Apr 29, 2010

baru hari ni saya perasan, memang saya ni jenis tak suka jaga tepi kain orang :)

ye...kadang-kadang orang boleh sakit hati dengan sikap kita tu.percaya tak?bila kita tak suka campuri urusan orang lain dan buat hal kita je, orang pun tetap akan cari silap kita, tetap mudah sakit hati dengan kita.pelik kan?




nak kata saya langsung tak suka ambil tahu hal orang tu tak lah juga.sikap prihatin tu sedikit sebanyak masih ada.eceh cehhh...takkanlah kita tak ambil tahu tentang kenapa kawan kita bersedih, kenapa anAk murid kita tak datang sekolah, kenapa adik kita menangis?betul tak?tu..sikap prihatinlah tu...




tapi, series...saya takkan perasan sangat apa yang kamu buat hari-hari...saya takkan perasan sangat apa yang kamu minati..apa yang kamu obses, apa kelakuan kamu, kamu pakai tudung senget ke tak, kamu pakai baju match tak dengan tudung...kamu jalan kenkang ke, kamu hidung pendek kemek ke...tak mudah perasan akan itu.




itu sebabnya, saya takkan mudah nampak kesalah orang lain, melainkan orang akan selalu mudah nampak kesalahan saya...:)




itulah sebabnya, masa di universiti (eceh, macam lama je tinggalkan zaman u), pernah saya bergaduh dengan kawan sebab saya tak pernah ambil tahu apa yang dia buat, dia umpatkan pasal saya selama ni....tapi saya tahu akhirnya sebab ia semakin tak dapat disembunyikan lagi, kerana dia betul-betul memang mengambil tahu.memang suka menjaga tepi kain saya.that is...




kadang-kadang saya bertanya, why me?saya tak pernah perasan pun when she go out, pukul berapa balik pukul berapa ke mana dan berapa kerap dia pergi dating dalam seminggu, tapi saya...jam berapa saya bersiap, berapa lama saya mengiron baju, pukul berapa saya keluar, berapa kali saya keluar, semua dalam pengetahuan dia.kenapa ye?kenapa saya insan terpilih itu?





saya selalu berfikir dulu.apalah dia sakit hati sangat dengan aku ni?sedangkan saya kalau tak ada hal, saya lagi suka memerap dalam bilik, kadang-kdang 24 hours saya dengan ladtop.ye, saya punyai kebolehan mata untuk menghadap ladtop tanpa penat.so, nak kata saya pergi keluar membawa cerita itu ini, tak kot....lebih baik saya mengedit gambar-gambar saya..nanti boleh upload dalam Fs (ketika itu fs begitu menterujakan.hehhh)




bila fikir punya fikir, kadang-kadang orang ni tak boleh juga...bila semakin kita tak suka ambil tahu hal orang, semakin itulah orang ingin ambil tahu hal kita. semakin kita tak suka mendedahkan diri kita, semakin tulah orang teringin untuk mengorek rahsia, betul tak?




dan....saya rasa itu jawapannya.mungkin kehidupan saya di universiti dulu hanya antara saya dan kawan baik saya saja.mana-mana kami bersama.melepak pun berdua.tak kisah....kami boleh hidup dengan cara itu tapi masih punya teman-teman lain.itu pasti.




beberapa hari ini, saya begitu pasti...apabila saya terasa tak reti untuk mendescribekan tentang seseorang itu.walhal, saya kenali dia.dan seseorang yang lain pula, dapat mendescribekan diri saya dengan baik.wahhh....betapa hebatnya permerhatian dia.



apatah lagi, saya boleh memakai sehelai tudung yang tidak beriron, atau tudung terbalik atau yang terkena warna dari baju lain ketika membasuhnya atau yang sudah terjatuh berlian di jurainya...saya boleh saja.tanpa saya fikirkan ada orang akan perasan, tanpa saya duk belek benda tu berbelas-belas kali...sebab saya pun sama, takkan perasan, kalau orang pakai tudung tak beriron, tudung terbalik ke, tudung dah bercampur warna dengan warna lain ke, tudung yang dah tak ada berlian-berlian kat belakang tu ke....hehh, saya takkan perasan.sebab itu bila saya nak pakai pun saya takkan fikir tentang orang perasan tak.hehh..



beru saya tahu, ye...memang saya tak suka ambil tahu hal orang. atau saya yang tak gemar memerhati...atau saya tak prihatin?mungkin sebab saya dengan dunia saya sahaja..ye dunia blog.then, dunia kesukaan saya... mereka-reka fesyen tudung...atau dunia luar, mengenali kawan-kawan baru....mungkin. :)



p/s:apa pula pendapat kamu....??dan bagaimana pula tentang diri kamu?

p/s/s:em...bagaimana ye bila ada seseorang datang padamu...dan dia bercakap dengan begitu menghiris hati tanpa kamu fikirkan pun itu yang dia akan cakap, apa yang kamu buat tika itu?

8 comments:

eqbalzack said...

abg eq lagi tak campur hal org...tapi....orang suka sgt ambik tau hal abg eq...hehe

iqbalsyarie said...

haha...tak kesah la suka jaga tepi kain ke,yang penting niat tu kenalah baik ya...hehe

iz-AnN عبداللطيف said...

hurmm...pendapatan saya, baik jaga tepi kain sendiri...wat pe jaga tepi kain orang dik...wat sakit paler jek...lalala...ke salah gitu...nanti akak buh gambar bulan yang cantik tuk kamu itu ek...lalala...

Mesej Untuk Ben Ashaari

Peri PiA said...

hmm,jgn terlebih jaga kan syg?

syg pon suke buat hal sendiri

syAzAnA said...

em. jage tepi kain org tu bole. tapi jgnlah nk melebey2. smpai nk g toilet pon nk thu. hehehe.
kkdng lau kite jge tepi kain org, ia akn menunjukkan yang kita care ttg org tu. cme berpada-pada shj. just my opinion.

ardinihumaira said...

hehe.. takyah campur la. kita tolak2 tepi kain orang meh ehehe

May Happiness Be Around You Now And Forever

cikgadis said...

huhu kadang2 mmg annoying la org yg ska busyboday ni..
geram tul!

dyra said...

haha :)
jija pon ada jugak kawan macam ni , sikitsikit nak tau sikitsikit nak tau . alah bisalah manusia , kdg2 jija macam kawan tu jugaklah , tp taklah sampai boleh cam kalau bibir orang lain pucat ke hape ke * yes , once this friend of mine noticed my best fren's punya lips pucat, jija sendiri pon x prasan --' *
kdg2 , jija rasa annoying pon ada jugak dgn org macam ni tp nak buat macam mne eh , dah kawan mcm ni , terima je lah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)