Mar 7, 2010

Pasti rasa teruk bila dihentam..kasihan cik epal dan Ashpaq, kan?

...cik epal...

klik untuk baca komen tu dengan bersungguh-sungguh.
luahan hati cik epal, sila klik SINI

&

...ashpaq...

klik untuk enlarge.bacaan penuh bebelan ashpaq, sila klik SINI




first, maaf.entry ni dah lama ditulis, tapi tak sempat post. mungkin dah jadi isu basi, tapi setiap blogger harus take note dan prihatin...waahhhh, senang-senang, sesedap rasa saja ye mengutuk-mengata ye kamal affendi dan cik Xynndi?




pujangga bijak pandai, (pandai mengutuk) a.k.a kamal affendi & xynndi,
kami blogger, bukan sasterawan negara. pasti tulisan kami takkan se gah ataupun sebijak s.othman kelantan, serta tak secantik a. samad said. tapi kami pun menulis ni pakai kepala otak...sebab, mana ada orang yang menulis pakai kepala lutut, kan?jadi...hati-hati bila mahu menghentam. kalau suka, baca.tak suka...jangan baca. rulesnya mudah saja, bukan?




dah namanya blog.blog sendiri apatah lagi.kalau dapat upah tulis buku resepi ke, buku tips-tips menjawab soalan karangan ke., lulus peperiksaan memandu dengan cemerlang ke..mestilah tulis betul-betul bijak punya. gaya bahasa pun cantik.tatabahasa pun tak alah.tapi....kami hanya blogger.yang pasti...tiap tulisan itu harus buat pembaca senang. senyum bila membaca, terharu bila ia cerita sedih, dan boleh saling berbicara, bertanya khabar...okay, encik kamal affendi & miss xynndi? (gila baik sebut encik, cik bagai nihhh...sebab akhlak saya tak serendah mereka.he...)




uish, tak pasal-pasal mereka telah menjadi 'fofular' di blog saya ini..haha.jangan-jangan mereka tersergah saya selepas ini?hu...tapi ada aku kesah?ngeee...:D. paling saya bengang, follower pun kena daaaa. seperti di blog cik epal tu..apa, tak ada isu sangat dah ke nak komen?isu besar-besar tak cerdik pula kau nak komen ye encik kamal affendi?lepas tu anymous....marah ni, sebab saya pun adalah follower dan pengomen tegar cik epal.sedikit-sebanyak ia terkena batang hidung sendiri dan itu dikira mengutuk saya sekali, kan?





apapun, buat cik epal...akak faham kamu sedih dan tercalar, sis...tapi, jangan ambil peduli ye?okay, kadang-kadang pengomen begitu buat kita tersedar seketika.tapi, ambil dari segi positif, yang negatif, ignore sahaja. begitu juga ashpaq...doakan kamu kuat selalu.keep writing..baru sebulan dah ada yang komen macam tu, hargai.maknanya, dia perasan kewujudan kamu di alam maya ini. just say thanks to them, okay?? jika dilayan-layan, terserlah ketidakbijaksanaan kita nanti, betul tak?





P/s:hati-hatilah bila menghentam...kerna tiap manusia punya perasaan...okay?

10 comments:

ardinihumaira said...

betol tu... orang ni pelik2 kan. kalo tak suka, jangan la baca blog tu. nak protes pesal nye... kalo orang protes dia, tau lak dia nak melenting. huhu... jauhilah hasad dengki... jauhi lah... ecehhh... dni memandai jer.. :p

Peri PiA said...

kat mane ade je org yg menyakitkan hati

syg,kamu senyap jer

soffya said...

arrdinihumaira,
betul tu...kesianlah kat kita, blogger2 ni.tak suka, jangan baca.rules nya mudah saja...tapi buat2 susah

soffya said...

peri pia a.k.a k.longku,
sayang...pia dah ke tg mlim pagi2 semalam.pia ada buka booth kat UPSI.jadi, sangat2 sibuk.tp smlm smpt lah update blog kejap...sori ye yg, nanti pia msg akak..

betul tu sis, mana2 ada je yg sakit hati dgn kita. jadi...ignore saja.heh

cik EPAL said...

Senyumm saja mampu. Thanks anyway :)

soffya said...

he...senyum kan sedekah.ngeh3 :D
sama2, sis

asphaq said...

btw.. thx owh soffiya :)

yap..hanya mampu senyum wlaupon dalam hati ni bergelora.. haha

gpon..blog ni bukan kertas exam.. UPSR, PMR,SPM.. kan? klau ada markah.. haha.. memang tulis elok2 lah.. hehe

thx once again :)

soffya said...

senyum..relaks n steady, kan?gelora simpan dalam hati, diam2.he...sama2.nanti kalau jwb paper exam, jwb betul2 tau, harakat, nahu mesti betul...nge...;D

asphaq said...

kak..

masuk sini :)

dah terjah kakak dah :)

http://writetoasphaq.blogspot.com/2010/03/dalam-dunia-ini-ak-suma-suka-kita-dan.html

soffya said...

wow...dah baca bro...
terima kasih banyak2, okay?

seperti kamu...sengih jela..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)