Aug 4, 2010

bukan boneka

ini bukan cerita novel. ini juga bukan drama TV, bukan juga sinetron jam 2.00 petang, mahupun cerekarama yang selalu bisa membuatkan kau menangis. ini watak hidup, bukan boneka ciptaan manusia. ini kisah aku. kisah aku, sekali lagi aku tekankan, ini adalah kisah aku. seorang manusia hidup.


bagaimana kisah itu? bagaimana ia bisa membuat kau tersentuh dan menitiskan air mata laju-laju, itu akan aku ceritakan kemudian, tapi yang harus aku tekankan, ini kisah hidup kita, kisah di mana walau sebanyak mana pun kau berusaha, ada satu masa kau terlepas pandang sesuatu itu, hingga akhirnya ia menjerat diri kau sendiri dan membawa kau dalam kesusahan.


namun, walau apapun yang berlaku... percayalah, susah senang hidup dan perjalanan ini, hanya kita saja yang tahu. orang boleh berkata macam-macam, boleh menuding satu jari ke arah kau, kepada kesilapan kau, tapi yang tahu perit jerih suka duka hidup kau, hanya kau, kamu, anda, awak. ye.


apapun, ia dah berakhir..alhamdulillah... alhamdulillah, alhamdulillah... doakan aku berjaya esok...berjaya menjawab dan memberikan jawapan yang terbaik. sungguh, untuk apa yang berlaku ini, ku rasa tidak sia-sia aku diuji...sungguh tidak.


satu ingin aku pesan padamu kawan, hidup ini ada pasang surutnya. ada atas bawahnya. ada di puncak ada di kakinya tapi jangan cepat putus asa..jangan... kalau kau diuji anggap selepas ini ada manisnya dan kiranya tiba kemanisan, harus beringat, mungkin sekejap saja lagi ada tangisan. percaya itu.


jangan biarkan kesusahan menjadi kesedihan yang melarat-larat hingga mendatangkan putus asa kepada tuhan...
jangan biarkan pula kegembiraan meruap-ruap hingga mendatangkana lupa pada nikmat tuhan...Notabulan:
mahu tidur awal. sedikit penat kerana banyak urusan dan berperang tangisan...
maaf tiada blogwalking...tiada pengomeman dan tiada penerimaan komen...
membaca adalah digalakkan..tapi mengharapkan pembalasan harus dijauhkan...
tapi bila tiba masa bila seru memanggil aku pasti datang membalas kunjungan...insyaAllah..

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

gd luck sok...
;)

Kie-yu said...

semoga hari senyum itu kembali :D

suhaisweet said...

Nice entry friend..visit my latest too..goin' to touch ur heart, hopefully ;D

sugar2 kapas strawberry said...

satu ingin aku pesan padamu kawan, hidup ini ada pasang surutnya. ada atas bawahnya. ada di puncak ada di kakinya tapi jangan cepat putus asa..jangan... kalau kau diuji anggap selepas ini ada manisnya dan kiranya tiba kemanisan, harus beringat, mungkin sekejap saja lagi ada tangisan. percaya itu.u motivate me akk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)