Oct 12, 2010

bowling. rumit bagi yang tidak pandai :P

 juara bertahan tersungkur. hakhak


 antara pemain handalan :)
hakhak. gelak dulu. baru boleh tulis. haihh, sebut saja bowling, memang tangan ni kayu betul. takut. nak sentuh bola bowling pun teragak-agak. dulu ex-fiancee selalu memujuk rayu bagai ajak main tu, tapi aku selalu menolak. kawan-kawan apatah lagi.malu eden nak main-main. bukan bidangku. =P

tapi sebelum kami bercerai, pernah lah sekali terlepas jugak aku main benda tu. tu pun 2 kali baling masuk longkang, terus taknak main.hakhak. dan, yang paling best, bila geng2 al-falah renioun dan ajak main bowling akt mesra mall tu, laju je aku hangguk. haihh, gila apa bhai?

dalam hati, apa ada hal kan? lempar sajalah bola tu... tapi yang bestnya pertama kali main, energy okay. meskipun orang baling pin, aku baling longkang, still apa ada hal? lagaknya. teruskan bermain dan pernah juga lah ajtuhkan semua pin. eceh. tapi masuk je game ke-II, terus k.o. battery low. jadinya aku dapat nombor 2 je lah. eh bukan nombor dua naib juara, tapi no.2 dari belakang. hakhak. apa terror tak terror kan?

tapi yang bestnya, hari ni bawa mak pergi main bowling... aku rasa nak nangis ohh. mak aku lagi pandai main padahal dia tak pernah-pernah main. masuk pusat bowling pun tak pernah-pernah. hakhak. langsung aku surrender sebab si nik dan adik asyik kutuk dan gelakkan aku.haihh. apa hal ni der? engkau selalu pergi melepak sana-sini, tapi tak reti main. yang mak tak pernah-pernah sampai, haihhh, baling lagi cantik. jatuhan pint ak payah cakap. malu, malu ^,^

 pemain handalan steady je...eceh, apa ada hal kan? :P







yang best tu siap bagi tunjuk ajar kat mak lagi... mak, baling macam ni mak, mak turunkan sikit badan mak, mak pusing tangan macam ni mak. hakhak. macamdia tu jurlutaih je kan, kan. tu alfi nik nak kutuk, dia cakap, eh, he, diam diam. dok layak, dok layak..hakhak, dia gelak. aku rasa nak kekah-kekah je lutut dia, atau bagi je pelempang laju-laju aku ni. ;P

pemain amatur tengah main...:)

ni pun satu, steady je baling bola, tapi terror.

tapi walau macamana pun hari ni, aku rasa happy sangat. beberapa hari ni mak cuti dan aku dapat bawa mak jalan-jalan, aku tengok mak gelak. aku tengok mak gembira. 1st day pergi desa waterpark, then pergi rumah anak-anak saudara dia kat sini dan hari ni pergi GM kelang dan pergi main bowling kat kelang parade. bestnya mak ni sporting. suka mencuba even dia tak reti dan malu sebab tak pernah main dan tak tahu main langsung. mungkin sebab tu aku pun ikut perangai dia jadi macam ni, selalu try and error... hehhh, blah la...;P

macam pencacai angkat barang dah... beg aku beg adik, semua angkut.hakhak


esok ni (12.10.2010) hajatnya aku nak pergi raptai konvo dan esok aku konvo.. insyaAllah kalau dizinkan tuhan, semoga segala-galanya berjalan lancar. diharap mak akan terus tersenyum... ya rabbi, aku nak jadi anak yang baik, aku nak jadi anak yang baik. jangan biarkan hati ini pernah mengeluh dan melawan.... amin.

then singgah kejap kat big apple lalu balik...;)


*selingan:
kat soffya eshope ada sale sampai 15hb ni. hadiah dari saya sempena konvo. tapi kalau nak shawl clip free pun boleh. just beli mana-mana shawl/pashmina/tudung akan dapat satu chenta shawl clip as a freegift. sape-sape yang telah membeli dan sudi upload gambar kat wall pages Soffya Eshope juga akan dapat chenta shawl clip sebagai cenderahati dari SE!


*shawl around the sale!*

 #beli mana-mana 3 shawl dapat banyak less!
#beli mana-mana satu shawl dapat free chenta shawl clips!



jenguk SOFFYA ESHOPE. jom!


pesan tahibulan:
sebab tu kena buat bisness meskipun kamu masih belajar dan belum bekerja... sikit-sikit pun ada duit dan sikit-sikit pun boleh menggembirakan keluarga. tapi kalau kamu anak orang kaya, apa ada hal kan?

5 comments:

Peri PiA said...

hak2...ku juara cuci longkang bowling

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

selingan tetap ade k...
heheh...

nizamsani said...

berat bolanya.

Aduka said...

bowling!
I like!
;-)

penaberkala said...

hahaha, kalakor2
seb baik no 2 dari blakang, klu no 1? haha
btw, nice try
never mind la kalah pun, asal hepy kan
terror sungguh mak cik bulan

selamat berkonvo ye
ukirkan senyuman di wajah bonda nnt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)