May 23, 2010

susahnya nak online kat hopsital.... nurse tak boleh consider ke?

boleh online, tapi tak boleh plug ini.ala... kalau dah habis bateri, macam mana nak online? dah macam penyangak gayanya dah aku ni. harta kerajaan bukan harta aku juga ke? bukan harta korang juga ke? haishh...tapi mungkin sebab keselamatan kot. cuma aku tak faham tang mana je... :)


tapi bukan aku nak cakap pasal tu sangat. tapi pasal nurse...kenapa ye selalu je jadi macam ni? kenapa nurse mesti bersikap macam tu? (tapi bukan semua okay? baca ni. ni accident yang berlaku di sebuah hopsital besar di kelantan beberapa bulan lalu)..tahu lah nurse banyak pressure. tapi semua kerja memang ada presure okay? dan semua kerja ada gaji.
cuba

aku pernah baca pasal orang kerja bukan sebab duit. tapi sebab kepuasan, cita-cita, minat dan macam-macam lah...tapi,nurse ni sebab apa ye kalau macam ni gaya..pelik aku.


pesan cik bulan:
buat semua nurse kalau baca ni...fikirlah..orang tak minta anda layan macam puteri, tapi fikirlah, yang datang tu kan sakit. dan anda memang dipertangungjawabkan untuk jaga orang sakit...so, silalah laksanakan tugas anda dengan hati yang ikhlas..:)




bateri dah tk ada...kena offline.he:)

4 comments:

Cik Akma said...

hee tp kdg2 nurse baikk. tp kalau nurse yang dah tua tu. makk haihh garang siotttt. muke xleh blahh~

ardinihumaira said...

kadang2 rasa nak tengking misi balik, boleh tak? hahaha... tu masa dni dok jaga nenek kat spital, dni bosan, dni sms la cik abang.. tapi ado misi datang suh off.. padahal dni silent je henpon. vibrate pon tak. dia tengok macam marah2 ganggu pesakit dia cakap. apehal tah.. bukan dni sms dengan pesakit huhu

Peri PiA said...

syg,baru blk melawat pesakit
nurse pelatih yg byk buat keje
yg otai,ade yg main game,berfb hu3
bkn kata xblh berfb kan?ak pon berfb dipejabat,tp time free

kamu tu nurse,keje berisiko tinggi,hurmmm.

adk ku ade seorg bakal jadi nurse,semoga dia x begitu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nurse2...
hehehe...
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)