Dec 17, 2010

Fesyen bertudung/ pemakaian SHAWL gaya Heliza Helmi. Meh tiru kot-kot lah boleh bajet artis ye dak?

terbaik lah gambar ni. aku suka benauu tengok ija pakai ribbon macam nihh. smart je.


dah sekarang, mari kita layan gambar-gambar kat bawah nihhh. belek-belek setiap gaya bertudung heliza helmi ni... macam-macam style ada. jadi, bolehlah meniru gaya mana yang anda suka, ye... rasa tengok dah reti pakai, kan? dah boleh agak, macam mana dia pakai, kan?


tapi kalau tak reti jugak, nanti lah kita interview heliza, buat sidang redaksi, tanya, ija, ija, macam mana ija pakai shawl macam ni, macam tu, macam bla, bla, bla...okeh, layannnnn.... =D



 gaya 1; aku agak ni style macam hana tajima punya kan? 
sepit-sepit kat tepi tu.



gaya 2: ni gaya biasa yang lilit-lilit then sangkut kat leher kan?


  
gaya 3: macam gaya 2, tapi ija pakai inner dan aksesori dan pinkan shawl kat sisi. olohh comelnya... kan?


gaya 4: macam gaya 3, cuma tak pakai clip kat dahi, tapi letak clip tu kat sisi :]



gaya 5: macam gaya 4 jugak, cuma pinkan shawl kat bahagian belakang sikit, bukan kat sisi kepala

 

yang ni pun gaya 5 jugak kan?



gaya 6: pakai shawl ala-ala siti kan?


banyak lagi sebenarnya. naik juling aku belek gambar ija kat pages dia semata-mata nak buat entry ni. ini untuk memenuhi korang yang mencari tentang pemakaian shawl ala heliza helmi. tu keyword glamour kat blog ni la kira... nanti kita continue kat bahagian 2. dalam entry akan datang, aku akan kongsikan gaya pelik lagi aneh si ija yang tak pernah dibuat orang. hehe. memang kreatif lah dia tu...

 
ohh ye, kalau nak request tutorial untuk fesyen-fesyen shawl kat atas ni, boleh bagitahu cik bulan ye. boleh kita try sama-sama. actually, ada dah sebahagian gaya tu cik bulan dah buat tutorial kat blog ni. rujuk entry ini okeh?



sumber gambar : pages heliza helmi


pesan tahibulan:
jangan kutuk ija. ni kipas susah mati dia nihh. kan report kat gee jah karang.

8 comments:

Rohayati Wiy said...

nice to meet this article...to be continue to my tips

NuR 'aQiLaH said...

org cantek kak.
pakai la tudung bentok segi 5 pon nampak cantek.
huu -_-"

dak eina said...

ija pakai ape pon lawa... kan?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kalau chantek...
pakai ape pon chantek kan...
hehehe...

Gee Jah Noor said...

muahaha..suke2 entri ini.. =D

Peri PiA said...

mek ganu ctk,daku?hampagas hak2 :P

Puteri Zaza said...

zaza suka gaya 3...tgk2 heliza teringat kak zie kn...
yeahhh xkena lempang

fieyfa vavavoom said...

AKAQ <3 Follow saia balik erghh ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)