Oct 7, 2010

cerita lucu 48 jam yang lalu

aku tak tahu sama ada ini cerita lucu, cerita bengong atau pun bahlol. kira-kira 48 jam yang lalu, pagi-pagi buta masa nak pergi beli roti di sebuah kedai runcit Alasan kat kampung arwah atok. masih berbaju tidur yakni dan yang pastinya masih belum mandi, masih.hakhak.

tengok roti... macam sedap. dia tulis kek roti. tengok pula expired date, 10102010. haihh, panik. apakah benar ni... biar betul tarikh ni. 10102010? 10102010? 10102010? betul ke ni.. ish, bukan sebab tarikh tu yang best, tapi ish, kenapa orang ni jual lagi roti expired date ni. dah lama pulak tu. ni dah masuk bulan 11 dah... dekat sebulan dah ha. takkan tak perasan. kalau ada orang beli, mahu pengsan tak bangun-bangun ni. rasa nak tanya pakcik alasan ni lah. eh kalau tanya banyak pula alasan karang :P

iyelah, hari ni... kan dah 1hb sebelas. lama gila tu expired roti tu... sambil mengangguk-angguk kepada diri sendiri untuk membenarkan lagi telaah yang dibuat. sambil berfikir. betul lah, hari ni 01hb sebelas dah. semalam baru orang ucap birthday kat aku. birthday aku kan 31 oktober. ha, betul lah...

eh? kejap-kejap. tapi betul ke ada orang ucap birthday...?semalam? hakhakhak.

oii, mimpi rupanya semalam.... mimpi ada orang ucapkan birthday semalam. :P ( tapi ni mimpi ke saja nak bagitahu orang yang birthday dah dekat ni?) hu... kalau ditanya pakcik alasan tadi, mahu satu kampung gelakkan aku ni karang... adoiiii.... T,T


pesan tahibulan:
kalau mimpi pun kan, janganlah mimpi silap hb oii. malu ni karang kalau silap pergi naik bas ke apa ke kan...

20 comments:

MOFASAD said...

kah kah kah!


>>___________<<

~aSHa~ said...

eheheheh ooooo paham paham pahm...ni kira intro nak bgtau besday di hujung bulan la ye dik..ahahaha..sama je peel dgn akak..mcm2 peel..siap leh termimpi2..ehehee

tapi takpe...sblm akak takut terlupa atau takut ter tak terucap...akak nak wish awal2...

hepi besday soffya...semoga panjang umur, murah rzeki dan bahagia selalu ye dik....

org yg lahir bulan oktober ni selalunye cantik2...ahahahah ini mmg ayat perasan akak...

Peri PiA said...

hak2 :P,muncul2 jer lucu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

wish siap2..hepi besday

hehehhehe

cik helena said...

pya!tak paham.hahaha salah tarikh ye,.

SoFie NuR said...

hahahaaa....kelakar laaa!! nasib baik tersedar...

btw, ur bday dah dekat kan...cepat2 request pressie cepat n PM me ur address kat fb yerrr....nak wat surprise sikit ni!! tinggalkan alamat tau...i really mean it!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hehehe..
mainan tdo...
:)

nizamsani said...

suka roti kacang merah.

sugar2 kapas strawberry said...

nasib baik mimpi..hahahaha

soffya cik bulan said...

mofasad:
gelak sakan nampak..:P

soffya cik bulan said...

kak asha
hu..terima kasih banyak2 yer kak
ah ah, kdg2 mimpi ni related apa yg kite fikir sblm tido kan..huhu

soffya cik bulan said...

kak asha,
kite berdua cantekkah?hakhakhak

soffya cik bulan said...

peri pia,
lucu yg baut encik M terus gelak sakan dan cakap
orang ngok..hakhak

soffya cik bulan said...

yanie:
wow, terawal gak nihh
mekaceh, mekaceh

soffya cik bulan said...

cik helena
ha...mimpi ada org wish besdat pastu pagi tu igt dah 1 hb 11 dah r...huhuhu

soffya cik bulan said...

sofie,
wewww..malunye..tp dah sent pn msj kt inbox.hakhak

tenkiu beri much dear

soffya cik bulan said...

ceroi,
ahh...ni bkn stkt mainan dh ni ha...hu

soffya cik bulan said...

nizamsani
meh kite belanja..hakhak

soffya cik bulan said...

cik linn
itu ar pasal..nsb bek mimpi..hu

Gee Jah Noor said...

wakaka..memang lawak.. gelak guling2 :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)