Jul 2, 2010

selamat hari lahir emak | ucapan sempoi untuk emak ;D


[bersama mak...masa pergi genting, 2008]



tadi call emak.... agak malam sebab siang mak bekerja. bunyinya suara seronok..yelah, kawan dah bawa keluar makan. kerana apa, hari lahirnyalah... dari tadi aku dah berkira-kira hadiah apakah yang sesuai nak diberi? teringat, hari tu mak berbunyi handbagnya dah macam tak seronok lagi nak pakai. hehh, hint lah tu...minta beg.


yang geram... si jijah dah awal lagi call (awal sikit je) ucap birthday.. ye, aku ni memang selalu lambat. tak kiralah birthday siapapun.. sebab tulah beberapa tahun lepas, gaduh tak fasal-fasal dengan bekas boyfriend aku masa tu, sebab LUPA hari lahir dia.hakhak, girlfriend macam ni pun ada ke?ala, bukan sengaja okay. silap hitung hari je...



untuk emak,
engkaulah ratu hatiku...satu-satunya okay? tiada dua, tiga. macam selalu, engkaulah emak, engkaulah bapak.
engkaulah juga penawar kalbu... dan engkaulah hempedu...
kalau sakit, engkau perawat. kalau sedih, engkau pengubat. bila bahagia, engkat dekat, bila ceria, engkau bersama... ye, hanya engkau. satu-satunya...

(itu saja yang perlu emak dan saya tahu... dan kalau 'dia' ingin membeli kasih, tidak mungkin ku kan beralih.emak jangan risau, ye?)


emak...
selamat hari lahir yang ke-46. walau emak putih ala-ala cina, saya pula hitam ala-ala india kan, dan kadang-kadang orang tegur, eh ni anak k.nah juga ke ni, lain lah... (saya kecil hati mak tahu?) dan masa kecil-kecil masa mak lahirkan saya, orang tegur, ohh hitamnya anak mu... tapi saya tahu, emak sayang saya sangat-sangat, tiada bezanya kasih antara kami adik-beradik (walaupun mereka berdua putih dan gebu tak macam saya.he...)


emak...
nanti saya beli beg baru, tapi harga tak mahal lagi, tunggulah saya jadi cikgu, saya akan mencuba beli barang harga beribu-ribu..(ada ke?) dan beli mak barang kemas satu set satu...


emak,
semoga selalu bahagia..panjang umur (dapat timang cucu banyak-banyak) dan dimurahkan rezeki hendaknya selalu...:)


p/s:
cukup tak mak? saya harap ucapan tahun ni tak sama macam ucapan-ucapan tahun lepas ye mak? harap mak perasan, ucapan tahun ni lebih sempoi dan semput dari biasa. mungkin ucapan begini juga harus pada hari raya nanti supaya kita tak perlu lagi nangis-nangis macam dulu-dulu...(hakhak. rasa nak lempang muka sendiri laju-laju)




cik bulan:


kalaulah emak pandai main internet... tapi dulu saya selalu masa duk asrama akan pos kad pada emak..dan tulis besar-besar baru emak boleh baca dengan baik... sweet, kalau ingat-ingat...:)




[kalau suka, klik button like, ye untuk berkongsi di facebook. terima kasih :)]

10 comments:

naz said...

emak ada anak yang bagus :) selamat hari jadi makcik

Lisa717 said...

Happi happi bday to your dearest emak ya^^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

jadi anak yg baek...
adiah terbaek...
;)

Peri PiA said...

selamat ulang thn mok cik,bertuah mok cik dpt ank sebaik kamu

ardinihumaira said...

semoga mak pia panjang umur murah rezeki bahagia dan berjaya dunia wal akhirat.. amin ;)


pssst... umi dni 47 )

soffya cik bulan said...

naz,
he... anak tak bagus je pun nihh. he
nnti jgn lupa wish lg utk bufday ke 47 pulek

soffya cik bulan said...

lisa717,
ohh tenkiu bery much lisa

soffya cik bulan said...

ceroi,
betul tu yop

soffya cik bulan said...

dini,
alhmdulillah.... tenkiu dini

soffya cik bulan said...

peri pia,
he, harap mak terasa bertuah, n ignin terus jd ank yg baik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)