Mar 24, 2010

kisah baju kurung berbelang-belang dan ladtop compact presario CQ35

...credit to GambarHehe.com...




tapi ia bukan fesyen kuda belang macam yang itu, okay? al-kisahnya, tika itu cikgu tergesa-gesa turun tangga...

pelajar:cikgu, cantik baju kurung cikgu.ha,macam yang saya nak beli... (cikgu jalan je.senyum.hehh, cikgu dah perasan baju lawa sangat le tu...ekekek)


pelajar lagi:cikgu beli kat jalan TAR ehhh?

(telan air liur aku. rasa mahu gelak...)


cikgu: (sengih, buat bodoh senonong je jalan...he)

dalam hati.."ish,ish, ish...macam mana student tu tahu-tahu je aku beli baju ni kat jalan TAR?"hahaks.

masuk library, apa lagi, kongsi cerita lah....berterabur budak-budak tu gelak.kenapa?sebab ini la....


...ini saya punya...




...ini mila punya...



...ini dik mai punya....



saya ada, dan mereka pun ada.mahu pakai sama-sama hajatnya.huhu...:D

keh keh keh...kena-kena.student sekarang laju je nak tegur kan?hu...saya tak peduli itu baju berapa harga, mana nak beli pun...saya tak kisah. dan juga tak jadi kudis kalau orang tahu...tapi bila student sendiri tegur macam tu, rasa macam nak gelak je....owh, dia pun tahu?he...dan saya tahu dia pun pasti berkenan baju yang sama, jika tak dia tak mungkin perasan, kan?hehh :D


lagi satu, gab antara student dengan guru langsung tak ada sekarang.dulu, berani ke kau nak tegur guru-guru macam tu?hu...mahu makan penampar laju-laju tak hengat ni. hehh. dulu nak tegur baju cikgu cantik pun rasa macam cuak je.karang takut cikgu salah anggap bodek ke apa, atau pandai-pandai kau je..he.


tapi sekarang, apa kisah?cikgu ke, pengetua ke, ala...siapalah sangat...macam kawan-kawan je dibuatnya..nasib saya bukan cikgu yang higest demanding, kerek gila tu.tak kisah pun...kalau student nak berkawan, saya jadilah kawan.lagi bagus.lagi harmoni,tapi, agak-agak la...



...cikgu yang berbaju oren berbelang hitam putih hari itu.yang control hensem bila ditegur pelajar.ishhh.sila lihat nametag....:D





balik sekolah, en mangkuk (kasar tak?tukar la..encik jamil pula eh,he...) dah menunggu depan pagar.dah lama menunggu lah tu...muka sengih, tapi loyar buruknya dia, tak tahu nak cakaplah.rasa nak cili-cili je mulut dia tu. students saya pun dilawakkannya.ishhh.


jangan salah faham ye.dia menunggu saya di hari itu sebab saya dah gila tak sabar nak ladtop baru...(T_T). semenjak ladtop saya rosak, saya macam mati kutu.nak online pun terpaksa berpinjam-pinjam.nasib ada kawan-kawan yang baik hati dan prihatin.dan yang penting, mereka tak gila blog dan tak gila fb.:D.


lagi pula saya ni jenis tak berkira rete redak saya, jadi orang pun tak loket lah dengan saya, bukan?itulah hidup..mesti buat baik dengan semua orang.biarpun kita geram, sakit hati, maraahhhhh, panassssss, hangitttt, hotttt....jangan sesekali buat balik apa yang orang buat.mantain baik je selalu...baru orang akan ingat kita, akan sayang kita, kan? (tapi saya bukan baik sangat pun...cuma agak sabar.itu je kot)


kereta itu meluncur laju ke Lowyat.sekolah dah habis pukul 6.50 dan hodoh-hodoh, jam-jam tadi gerak keluar dari taman boltan tu pun pukul 7 lebih dah.nak rushing lagi, lowyat kan tutup pukul 9.30.harap sempat...saya malas dah nak pergi 2, 3 kali.hari tu dah pergi sekali survey.ni saya tak nak survey-survey lagi.lagipun adik encik jamil, si ijal akan jadi tuan penasihat.dia kan budak it dan selalu datang situ beli ladtop kawan-kawan dan hadware ladtop.so, saya rasa mungkin tak tertipu lagi buat kali kedua.ohhhh


selepas jalan-jalan sikit atas tu dan dah sedikit pening-pening lalat, ye, lega.ijal call suruh cari si budak nama azdrul aizat tingkat atas sekali dan sampai-sampai je, ijal call budak tu.urusan jual beli, pertanyaan dan perjanjian harga dibuat antara mereka melalui telefon.ladtop yang budak tu suggest kat ijal sama dengan kehendak hati saya.


saya dah terliur dengan ladtop tu pun sebenarnya.terpamer atas meja.comel..kecil je....berbanding ladtop saya yang dulu dan paling latest compaq buat masa ni.kata ijal lagi, time dia datang hari tu pun belum ada lagi model ni.lagipun siri baru..dulu T siries, sekarang P siries.


saya pun tak faham sangat, tapi saya setuju benar dengan perjanjian tu dan maklumat yang ijal sampaikan.harga seperti yang saya nak..bajet dalam RM2000. harga sebenar rm2099.tapi ijal mintak upgrade ram 2GB (DDR3 tau.baru punya di pasaran) hanya RM2000.dengan 8 gift yang seperti biasa tu...then, saya nak beg galas HP nya sekali.


budak tu tawarkan RM2100 dengan upgrade warranty 3 tahun.lepas fikir-fikir saya setuju sebab saya tahu beg tu pun kat pasaran ada jual rm75-rm95. tapi malang, saya dapat beg hijau bukan pink.hehh. (actually, saya ni bukan jenis yang cerewet sangat bab membeli, nak minta itu ini, harga begitu begini dan itulah masalah saya)


sengih.dapat yang diinginkan...apa lagi, ada modal la beliau nak kutuk saya.
"hah, amik online lah sampai muntah.jangan tutup2 ladtop tu.dari malam sampai pagi, dari pagi sampai malam, pastu dari malam sampai pagi pulak.tapi pakai lah kipas besar sikit.kalau tak cukup besar, nak besar lagi, ambil kipas yang kat restoren yang besar kedabak tu letak kat bawah ladtop.ngeee...;D" (kurang asam kau ye, encik mang?)


dia gelak.hangin je saya dengar.perli lah tu.tak habis-habis ye engkau encik jamil?siaplah kau encik jamil, nanti saya online, saya tak peduli awak lagi, okay? (tipu, saya tipu je........T_T)


then, balik dengan sengih masih di bibir.hehhhh kau ni, macam budak dapat neneng kata encik M.he...gambar ladtop saya, nanti eh.belum sempat snap-snap lagi.nanti kawan-kawan rumah cakap, gila meroyan ke budak ni?tahu la..ladtop baru.ingat kau seorang je pernah ada ladtop baru...T_T


p/s:thanks to encik jamil...banyak tolong saya yang memang tak terbiasa hidup tanpa seseorang di sisi ini. apapun, dia memang baik walaupun tak baik sangat. (keh keh keh, ada unsur paradoks di situ....sila jangan faham)

p/s/s:hangin je encik jamil dengar saya selalu cerita dan kutuk pasal dia kat blog dengan nickname encik mangkuk.maap la...tapi itu kan hakikat.awak memang mangkuk man pun.saya malas lah nak tipu kat sini, kan tak baik tipu, dosa tau....XD

p/s/s/s:sekali lagi, gambar encik jamil memang tak ada....series.saya pun pelik...ada lah gambar-gambar curi tu. dia cakap, bayarlah, nak ambik gambar.masuk toilet pun bayar!hehhhh, apa ingat kau tu star ke nak bayar-bayar? dia gelak...saya gelak.asyik gelak je....(yelah, dia mesti malu, dia kan bukan belia muda remaja lagi...hehehe)

10 comments:

Peri PiA said...

melepas la lagiii,cisbege ;P

ku harus dptkan baju seperti itu

Bahagia dpt laptop baru,mane pic nya?

zh-ena said...

emmmm mmg dulu nak tegur cikgu mmg rasa takut
takde la nak puji2 ker nak tegur ker

soffya said...

peri pia,

sis...apa yang melepas yang?
hu, daptkan.kita jadi satu team.hehh
bahagia...sangat2.okay, nanti nak menunjuk.hehhh (mcm bdk darjah dua,)

Peri PiA said...

melepas nak berfoya2 dgn mu syg nge~
Yeyyyy,xsaba (keanak2kan juge)
uish, ku xsedar diri :D

p/s-mlm ni bagaimane??blh bersua?

FaTiN said...

wah baju belang-belang :P

oren + hitam = nice la^^

fikaryna said...

pia..baik gak en.jamil 2..huhu..

soffya said...

peri pia,

sis...mahu berfoya2 dgnmu...mahu...;)


p/s:cantek jugak tue.kan2?

soffya said...

faTiN,
first bju kurung oren...:)

soffya said...

fikaryna,
sis...baik ada makna ka cheq...hohoho

soffya said...

zh-ena,
itulah pasal kan kak...dulu kite tak mcm ini.takut je ...jumpa cikgu pun rasa nak lari...hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)