Jul 18, 2010

awak tak suka orang buat, awak pun jangan buat.

"macam mana awak suka orang buat pada awak, begitu jugalah orang.
jadi, kalau awak tak suka orang buat pada awak, jangan buat pada orang"


sentap juga ni...tapi urut-urut dada. sabar ye cik bulan...(sebab itu ia entry melekat sampai esok)

"awak, kalau awak tak suka ada shoutbox, tak suka sebab macam-macam sebab, mungkin rasa ia mengarut, mengjengkelkan sebab ada yang datang cakap, hye blog awak nice, blog awak hebat atau hye saya datang, datanglah balik... walaupun baru pertama kali datang, rasa annoying gila kata orang...


awak pun jangan pergi blog orang tulis kat shoutbox orang ye.... ada faham? sebab, bila orang blogwalking balik, orang pun nak cakap, dah datang kunjung balas... tapi nak tulis kat mana? dahi awak? nak tak nak, kena tinggal komen kat entry awak kan...


tapi kenapa, bila awak datang blog orang, awak tak buat yang sama, tinggal saja komen kat entry orang?


adil tak? kalau tak datang/datang tak tinggal apa-apa jejak, kata SOMBONG, hehh, tak datang blog aku pun minah ni..tapi bila orang datang, sambutlah dengan cara yang baik... ye?


pesan saya sekali lagi,
"macam mana awak suka orang baut pada awak, begiut jugalah orang.
jadi, kalau awak tak suka orang buat pada awak, jangan buat pada orang"


kalau awak cakap, kau yang letak shoutbox, siapa suruh?

mari wa jawab...
"wa letak shoutbox wa untuk blogger-blogger baik hati macam wa juga..yang rajin datang walking blog wa walau tak baca entry sangat pun, tapi kurang-kurang dia tengok muka wa dan cakap wa cun, lepas tu menjerit seposen dua, wa dah suka. kurang-kurang wa dapat satu unik trafik.


dan, kalau tuhan izin, memang wa datang balik.confirm. kalau wa tak terlepas pandang...jadi kalau lu tak suka shoutbox dan tak ada shoutbox kat blog lu, jangan bikin wa panas...jangan tulis kat shoutbox wa, tapi tinggalkanlah komen kat entry wa dan wa datang nanti, insyaAllah wa tinggal pat lima komen kat blog lu ye sayang?


WA CAKAP NI, LU JANGAN MELENTING, TAPI FIKIR. DALAM-DALAM.


dah, mari bersabar. kalau terkena....muaaahhhh, sayang sikit :)


sekian dari budak pening-pening lalat...:) menulis dalam sentap tapi kawal rasa... maaf kalau terasa, tapi ia memang benar,faham?



Notabulan:
sekadar ingatan....kenapa kita suka sangat menyusahkan orang lain eh? disable right klik lah, matikan fungsi itu ini lah..kenapa?bukankan Allah suka kalau kita saling memudahkan antara satu sama lain...:)

2 comments:

Aliesya♥Amani said...

humm luahan perasaan sbb ada org tegur ea????
ape kte nk buat suke hati kte la...
klu kte bce entry die then x komen...ikt ske la....
itu hak masing2..kan2???
heheh..sy pun ske tgk blog org yg lawa2..then tgk owner die..then tgk entry die...
tp kt shoutbox sy jerit2 je...hik2..

.::WaNiE::. said...

tak taula nak cakap.

hmmmmm

tak tau la nak komen

hmm

soffya

awak sangat cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)