Mar 31, 2011

bila ramai yang prihatin dan marah pasal isu tudung yuna...



YUNA ni bagi pia memang nama besar. sesapa yang belum sedar akan kewujudan nama yuna dan tak tahu muzik yuna, boleh angkat beg balik colombia ke, atau ke congostan ke... sebab yuna ni bagai satu transformasi dalam musik dan fesyen jugak. memang boleh kata, satu malaysia kenal yuna. mak pia pun kenal yuna. huuu.


so, bila yuna muncul, seakan-akan satu fenomena pulak timbul. nak-nak fesyen tudung yuna. sampaikan orang kalau pakai shawl sikit, orang cakap, eh macam YUNA. hapekebendanya yang sama pun entah. sama jugak dengan budak sekolah pia, eh cikgu macam yuna, atau cikgu, yuna. haihhhh.


jadi, bila yuna buat apa-apa orang semua nak ambik pot. iyelah, style yuna dah jadi ikutan. jadi, apa saja yuna pakai semua nak tiru. so, bila tercetus isu tudung yuna tu, semua orang pun tak nak ketinggalan (kecuali mereka-mereka yang tak ambik pot pasal muzik, pasal artis ye. itu terkecuali he) untuk debatkan. ha, tengok trafik masa pia poskan entry pasal tudung yuna tu. berkoyan-koyan orang busy body datang nak baca... hehe.


 41 orang datang serbu sekali. blog ni paling banyk pun rasanya 35 orang satu-satu masa ha.



dalam masa yang sama, banyaklah jugak komen-komen yang agak pedas diberi, di fb lah terutamanya. contohnya...


 tapi ni tak sepedas komen di entry beautifulnara lah kan?


apapun, diharap yuna prihatin dan sedar kenapa orang tegur dan marah pasal itu tudung dia tu. ada banyak alasan di situ. dan ada jugak banyak jawapan di situ. tetapi terpulang pada yuna untuk menilai. yang penting, yuna harus tahu amai orang sayang akan YUNA.


hope yuna lebih berhati-hati lepas ni dan lebih maju jaya dalam apa sahaja yang dilakukan... :)

10 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dah jadi org di kenali.. dr hujung rambut sampai hujung kaki jd perhatian.. So, kena terima & bijak la terima & tepis
P/s : wow kagum dengan visitor kat blog ni. Hope 1 hari blog sy pun blh jd mcm blog ni
TERKINI: KENA BELASAH DENGAN SUAMI SEBAB MENGIDAM

sarzli said...

cara bertudung seseorang tu menunjukkan sedalam mana pemahaman mereka tentang konsep menutup aurat didalam islam.

sarzli said...

cara bertudung seseorang tu menunjukkan sedalam mana pemahaman mereka tentang konsep menutup aurat didalam islam.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

apabila sudah menjadi perhatian...

Sogeking Kun said...

laa..ni ke yuna?..aku knal nama dia je,ni first time tgk gambar..hahaha

soffya cik bulan said...

THE LKT KLIT STRY,
itu lh kan..sbb dh fofular kn...hu

urm, kdg2 je ramai..kdg2 ckp2 mkn jek...hu

soffya cik bulan said...

sarzli,
ahh btul tu...

soffya cik bulan said...

ceroi, kn sgt popular...mmg kne jg semua

soffya cik bulan said...

kun,
haha lawak

masya_1409 said...

dah macam serban makcik dari africa yg duduk rumah sebelah saya ni

masya-UK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)