Feb 26, 2011

saja nak bikin hangin!

 [gambar:google]

nasib baik masih dilahirkan dengan kesabaran. memikirkan kita ni juga buat online business. hati sikit sejuk. tambah tak mahu berada dalam golongan muda yang panas baran.


order lens itu dibalas berhemat. akaun bank diberi menandakan item available dan boleh dimiliki selepas payment done. tetapi, selepas payment done, lain pula cerita.haihhh.


penjual: dear, uzu lens tu dah out of stock. barbie lens ada.... cantik jugak tau.
pembeli: (hangin mula meniup. tak apalah. mungkin bukan rezeki dan mungkin jugak dia ni tersilap. bukak balik fb dia, dan mula cari)


pembeli: bagi viola brown aje lah...
penjual: ade :) viola brown 225 kiri kanan yew


pembeli: ye...bila pos ye
penjual: esok.

*****selang beberapa jam kemudian***


penjual: safia, viola 225 xda. power ada 250 dan 200. fia nak mana?
pembeli: (isk. hangin aku dah mula kuskus. tapi macam cakap tadi, kesabaran tu masih ada.tak apalah... bukan rezeki, tapi bila dia tanya nak yang mana, haihhh, power pun boleh consider jugak ke? sigh.)


pembeli: boleh tak saya nak mintak duit saya balik... lagipun lens yang saya nak tak ada.
penjual:awak boleh pilih power lain tapi lens ada.( haih, boleh pulak dia suruh pilih-pilih macam ni?)


pembeli: power mana boleh main-main. nanti tak selesa.
penjual: ok.



see, mudahnya peniaga ini kan?
macam mana haku tak hangin.........

7 comments:

liyana said...

klu beli online mmg perlu hati2 kan...

athirah said...

pnah gak menjual.. dan jadi pembeli.. mmg byk ragam.. kdng2 mmg angin gle r kn... trex dh r bkn penyabar.. hahahahahhah

sugar2 kapas strawberry said...

kalau kite pon.kita marah gak.jap ad jap xde

jaja said...

sabar jela kak safia oi.. :)

diana said...

baru meniaga la tu..
ajak dia pi kursus ..

redzwanie redzmann said...

haha...sbr yer cik pia..
bese la tuh yer..
len kli bli la kat wanie..hehe

Mawar Merah said...

Lempangkan aje bila jmp seller mcm tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)