Sep 20, 2010

beli dan belah di jalan TAR | shopping raya 1431H part I

 hari Jumaat di Jalan masjid india baru aku dapat tengok ni.. terharu.T-T


inilah kerjanya! nak kata aku sibuk sangat hari tu, bukanlah sibuk mana... tapi ini lah yang menjadikan aku sibuk. lepas beli utnuk diri sendiri, pergi pula beli untuk diri orang, lepas tu pergi teman pula orang membeli... penat yop. tapi kata orang, jadilah pengguna yang bijak, kan? jadi... pilihan barang mesti kena dengan kualiti, seiring dengan harga, ye tak? maka, mengushar itu perlu. maka, banyaklah jalan yang diukur.hehh.=)

budak ni memang cari barang murahhh punya...;)


jalan TAR, itu pilihan utama aku.. entah, meskipun crowded, tapi aku suka tempat-tempat macam ni. macam-macam ada yop. mak ayah je tak ada. sebab bagi aku, aku suka tengok orang, dan suka jumpa macam-macam orang. kadang-kadang nak tergelak, tengok si penjual-penjual menjerit mempromosi barang masing-masing tu... memang tip top!



 tengok, banyak pilihan... dah lah murah-murah


baju kurung, baju kurung, 2 pasang RM100, dua pasang RM100... dengan suara tarik dia tu, kalah Lan Meet Unclu Hussin kan... wa tabik sama lu, lah brader!kekeke... yang tak tahan, asal jual tudung, si abang pun pakai tudung jugalah... memang tak dapat kamu bayangkan, kan? ada misai, tapi bertudung... miahahaha.


masa ni aku keluar dengan adik angkat aku, si zulaikha. memang rambang mata... bayangkanlah, kami keluar tengahari, ronda-ronda jalan dari masjid india ke jalan TAR tu sampai penat nak mati. langsung, kami pergi SOGO kejap sebab panas dan penat. lepas tu, pergi solat zohor kat masjid jamek... dan tidur dulu situ. cas bateri kejap.


kekeke, hebat tak hebat, cuba cakap, ada tak orang pergi shopping siap berhenti tidur dulu, lepas tu lepas asar, sambung balik shopping...?^,^. dahaga yop...=)


zulaikha...

 aku berkenan beg ni masa kat SOGO... tapi...


lepas tu, jalan-jalan lagi... masa tu energy sikit punya banyak kan, langsung makin cerah mata. masa tu... mulalah dalam kepala, nampak je nak beli, nak saja. haissh.tapi nasiblah nafsu aku ni terkawal lagi. kira selamat jugalah, cuma beli apa yang nak beli saja. contoh beli baju kurung, wedges, aksesori, pin baju melayu untuk dia. barang-barang untuk keluarga semua aku shopping kat AEON bukit tinggi dekat rumah adik aku...

 sengih, sengih, lempang laju-laju nak?


ni JUSCO bukit tinggi, tapi kami panggil aeon saja... cerita shopping seterusnya nanti update dalam next entry, part II...tunggu ya... =) yang ni best sikit, sebab pergi ramai-ramai... banyak cerita lucu lah bila ramai-ramai, kan?


pesantahibintang:
sambung lagi..tunggu ya...=)



ada yang cakap tak jumpa butang follow, tengok atas tu tulis follow kan, click situ ya dear
sebab sekarang buang dulu butang tu untuk mencari folower ke-500

sini ya...sini =)



;)

lihat entry ini...

mencari follower ke-500 | jejak kasih di hari raya ke-4


3 comments:

naz said...

saya kalau tengok macam tu pun haru rasa maacam insaf haaha jalan tar barang dia bestt

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

suasana shopping la paling best...
walau just cuci mate...
dalam kepala dah set ape nak beli...
:)

Peri PiA said...

jikalau daku disitu bersama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)