Feb 2, 2010

sibuk.kerana, saya guru...juga businesswomen...

(ketika K.elly sedang bagi talk...31 jan 2010)

salam...

saya kembali lagi...saya begitu sibuk akhir2 ni. (ye2 je sibuk.padahal hari cuti sibuk shopping kt jalan TAR tu.borong2...hahaks).tak tak..series. (muka series.tarik nafas panjang2). sy begitu sibuk dengan kerja sekolah yg bertambun2. huuuhhhh, bayangkanlah, sy kena cover pelajaran bahasa Melayu tingkatan 1 Amal, utk 1 bulan..sbb hari tu kn kelas tu tiada guru.jadi...inilah tanggungjawab yg menanti.letih tu..nanti budak2 akan test bulan 3. so, silibus perlu habis mengikut dua date nya. tapi, mampukah???fikir2 punya fikir, saya cadang nk buat booklet lah.booklet yg macam mana??ha...ini yg kita belum tahu nie.haha, ada cadangan tak para cikgi di luar sana???booklet tu nanti, saya harap dapat membantu saya untuk kejar silibus. saya bagi guideline di sekolah sikit2, dan mereka dapat buat di rumah...lepas tu saya chek..fikir2nya macam tu lah...emmmmmm......

second, saya sibuk dengan business saya juga...happy buat MLM ni.kalau ada insan2 di luar sana buat mende ni tak ada masa lah, tak reti lah, tk boleh bercakap lah, penat lah...dan macam2 lah, itpulah tu...maka saya nasihatkan, tutup mulut anda, dan berfikirlah...banyakkan berfikir, dan kurangkan bercakap dengan memberikan alasan2 yg berpuluh2 tahun ada dalam diri kita. cuba sekali, kasihanilah diri...dan berikan ruang untuk diri kita menikmati kebebasan yg telah lama kita persiakan...kenapa sy katakan begini???kerana...tubuh kita dah penat.penat bertuankan seorang manusia yang hdupnya...sibuk mencipta2kan alasan dan mensia2kan anugerah tuhan yang dimiliki.kita ada POWER, jadi kenapa membiarkan alasan2 yg telah berkurun2 tersimpan dalam benak kita memudarkan kuasa yg kita ada??come on la...setiap org yang buat MLM tetap seorng manusia, yg punya satu tubuh badan, satu akal, 24 jam masa sehari dan kcal yang everagenya lebih kurang sama antara setiap induvidu... adakah org2 yang buat MLM, diri mereka punyai kuasa macam power ranjers??tidak!!!tetapi pemikiran...pemikiran mereka lah lebih hebat dari itu.seperti entry sy yang lepas...pemikiran akan melahirkan sikap, dan setiap orang berbeza krn pemikiran itu.batul tak???


huhu...tak tahu kenapa emo sgt...mungkin sebab hari ni saya terjumpa kawan di Fb yg sama2 buat MLM ini...dan saya rasa terpanggil untuk sentuh bab ini sikit hari ni. apatah lagi...saya baru sahaja selesai menganjurkan trip untuk ke Genting Highlands, pada 31 Jan (semalam). seronok...duit masyukk...pv pun masyukk...best pun best!free pun free!hahaks! kenapa GH?sebab ia paling dekat dengan UPSi...sewa bas pun murah.kabel car pun kita orang dapat less banyak, outdoor & indoor game pun dapat diskaun.hebat tak???hebat CNI lah kan...hehe. thanks to Mr. Kong sbb arrange byk perkara sehingga kiteorg hanya perlu berbelanja sedikit dari pergi secara peribadi...

hajatnya, mahu upload gambar2 semalam...tapi, masih belum transfer.cumanya, ada beberapa gambar yg anis pass kepada saya selain gambar yg di atas tu...seee....(jangan lihat gigi saya, ok?)

saya...anis...k.pah..di stesen kereta kabel...

peace yg macam tak ihklas je...belakang tu, mr kong kami...=D

pia:hari ni pia dengan beraninya..announce apa business yg pia selama ni.entah..hari ni rasa bertambah yakin.tak tahu kenapa.jom3...buat sesiapa yg berminat untuk buat MLM ni...
atau nk enjoy gi genting murah2 ke..bagitahu ok...=)

7 comments:

ardinihumaira said...

wah... berjaya betol.. MLM apa tu. nak tips boleh :)

soffya said...

huhu.


dini, takdalh berjaya sgt...tapi boleh la....nk join ke??

haha along said...

salam,btul tu...biar pun kta lain syarikat,tapi dlm industri yg sama,biar pun sya org baru dlm MLM,tp sya rasa banyak perubahan berbanding dulu,sya pinjam ayat emo awk utk bakar rangkaian sya,,,hrp di izinkan,see u at the top

haha along said...

salam,btul tu...biar pun kta lain syarikat,tapi dlm industri yg sama,biar pun sya org baru dlm MLM,tp sya rasa banyak perubahan berbanding dulu,sya pinjam ayat emo awk utk bakar rangkaian sya,,,hrp di izinkan,see u at the top

haha along said...

salam,btul tu...biar pun kta lain syarikat,tapi dlm industri yg sama,biar pun sya org baru dlm MLM,tp sya rasa banyak perubahan berbanding dulu,sya pinjam ayat emo awk utk bakar rangkaian sya,,,hrp di izinkan,see u at the top>

haha along said...

salam,btul tu...biar pun kta lain syarikat,tapi dlm industri yg sama,biar pun sya org baru dlm MLM,tp sya rasa banyak perubahan berbanding dulu,sya pinjam ayat emo awk utk bakar rangkaian sya,,,hrp di izinkan,see u at the top

haha along said...

salam,btul tu...biar pun kta lain syarikat,tapi dlm industri yg sama,biar pun sya org baru dlm MLM,tp sya rasa banyak perubahan berbanding dulu,sya pinjam ayat emo awk utk bakar rangkaian sya,,,hrp di izinkan,see u at the top

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)