Oct 31, 2010

Hari ketuaan saye :D


 dari kak myrose

hari ni, genaplah umur aku 24 tahun. ketuaan sudah! tapi alhamdulillah, perasaan aku masih kemudaan. hakhak. ketaksedaran diri sungguh! kemalangan tidak berbau sungguh hari ini, aku ketidak sihatan kerana diserang ciri-birit melampau. haihh. jadinya, melepak di rumah saja saban hari. (sakit apa, asyik berapitan ke...-an )

cuma plannya, jumaat ini menyambut hari lahir bersama-sama makcik tercinta, yang menyambut kelahiran semalam, 30.10 dan aku pulak hari ni, 31.10... itulah menariknya kami, beza tarikh lahirnya satu hari. sebab tu kami rapat gila. (tahun jugak berbeza ye kawan-kawan!tehheee..)

tak macam tahun lepas, tahun ni tak ada suprise, suprise, tak ada jugak sambutan besar-besaran. makcik tanya, tak buat apa-apa ke... aku jawab, tak... tak ada sponsoring. tak ada planner. hakhak. thats why makcik suruh balik kampung, dia nak buat. hu...  tapi pastinya dengan cara ketimuran ye, bukan kebaratan =P

bila tengahari tadi aku online, terkejut aku tengok notifications. haihh, dekat 150 orang wish. dan menjelang entry ini ditulis, dah lebih 150 orang sudah... dan aku aku baru je menreply semua wish tersebut. kenapa reply satu-satu?

sebab aku sangat menghargai setiap satu komen tu dan aku agak, inilah ucapan terbanyak aku terima semenjak aku dilahirkan ke dunia ini. meskipun hanya dua patah perkataan sahaja, happy bufday!, hepi besday! tapi itu dah cukup bermakna... apatah lagi doa-doa yang mengiringi. ohh sungguh berharga!

bukan kerana aku rasa, orang itu ingat aku (yelah, kebanyakkan memang tak ingat, tapi dapat notis kan?), tapi sebab orang tu 'berasa' nak ucap kepada aku. itulah yang aku hargai... dan mesti orang tu suka berkawan dengan kita kan? kalau tak, buat apa nak ucap-ucap...ohoho (tafsiran sendiri. hakhak)

apapun, dalam banyak-banyak ucapan, ucapan makcik paling berharga...hingga buat aku menitiskan air mata. pagi-pagi lagi dia SMS. makcik ada menyebut, 'semoga dipertemukan dengan jodoh yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat... hu, terharu. sob sob sob...

apapun, terima kasih banyak-banyak buat semua yang telah wish. ucapan, doa tu semua, akan ku kenangi. semoga doa itu juga diterbalikkan untuk kalian...

terima kasih daun keladi, 
tahun-tahun depan, ucaplah lagi =)


gambar di hari ulangtahun kelahiran makcik, 30.10.2010 iaitu di kenduri kahwin dahlea
tahniah kawan!

pesan cikbulan:
jangan salah tafsrir apa yang aku tuliskan dalam entry ini...ye...:) berpositiflah!

9 comments:

cik arnab said...

hepi besday kak.. semoga panjng umo murah rezeki.. cepat2 kawin ok..hehe

MOFASAD said...

selamat hari jadi!!!!

yey!! tua sket dari aku! hahaha


n 31hb nie... genap dua bulan gua berkapel ngan awek gua.

hahaha!

penaberkala said...

chop2, tak terlambat lagi kan?
anyway, happy bithday cik bulan
semoga sentiasa bahagia dan tabah menghadapi kehidupan yg mendatang
senyum sokmo :)

CT said...

eppy bufday.....:)

nanad said...

selamat ulang tahun :)

Zqah Ismail said...

selamat hari lahir kak pia ! =)

ardinihumaira said...

dni tak kisah pun orang ucap ke tak.. hehe... dni buat entry mengenai bday dni pun sebab ada orang dah buat entry bday dni. tu pasal dni 'terpaksa' buat special post untuk diri sendiri tu pun tak cakap terus terag mengenai bday dni. kang orang ok dni tak ngaku bday sendiri miahaha ;p


niway, selamat ulangtahun perkahwinan. eh silap... selamat ulangtahun kelahiran buat pia... semoga dilanjukan usia, dikurniakan kebahagiaan, kejayaan dunia wal akhirat dan dirahmati Allah.. jadi wanita solehah tau! cheers! ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

wish sekali lagi la...
selamat hari lahir...

Peri PiA said...

YA AMPUN!KU TAK WISH :(

selamat ulang tahun syg,xoxo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)