Apr 23, 2010

bila student memboikot dan membalas dendam

maaf cikgu, tak boleh tolong angkatkan.boleh tolong tengokkan saja...he :)



ini kisah minggu-minggu lepas.entah apa motif, entah apa sebab pun tak tahu sebenarnya.tapi, saya terkejut gila.huhh, terpana.cikgu huzairon terkebil-kebil tengok motor melompat masuk longkang macam tu je.apa ke gilanya student ni...??





cuba kamu bayangkan, kalau dia dah duduk atas motor tu, lepastu motor tu melompat macam tu, tak ke pecah rabak muka dia?





saya pun dekat motor masa tu.dengan kawan-kawan.nak merempit balik rumah.hehh.merempit secara berhemah lah, kan...:) ingatlah orang yang tersayang...ecceh, cover.cover.hehh. :P




cikgu huzairon guna remote motor dia.tiipp...(bunyi dia tekan remote.eceh), lepastu motor terus melompat masuk longkang.tak ke niaya.motor tu dah ada orang masukkan gear lah kan???siapa lagi nak buat kerja-kerja tu, guys?




p/s:pelajar, marah biar berpada-pada.dendam biar berpada-pada.ingat, wujudnya guru adalah untuk mendidik, untuk mendewasakan kamu.adalah lumrah jika kamu kena marah, kena denda kalau kamu degil dan nakal yang tak bertempat, kan?



p/s/s:autoriti guru semakin berkurangan kerana sistem pendidikan dan pemikiran kita hari ini....yang sangat berubah.pernah kamu membaca sajak Usman Awang pada tahun 1979, bertajuk Guru Oh Guru.nanti kita hayati sama-sama....:)

5 comments:

.::WaNiE::. said...

eeiiii antara dua possibility lah sama ada dia sendiri yg lupa atau student dia yg buat

eiiii

jangan la buat gituu tak baikkk

Peri PiA said...

semakin membimbangkan :(

Eqah Zaque Billetdoux said...

semakin lama guru ne semakin banyak cabaran..

F U N F A B U L O S I T Y said...

pasni cikgu robot pulak akan ganti cikgu2 manusia ni-kat jepun dah ada cikgu robot!kan lagi senang tu..haha ;D

+qAsiH naDiRa+ said...

kalo dia terlupe mmg silap sendiri.tp kalo student y buat mmg dah tahap bahaya la 2~skrg budak2 dah mkin kurg akhlak nye.x mcm dlu~biar pon dlu x moden mcm skrg,tp guru tetap di muliakan. :( -nilai ini semakin dilupakan~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)