Jul 21, 2010

si buruk laku | sila jangan mencemari facebook

Sakit mental gamaknya. fikirlah, benda yang orang sedia tu bukannnya untuk tujuan yang tak baik, orang sedia untuk tujuan berfaedah untuk kita semua, jadi gunakanlah ia dengan cara yang berfaedah... untuk jalan yang bermanfaat. berfikir pakai kepala otak jangan pakai kepala lutut...faham?



Samalah juga dengan facebook tu. eh kawan, aku ni pun bukanlah baik sangat juga, bukanlah yang bagus sangat nak menasihatkan orang, tapi at least aku reti fikir mana yang baik atau tak. kau nak cakap, facebook bawa keburukan kenapa, kalau kau sendiri yang buat perangai macam &^%$#$%, wak hal lu, mangkuk...



kalau kau nak bergaduh kat fecebook, maki kau, kau maki aku, dan segala-galanyalah..itu hak kau aku taknak masuk campur, tapi tolonglah jangan nak menyemakkan hidup orang yang tak berdosa macam aku ni. aku tak ada kaitan dengan kau apa pun, jadi jangan nak mengotori hidup aku dengan perangai buruk laku kau. dah, dah, aku takkan layan, jangan harap.



Ini status aku di facebook yang ditujukan untuk semua si buruk laku di mukabuku/facebook...

"asal onlinekn chat kt fb ni msti ada je yg sakit mental dan si buruk laku menganggu emosi..oi, henti2kanlh kerja tk berfaedah tu,.,tkde ms aku nk lyn lh...&%#$(&&^%@#4 tak sekolah ke...."

 

dan ini komen dari yang prihatin...


terima kasih buat yang prihatin :]

 

jadi, harap faham... aku ni bukan artis nak tapis-tapis permintaan menjadi rakan dari kau semua, bukan pun...jadi, hormatilah juga diri aku ni...eh, kawan?

 

 

Notabulan:

Kawan, jangan jadi manusia macam tu kawan, buruk sangat.

8 comments:

ken said...

facebook can be pathetic at times.. =)

.::WaNiE::. said...

jangan gaduh kat fb !! hihihi

Uruchimaru @ kf said...

agree wit ken

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

name aku naek...
popular...
;)

sugar2 kapas strawberry said...

uishh..siapakah yg xberskola dan mengacau privacy anda kak bulan?
mari kita pusing2 kepala dia.. ;)

ieda ali said...

haha..akak br je pas kna kot cmtu..dtg maki2 kt wall kta pstu bla dh ad kwn2 akak yg len pn komen brula trhegeh2 nk mtkmaaf n ckp sj je post cmtu nk bg hot page..hot page pe cmtu bikin ht pns je..trus dblock org yg krg ajr n adb sopan itu..haha pdn muke dia..

Anonymous said...

haha..akak br je pas kna kot cmtu..dtg maki2 kt wall kta pstu bla dh ad kwn2 akak yg len pn komen brula trhegeh2 nk mtkmaaf n ckp sj je post cmtu nk bg hot page..hot page pe cmtu bikin ht pns je..trus dblock org yg krg ajr n adb sopan itu..haha pdn muke dia..

me:ieda ali

Peri PiA said...

ku ter missed lak..xsuke..xkomen kat situ :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SILAP MATA :)