Oct 24, 2010

kompang dipalu, pengantin malu =P




majlis persandingan : rumah mila (mak lagam)
tarikh: 23hb oktober 2010 (sabtu)

********

pak kepak kepak pak kepak kepak! kompang dipalu. beraraklah pengantin lelaki laksana pahlawan yang segak bergaya dari hujung jalan bersama rombongan keluarga yang mengiringi. ohh sungguh meriah. meskipun pakai muzik saja bukan kompang live, tapi tetap sedap didengar dan sungguh meriah terasa :D

semalam tema adalah putih pink, hari ni temanya pula adalah merah hitam. ohh membara-bara jugaklah semangat aku bila turut memakai warna yang sama beserta make up ekslusif dari ara, kakak mila. rasa segan jalan bagan lah pulak nak bermake up bagai, apa pulak kata orang, melebih-lebih, tapi apa ada hal, ye tak? =P

*make up by sis ara 



ohh tunggu rombongan lelaki. haihh, berpeluh ketiak ai, pengantin tak sampai-sampai. cakap dah dekat tadi, eii ketuk dahi karang, =P


adik beradik. sama tapi tak serupa

melebih-lebih itu best.ohh gedik!


eh mak,  macam tgak sabar je nak terima menantu jugak. sabar ye mak, sebab saya sedang cari menantu, bukan hantu =P



kawan-kawan masa duk UPSI



kawan-kawan masa tingkatan enam




yang paling best, tak sangka budak ni datang. beria-ia dia kata nak datang kenduri ena, 30hb ni sebab minggu ni tak dapat cuti.haihh, budak. rasa nak ketuk dahi kamu laju-laju. dah lah tu pulak, buat suprise konon-konon. tak cakap nak datang, tiba terpancul je kat rumah mila.


katanya, orang dah jemput, siap bagi kad, dan cakap sendiri suruh datang, tak baik menghampakan hati orang. kan jemputan tu wajib dipenuhi kalau tak berkesempitan. sebab tu redah jugak, drive sesorang dari KL ke kemaman ni. 

dah lah tu, semua dah tahu dia datang, adik aku, mila, ayah mila, kakak mila semua tahu dia datang tapi semua berpakat jugak nak kenakan aku lah konon. haiih, itu untungnya merajuk. hakhak. yang best tu, dia main menyorok-nyorok dengan aku. aku pergi kanan, dia pergi kiri. aku intai kawan, dia main sembunyi balik tiang. haiih, memang kena hari ni.


yang lagi best, katanya kalau hujung bulan ni tak ada aral, dia akan datang algi majlis ena pulak. sebab is sekali jalan. kan, hujung bulan ni 31hb hari lahir saya? hakhak, tak sia-sia aku cerita mimpi bodoh dan peristiwa bengong tu... agagaga. menjadi-menjadi. semua orang nampaknya ingat tarikh lahir aku, tak? grrrr (,")


maaflah gambar pun main sembunyi-sembunyi jugak. belum masanya...=P


eh encik M, encik M. kadang-kadang otak kau geliga boleh buat batu cincin lah! =P



cakap tahibulan:
kadang-kadang aku bengang dengan dia separuh mati. sebab dia memang bukan yang romantik langsung. tapi kadang-kadang, dia buat sesuatu yang tak aku jangka bila marahku memuncak =,=

lawak tahibintang:
apa pengantin baut malam ni ek?hakhak =P

8 comments:

sekamar rindu said...

salam..

bagai pnang di belah dua....selamat pengantin baru...

ardinihumaira said...

^___^
bestnya kawen..
nak kawen... pia... jum kita kawen.. hehe

SoFie NuR said...

siapakah gerangan orang itu?!! heheee
semoga cepat2 naik pelamin jugakkk!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

yong bergaya mcm yong yg kawen lak nieh..
hehehe...

cik arnab said...

hehe.. cantik la kak mila..kak pia pun dah makin bergaya skrg ni cik arnab tgk..hihi.. usahawan tudung yg berjaya la katakan..hihi..bagus kak..teruskan usaha mu..moga menjd bisnesswomen yg berjaya..neway.. bila nk tunjuk muka encik m??hihi.. cik bulan bila lg nak ikut jejak puan mila?hihi

Peri PiA said...

cantik nya....hak2 ku nak gelak guling2,xajak ku?nge~

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ececceceeh gambar dirahsiakan dulu yer

hehehhe

ieQa sWetLuv said...

cantik plak tgk baju kahwin kaler merah hitam ni huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)