kami.im not liying. Off.


Tapi cerita yang di atas itu..bukan cerita tentang si dia.kerana dia tiada lawaknya. Tiada yang tak kena dengan diri dan otaknya. Dia ok.waras. kadang2 series walapun agak kelakar.that is my ex. Tapi sekarang..cerita tentang kawan2 sahaja. Kerana sukar ada peganti dirimu...setelah segala yang berlaku. (jiwang benoooo yerrr...).saya berjanji, hanya akan berkawan sahaja. Kepada sesiapapun telah kutegaskan, HANYA KAWAN!


Sebab...pia ingat harapan mak yang dicintai. ingat pesanan k.elly...my sister yang sangat ku sayang. Ingat semua2 lah.juga pesanan sahabat tercinta, my zara...berkawan lah dulu.kenali hati budi...barulah dapat memilih.oppsss, jangan salah sangka blog readers tersayang ye. Saya bukan nak mencari yang terbaik, tetapi, mencari seperti yang saya mahu cari.wakaka.apa kebelitnya ayat hamba itu..???ok.tak perlu lah nak cerita panjang2 hal itu...Cuma, satu saja yang saya mahu kalian tahu, jika hakim2 saya, MAK dan MAKCIK saya suka dan bahagia, itulah yang menjadi pilihan saya.insyaALLAH....




Tapi buat masa ini...im not dare to be in any relationship.izinkan daku bebas...berkawan dan berkawan. Bercinta bagai nak rak pun tak kemana juga. Kan,kan?jadi, pia nak enjoy dengan life yang telah lama pia biarkan...ingat itu sahaja, man jada wajada. Jika Dia kata jadi, maka jadilah! So, apa lagi mahu fikir2 kan???



Renungi...mungkin apa yang kau sukai, adalah tidak baik untuk dirimu.dan mungkin juga sesuatu yang kau tak sukai, itulah yang terbaik untuk dirimu. Kan, bukankah Allah itu maha tahu?




Pia: 

Benda ni sukar nak luah sebenarnya. Bila dah sampai peringkat itu, bila tak jadi mesti orang bagi macam-macam assupmtion. Yang buruk lagi banyak orang fikir dari yang baik. Ni untuk kawan-kawan yang sayang pia..yang ambil berat pasal pia...harap sidang media luahan yang dibuat ini berjaya merungkaikan segala persoalan yang tengah bersesak dalam benak anda semua...sayang andaa....muah3. (kah3, gaya artis glamour, tak kalah orang).huhu, how dare i'm kan???pia taknak lagi fikir apa yang orang nak kata...tapi fikir tentang diri dan life je sekarang. pia ok je ok, jangan risau....im getting better and more happy thna before...XD


gambar kredit to http://beautifulnara.com ok.


7 comments:

SoFie NuR said...

what goes around will come around..

sabar dengan segala ujian..insyaAllah kemanisan tu akan datang jua..

soffya said...

yup..that is...

tenx frenx...

;)

soffya said...
This comment has been removed by the author.
Peri PiA said...

i don't know what happen

i'll pray the best for u

xoxo

ahmad said...

chaiyo2!!

soffya said...

sis, jgn risau yer...

insyaAllah, sy boleh menghadapi...

bnr kata org, tiap yang beralku pasti ada hkmahnya...

doakan yg terbaik buat sy

soffya said...

owh ahmad..

hehe.okay!

wish me all da best ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)